Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: Pogaduchy

Post autor: ZenekM197 »

Sorki😠, Ruda dobrze, dalej opowiadaj, bo znowu noc będzie nie przespana 8-) nim dobrniesz do końca tej historii, co z rana się rozpoczyna na targu 8-) :D
Ciekawie się ciąg dalszy zapowiada... 8-) :lol:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Zenek, jak nie będziesz przerywał to może do świtu skończę :lol: :lol:
Pomyślałam, że w ogródku trochę miejsca mi zostało to sadzonki dokupię, posadzę, a co niech czuć będzie wiosnę :D , więc pytam tego Chłopa, co to za cudeńko, bo mi się podoba i będzie mi pasować.
Chłop mi dziwną nazwę wymamrotał, coś to brzmiało tak z łaciny, jak się później okazało to: napetę catarię zakupiłam :twisted:, dodał jeszcze, że zadowolona będę, bo roślina ta odstraszy muchy i komary :o ,
więc stwierdziłam, że to dobry zakup, bo zamiast chemii używać to w naturalny sposób dzięki tej roślinie owadów w domu już nie będzie, a na balkonie miło bez tych nieproszonych gości fajnie się wieczorem posiedzi.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To dobra sprawa jak taka roślina nie wpuści tej szarańczy 🦟do domu, muszę i ja też ją zakupić, bo lepsze to niż aerozol 8-) :D
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też tak myślałam, sadzonki zakupiłam, do samochodu zapakowałam i po powrocie do domu wypakowałam i w ogródku przy balkonie posadziłam, a trochę tego było..., moc much ta ilość miała zwyciężyć :twisted:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ruda,
To ile tego było, pewnie ze trzy sztuki zakupiłaś :?: 8-) :lol:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zenuś,
Chwalić się nie będę :lol: , ale trzy tuziny wzięłam, a Chłop jeszcze kilka mi w gratisie dorzucił :roll:
Pomyślałam, jak takie ma działanie to na tych aerozolach zaoszczędzę, żeby wytruć wstrętne komarzyska i ani ja ani natura na tej chemii nie ucierpi. :P
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nieźle poszalałaś.... ;)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taaa... to mało powiedziane :lol:
Później inne obowiązki jeszcze były i wieczorem po serialu do łóżeczka szybko wskoczyłam, bo senna już mocno byłam...
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rzeczywiście :oops: i pewnie jak mucha padłaś na łóżko 🛌 8-) :lol: :lol: Tylko dalej nie rozumiem, czego po nocach nie śpisz? :o
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I tak padałam na łóżko przez kilka dni, a później się cieszyłam, że ogródek zadbany, roślinki podlewane, aż miło było popatrzeć :D Niestety kolejne noce już nie były takie piękne i spokojne :twisted:
Po kilku dniach, w nocy, a nawet nie wiem, która była godzina kiedy pod tarasem coś mi się zaczęło tarabanić i hałasować :roll:
Przerzuciłam się na drugi bok, oczy zamknęłam i słyszę miauczenie kota :o , pomyślałam pewnie sobie zaraz pójdzie, ale za moment wydawało mi się, że już nie jeden, ale dwa albo i trzy koty serenady mi majowe urządzają pod oknami :twisted:
ODPOWIEDZ