Wojskowy- Ciechocinek
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 41 razy
Re: Wojskowy- Ciechocinek
- Załączniki
-
- FB_IMG_1780156999105.jpg (80.5 KiB) Przejrzano 413 razy
-
alka50+
- Super Kuracjusz

Ach tam...wiedzą co robią ...wszystko od wejścia gra jak w zegarku....więc i zabiegi o które wkradł się niepokój...bo może będą rozbite w godzinach....zostawiam w spokoju....
Wracam....klucz do pokoju odebrany w recepcji ..i obiad....a tutaj .
Obiad....i szybkie.....spojrzenie na Ciechocinek.....niby znam.....ale ciekawość większą....i tutaj miłe zaskoczenie......bo ....mimo,że to jeszcze kwiecień....to pięknie wokół Grzybka i pięknie w Alei Gwiazd....bratki...bratki i to takie wyrośnięte....i oczywiście w bratkach zegar....
-
alka50+
- Super Kuracjusz

Duże dwie szafy...tak jak Bibi2 opisywała z miejscem u góry na walizki.....komoda ...właściwie podwójna....ręczniki 3 wymiana w połowie turnusu ..pościel bez wymiany....
Czysciutko....prześcieradło na zabiegi....i jeden z ręczników raczej na zabiegi....borowina.
Łazienka....wszystko co potrzebne...duża...półki...
I jest....po prostu wszystko.....
Drugi dzień.....wizyta u lekarza.. i tutaj .....krótkie zapytania o stan zdrowia....analiza ...minimum rozmowy......badanie dokładne....i cisza jakie zalecone zabiegi.....odbiór za chwilę w dyżurce .....i jest i zadowolenie.
Zabiegi dobrane . .zaczynam od 8.30 i do godziny 14.00 cóż więcej potrzeba...
Jest i masaż ręczny do którego zawsze miałam obawy ...ale .....są i zawijania borowinowe na kręgosłup szyjny i na lędźwiowy ....jest laser wysokoenergetyczny ..jest dużo ćwiczeń...na kolanko że stopą ..podwieszki w obciążeniu.....i tutaj podchodzi dwóch/ dwoje/ fizykoterapeutów....czuje się zaopiekowania
Po kolejnej wizycie ...dodane masaże....pokonałam stres ,że może nie powinnam...że ,,uszkodzaą,,mi coś w kręgach...
Ogrom...ogrom zabiegów dla mnie jeszcze nie znanych...i dobrze ,że nie muszę z tego korzystać ...ale Inni ..po udarach....złamaniach ...po wypadkach...mają tutaj wszystko....pod okiem fizykoterapeutów do wykorzystania.
Zabiegi wg planów...,rozpisanych w godzinach....i raczej trzeba być punktualnie aby zabieg nie przepadł...
Biuro Obsługi Klienta....gdzie można było to przełożyć ...uzgodnić ...ale jak nawet zdążyło się ,że kolidowało odrobinę z posiłkiem....po wcześniejszym zgłoszeniu na jadalni....nie było problemu ze spóźnieniem...
Baza zabiegowa....to jak oranżeria....kwiaty...kwiaty i kwiaty pielęgnowane przez pracowników....zielono...pięknie ....a wśród nich oznaczone gabinety ...i miejsca na oczekiwanie.
Właściwie tyle nas ..około 450.....a na tych trzech poziomach się aż tak tego nie czuło.....czasami się śmieliśmy ,że nawet się do obiadu nie widzimy....niby wszyscy do 14.00 na bazie zabiegowej....a trudno ,,wpaść,,na Siebie....dobre planowanie....i nasza punktualność...
Tak ..tutaj też było widać ile Osób ma i jaki problem z poruszaniem się...o kulach...na wózkach...i w jakim są zdrowiu ...
Bardzo pomocne w przemieszczaniu się były windy na bazie zabiegowej.....oczywiście schody też były .....i te miejsca gdzie można było usiąść....odczekać...i spokój....tak to odczuwałam....każdy z Załogi miły...pomocny ....a zabiegów łącznie miałam 84 co średnio w dniu było po 5 dziennie z sobotami włącznie ..
Zabiegi wymienione na stronie ....więc nie dubluje...
Basen....podobno....ćwiczenia na basenie na RO....nie były w limicie.....podobno...więc kupowaliśmy wg chęci i czasu
C.d.n.
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- IMG-20260526-WA0007.jpg (105.06 KiB) Przejrzano 401 razy
-
- IMG-20260526-WA0006.jpg (89.34 KiB) Przejrzano 401 razy
-
- IMG-20260526-WA0008.jpg (111.48 KiB) Przejrzano 401 razy
-
- IMG-20260526-WA0010.jpg (94.84 KiB) Przejrzano 401 razy
-
alka50+
- Super Kuracjusz

