NOCNE GADANIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: NOCNE GADANIE

Post autor: Martinka »

Witam Nocne :kwiat:
Grażynko tak, jestem konsekwentna , może mi się coś odmieni lecz nie sądzę :!:
Dobrze mi jest tu, gdzie jestem i nic na moją własną prośbę,
żadnych zdechłych przydziałów w miejsca z epoki socjalizmu. :roll:
Co z tego, że tvi na ścianie wisi, i czajnik jest w pokoju - płatne przy meldunku :roll: :!: ,
To prysznic jest za wydzieloną ścianą że słabym odpływem wody - i trzeba deptać po wodzie :shock: do drzwi wyjściowych :?: :roll:
Koniec, :!: Mamy XXI wiek :!:
Grażynko życzę szczęśliwego przydzialu sanatorium i żeby Tobie pomogło :!: :) :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

A mnie rehabilitacja zawsze pomaga , czy ta sanatoryjna , czy w swojej przychodni . Była konieczność , to i prywatnie korzystałam z rehabilitacji . W sanatorium też zawsze dokupuję takie zabiegi , jakie uważam za dobre dla mnie . Jak doradził mi jeden sympatyczny lekarz , to żebym dokupiła sobie zabiegi takie jakie mam przepisane , wtedy będę miała je codziennie ( bo zazwyczaj są co drugi dzień ) . Oczywiście nie wykupuję wszystkich , ale wybrane ... . zawsze jest to hydro jet i krio , czasami też inne . Marzy mi się kriokomora , no ale niestety mam przeciwwskazanie do korzystania :( ale może kiedyś się skuszę i zaryzykuję , wykupię jeden zabieg prywatnie i najwyżej go przerwę :roll:
Gdyby nie rehabilitacja , to być może bym nie chodziła , a na pewno miałabym zupełnie niesprawną rękę :?
Tak więc , ja wierzę w moc rehabilitacji i będę korzystała z turnusów , tak długo , jak długo mi samodzielność pozwoli . Poza tym lubię poznawać nowe miejsca , nowych ludzi , a że warunki nie zawsze są idealne , a i ludzie bywają różni , to po powrocie bardziej docenię to , co mam w domu :)

Grażynko , nie za wcześnie we wrześniu :?: kolejki przyspieszają .

Pozdrawiam Nocnych :serce: i wszystkich czytających :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nocnym dzień dobry ? :lol:
Gieniu ja mam tak samo, wiara też czyni cuda… wierzę, że zabiegi mi pomagają i z nich korzystam. Zresztą to nie ja wymyśliłam, że w przypadku schorzeń narządu ruchu leczenie bez rehabilitacji nie ma najmniejszego sensu. Gdyby nie intensywna rehabilitacja dawno siedziałabym na wózku inwalidzkim.
Gieniu odnośnie kriokomory… ja też mam przeciwwskazania i szukam miejsc z kriosauną. Efekt ten sam, a głowa w jest poza zasięgiem.
Jędruś też wie ile potu trzeba wylać, żeby w pięknych okolicznościach posiedzieć ze znajomymi przy porterku…
Liczę Jędrek , że uda nam się jak zawsze w sierpniu spotkać?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Felice masz rację, że gdyby nie rehabilitacja to ja już od 1992 roku byłabym na wózku inwalidzkim....już nie chodziłam, spałam na podłodze z nogami na stołu pod kątem 90 stopni...ale to był "luksus" :?
Ileż potu wylałam a ile racy rehabilitanci włożyli....
Potem przyszedł udar i też ciężka praca rehabilitantów i moja dała takie rezultaty, że nikt nie przypuszcza...ba, nawet wierzyć nie chce, że jestem po udarze...ta praca trwa cały czas...

Co do Jędrka to bardzo, bardzo napracował się, my co dłużej jesteśmy na Forum to wiemy ile walk stoczył i mam wielki szacunek, nigdy się nie poddał i nie poddaje...
Jędrek w tym roku nie ma to tamto tylko trza się spotkać jak napisała Felice :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice , Ewaszko .... dzięki rehabilitacji wiele osób wstało z wózka :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,nikt nie obiecywał i nie gwarantował że zawsze będzie lekko ,łatwo i przyjemnie ,różne są koleje losu i przypadki zdrowotne- mnie jeszcze mimo fatalnych wyników badań los dał jeszcze trochę czasu na walkę o egzystencję i samowystarczalność-pogody ducha jeszcze trochę zostało- mimo że niektórzy mnie dołowali ,samozaparcia też ,konsekwencji trochę mniej bo różnie to bywa i tym Sympatyczniejsze są wyrazy waszego wsparcia i za nie Serdecznie Dziękuję-Bardzo je Cenię ,wybaczcie że czasami znikam na jakiś czas z Forum ale męczą mnie wszelkiego rodzaju przepychanki i kłótnie ,przeżyłem ich tu już wiele i już przestałem na nie reagować dbająć o swoje zdrowie i samopoczucie
Serdecznie Dziękuję za Miłe Słowa i Wsparcie a co do spotkań to zawsze w miarę swoich możliwośći chętnie się spotkam z Sympatycznymi LUDKAMI :D
Pozdrowienia,Serdeczności przesyłam i byle do Wiosny :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Super Jędruś trzymaj pion i dalej przyj do przodu tak jak do tej pory :D
Będzie cieplej to i mniej ciało będzie dokuczało a wtedy będzie okazja się spotkać :D
Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Hejka :kwiat:
Andrzeju na mie już też wieszali, że długo nie będę mogła żyć bez pomocy ińych ludzi :roll: I w ogóle, że wcześniej od innych pożegnam niebo błękitne :?
Owszem był taki czas :shock:
Wściekłosc moja mnie trzyma na powierzchni jeszcze :o
Owszem nie mogę wszystkiego ale tego jest tak mało, źe prawie :roll: mi to nie przeszkadza :!: :!:
Trzymajmy się w zdrowiu :)
Dobranoc Nocne Ludki :kwiat:
Ostatnio zmieniony 13 mar 2025 19:40 przez Martinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dobranoc :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dzień Dobry Nocne...życzę Wam fajnego weekendu,zdrowia bo czytam że nie za wesoło,pięknych i udanych rehabilitacji.U mnie na razie wszystko dobrze...jakoś się trzymam,byle tak dalej.
Serdecznie Was pozdrawiam i do usłyszenia... :kwiat: :kwiat:
,wybaczcie że czasami znikam na jakiś czas z Forum ale męczą mnie wszelkiego rodzaju przepychanki i kłótnie ,przeżyłem ich tu już wiele i już przestałem na nie reagować dbająć o swoje zdrowie i samopoczucie
Witam w klubie Andrzeju ;) :oops:

O mnie napisano że nie chcą mnie już nigdy spotkać...że ze mną im nie po drodze...więc się usunęłam w cień....wyśmiewano z kawiarenki...ech szkoda słów ...dobrze jest...nie czuję urazy do nikogo.... :kwiat:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2025 14:48 przez malgorzatas, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