Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witaj Violet58 ,zapewne w tej chwili pijesz kawkę ,może herbatkę i z pewnym drżeniem serduszka wybierasz się do ZUS Mam nadzieję ,że dostaniesz ten przyzwoity obiekt , a potem to już możesz wypić ten sok nieco wzmocniony ,w głębokim wygodnym fotelu ,siedząc.
Zyczę Tobie powodzenia
Miłego dnia
Nie mogę odszukać przepisów mówiących o ilości i czasie trwania zabiegów w sanatorium w ramach prewencji rentowej.
czy ktoś ma może takie wiadomości? Chciałabym jechac "przygotowana" na ewentualne rozmowy
Znalazłem coś takiego : "Jeśli nie ma przeciwwskazań lekarza, ZUS zapewnia nie mniej niż pięć zabiegów dziennie. Trzeba jednak pamiętać, że rehabilitacja to leczenie ustalane indywidualnie – dopasowane do schorzenia, z powodu którego trafiliśmy do sanatorium. Na rehabilitację składają się ćwiczenia fizyczne, w tym ćwiczenia w basenie, kąpiele i natryski, leczenie ciepłem i leczenie zimnem, czyli krioterapia, leczenie z pomocą prądu, a także ultradźwiękami i polem magnetycznym, laseroterapia, masaż klasyczny i wibracyjny. Oprócz rehabilitacji fizycznej może nas też czekać psychologiczna. O naszą kondycję zatroszczy się więc psycholog, który podpowie, jak unikać stresu, albo dietetyk, który doradzi, co jeść, a czego unikać. Dowiemy się też, jak ćwiczyć w domu, by pozbyć się dolegliwości"
Wkrótce mam nadzieję poznać to z autopsji.
Pozdrawiam