Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Biedroneczko, obejrzałam " na pniu"
Smutny, przejmujący, skłaniający do różnorodnych przemyśleń........
Dzięki Bogu, że nie muszę pracować w takiej szkole............
Ten film powinien być obowiązkowy do obejrzenia przez wszystkich rodziców, w każdej szkole.....
Wczoraj (po raz drugi) obejrzałem znakomity film pt. "Dwoje nie do pary". Prosta historia... rzekłbym jak drut, a jaka przyjemność podziwiania krajoobrazów jak i toczącej się rozmowy. Jadący samochodem George zauważa na poboczu uciekającą pannę młodą (Melia Kreiling). Z pozoru niewinna propozycja podwiezienia dziewczyny przewraca jego życie do góry nogami. Autostopowiczka okazuje się wspaniałym kompanem w podróży, owocującej licznymi przygodami i wspomnieniami. Film daje przyjemną perspektywę spojrzenia na związki, w szczególności naświetlając rozterki "dorosłych" przed zawarciem małżeństwa, to zdecydowanie film godny polecenia. Polecam
Obejrzałam 50 twarzy Greja i jestem zachwycona,piękny film czyli zdjęcia, muzyka, sceny...
I ta cisza w kinie....niesamowite, wszyscy oglądali, a na koniec wszyscy zadziwieni że to już koniec.
I książka i film, jest nie tylko o jednym
a ja nie obejrzałem 50 twarzy Greya... ale przeczytałem książkę ( 2 części) a wczoraj moje koleżanki były i oto ich relację (na sali większość to kobiety). Film nie zawiera żadnych scen "ostrych"..... fajna muzyka, On przystojny, Ona ładna, zachowanie pikantne, suma sumarum - na pewno film zachęcający do eksperymentowania "tego" ale dla ludzi myślących i majętnych. Co najważniejsze, nie ma pokazane rozterek, przemyśleń głównych bohaterów co jest rozkminione na każdej stronie książki.
A ja wczoraj poświęciłam część nocy na obejrzenie filmu o Edith Piaf "Niczego nie żałuję"....i nie żałuję zarwanej nocy.Obsada świetna.
Marion Cotillard urodziła się m.in. po to, żeby zagrać Edith Piaf.Przez cały film regularnie przewijały się najlepsze piosenki Edith Piaf.
No i Oskar za "Idę" - rewelacyjne wydarzenie.
Oglądałam Idę...na pewno warto,ale nie jest to film lekki,zmusza na pewno do przemyśleń.Surowa czarno biała wersja.Dla mnie warto zobaczyć dla zdjęć i niesamowitej Gry Agaty Kuleszy,która wcale nie gra tytułowej roli.
barbara-g1 pisze:w niedzielę obejrzałam "Idę", ................., trzeba to zobaczyć.
Kulesza - bardzo dobre aktorstwo.
Czasy straszne, jest to wycinek, kadr z naszego życia, z naszej historii .
Bunia pisze:Obejrzałam 50 twarzy Greja i jestem zachwycona,piękny film czyli zdjęcia, muzyka, sceny...
I ta cisza w kinie....niesamowite, wszyscy oglądali, a na koniec wszyscy zadziwieni że to już koniec.
I książka i film, jest nie tylko o jednym
O matko to chyba byłyśmy na dwóch różnych Grejach Do połowy filmu uśmiałam się jak dzika norka ,a później ...się już tylko nudziłam Czy ja jestem jakaś nie taka czy co