Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: jan19557 »

barbara-g1 pisze:Staszku, jestem za , jeśli jest możliwość tak, tak, tak, wówczas mały plecaczek na piwo, a koszyk w rowerze na różne takie ;) :) :lol:

Basia :kwiat:
Basiu jak możesz ROWER I PIWO . To pewne kłopoty i jeszcze prawko możesz stracić , nie wspominając o mandacie. Hi hi hi hi
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Janie :!: , ja nie ;) ja nie piję jak jadę , ja piję jak prowadzę :lol: :lol: , a plecaczek po to aby nikt nieporządany nie zobaczył ;) co w nim jest. Patent na plecak któraś z naszych koleżanek podsunęła, jako niezbędny element wyposażenia , popieram i stosuję :)

zaraz mandat, prawko , ajajaj

Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Jak ty nie to i ja nie ....piję, nie palę.......ale......... plecaczek również popieram. "Jak piję to prowadzę". Masz chyba na myśli ten rower.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

barbara-g1 pisze:Janie :!: , ja nie ;) ja nie piję jak jadę , ja piję jak prowadzę :lol: :lol: , a plecaczek po to aby nikt nieporządany nie zobaczył ;) co w nim jest. Patent na plecak któraś z naszych koleżanek podsunęła, jako niezbędny element wyposażenia , popieram i stosuję :)

zaraz mandat, prawko , ajajaj

Plecaczek to mój patent na wyjazd do sanatorium.Obecnie chodzę z plecaczkiem na zabiegi mokre ...,na "poważniejsze" ;) zakupy w Biedronce też jest idealny ,na spacerek w dłuższe trasy mozna w niego zabrać kanapki i termosik z gorącą herbatą :lol:
forumowicz

Janie, tak, oczywiście że rower chyba że rower zna drogę do domu to on prowadzi :) ,

...... plecaczek jest dobry na wszystko..... , Medi to potwierdza

Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

medi pisze: ...na spacerek w dłuższe trasy mozna w niego zabrać kanapki i termosik z gorącą herbatą :lol:
Termosik z herbatką "z prądem". Może się przydać, szczególnie w mroźne dni. ;) :lol:
lavera
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2014 18:36
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: lavera »

Czy w szafach w pokojach sa jakies wieszaki na odziez?Jak to jest ze sznurkiem na bielizne,wiesza sie go na balkonie raczej?
W zimie to chyba nic nie wyschnie :(
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Lavera wieszaki raczej są, choć ja zawsze biorę swoje. Sznurek też lepiej wziąć ze sobą ;)
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Teraz to raczej suszenie w łazience ewentualnie na kaloryferach w pokoju. Sznurek nie zawsze jest na balkonie , lepiej zabrać ze sobą i spinacze do bielizny. Od przybytku głowa nie boli.
forumowicz

ja również biore ze sobą kawałek sznurka-linki na pranie, a także kilka spinaczy, każdorazowo wykorzystałam, a nawet dokupiłam i jedno i drugie na miejscu. Odnośnie wieszaków, zazwyczaj są w szafach ale, 2-3 szt tych drucikowych biorę i zostawiam następnym .

Mój ostatni pobyt utwiedził mnie że tak należy robić, przykład? pora jesienna suszenie najczęściej w pokoju, rozciągnęłam sznureczek przez pokój i było ok, czekając na decyzje lekarza w sprawie docelowego pokoju byłam w pok3-osobowym, wieszając kurtkę w szafie widziałam ile wieszczków "zarekwirowała" jedna z kuracjuszek, dwóm pozostałym lokatorkom pozostało 4 szt ....

Jesli to nie problem lepiej wziąć ze sobą.

ODPOWIEDZ