Wyżywienie ...stolik dla dwóch osób a później po tygodniu...dla sześciu osób....z podziałem na diety....u nas.wszyscy ogólne....porcje duże..wystarczające a czasami aż za duże bo nawet mężczyźni nie mogli tego zjeść ..a byliśmy w układzie 3 mężczyzn i 3 kobiety ...i jak to bywa
Nie...nikt nas nie wyganiał.....bo mieliśmy wyczucie
A na drugiej zmianie przy tym samym stoliku...przypadek...
-
alka50+
- Super Kuracjusz

Majówka ..a tym samym dużo imprez przygotowanych przez miasto....i nagłośniona pogoda i najazd na Ciechocinek.....a miejsc parkingowych ile było....a na dodatek od 1go Maja płatne nawet w weekendy co nie wszystkim się podobało...i parkowali gdzie było miejsce i tak jak się udało...stąd były i mandaty itd.
Ale ...cóż to dla miłośników wypoczynku ...gdy wszystko inne sprzyja.....koncerty w Muszli....przy pięknej pogodzie .. ..ogrom rozbawionej publiczności...i zagłuszajacy swoja muzyką ,,Bristol,, czytaj Stodoła...każdy bawił się gdzie był....
Ceny w lokalach poszybowały w biletach oczywiście w górę od piątku do niedzieli....bo nas chcących się bawić było więcej aniżeli miejsc w weekendy...inaczej aniżeli w tygodniu....no i były fajfy jednak najliczniej oblegane w Stodole.
My zdecydowanie...bawiliśmy się różnie ...ale wieczorami więcej u siebie....mogliśmy od poniedziałku do czwartku zarezerwować stolik bezpłatnie....co też uczyniliśmy ..na cały tak pobyt i tylko dostawaliśmy krzesełka....a w piątek ,sobotę płaciliśmy po 10 zł chcąc mieć rezerwacje...bez zwyżki w bilecie jak mieli inni.
Grał dobrze znany Duet....bez zdjęcia bo my z Nimi....i Pan grający na saksofonie....porywał do tańca ....każdy z grających miał swoich wielbicieli.....a inni się...po prostu bawili....
- Załączniki
-
- FB_IMG_1780161978129.jpg (45.19 KiB) Przejrzano 389 razy
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 6 razy
i co ja tu mam dodać.....
Nasz czas zaczął się 7- 28.05. 2026. Byłam z mężem jako szpital uzdrowiskowy. Mieliśmy pokój dla osoby niepełnosprawnej. Pokój duży, łóżka rehabilitacyjne, łazienka z uchwytami , płaski wjazd pod prysznic dla wózka. Pokój podobnie urzadzony jak pisze wyżej A. Pokój na I p z balkonem.
Posiłki mieliśmy na II zm czyli 8,15 14 17,15.
....
Nie będę powtarzała po A.
Mogę napisać, że byliśmy zaopiekowani przez personel. Wizyty u lekarza...o 7 rano kontrola pielęgniarki....Bardzo dobra baza zabiegowa, wiele nowy zabiegów. U nas z NFZ zabiegi 10 min....ale mąż miał specjalistyczną gimnastykę z rehabil i to trwało nawet pół godz ..Gimnastyk w basenie 20 min , potem możliwość pływania...jacuzzi co kto chciał 10min....
Po kolacji tradycyjnie parkietoterapia.....
Ogólnie mieliśmy fajny czas dla siebie i w Ciechocinku....Oceniamy to sanatorium bardzo wysoko pod każdym względem...
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- FB_IMG_1780166393224.jpg (41.94 KiB) Przejrzano 381 razy
-
- FB_IMG_1780166351113.jpg (20.9 KiB) Przejrzano 381 razy
-
- FB_IMG_1780166403632.jpg (42.86 KiB) Przejrzano 381 razy
-
- FB_IMG_1780166452439.jpg (62.58 KiB) Przejrzano 381 razy
-
alka50+
- Super Kuracjusz

Tak...bardzo chętnie....pierwsze to zabiegi....a drugie to reszta składająca się na ogólne zadowolenie.
Być może będzie to kolejne RO....bliżej aniżeli ,,Włókniarz,, z dobra baza zabiegowa ...a może na turnus rehabilitacyjny ....wysoka cena ale 5 zabiegów plus 90 minut w basenie ..stół szwedzki.....no i ta jedynka która mi się podobała...przestrzeń...duże łoże gdzie może być druga osoba za 65 procent ceny.....do przemyślenia ...
Kochani.....pozdrawiam cieplutko z życzeniami zdrowia i udanych pobytów w każdym miejscu
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Obżarstwo słodkościami było niesamowite
Pobyt super, zadowolenie to najważniejsze, jest co wspominać