Co zabrać do sanatorium
Re: Co zabrać do sanatorium
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Nie ukrywam ,że drogę Katowice-Kołobrzeg pokonywałem tak autobusem jak i pociagiem i nie ukrywam ,że wg mnie mniej męcząca jest droga pociagiem choć standartd jest duzo niższy( nie zawsze czyste toalety, nie zawsze dogrzane przedziały) ,ale i w autokarach może się zdarzyc sugestia ograniczenia Toalety ( zbyt mały pojemnik).bozenag pisze:Kto mi doradzi czym jechać lepiej z Krakowa do Kołobrzegu pociągiem czy PKS ? zawsze jechałam autkiem teraz za daleko i mam dylematpozdrawiam
Dodatkowo w pociagu można się " Rozruszać " większy komfort jeżeli pojedziesz 1 ( cena porównywalna )
Mozliwość ciepłego posiłku
Autobus -jazda w nocy czyli teoretycznie podróż szybciej minie
Kolej z Krakowa 2 opcje Noc przez Warszawe, Gdańska jesteś bodajże na 9 czyli przed Oficjalnym rozpoczęciem Turnusu o 12,00
lub drugi pociąg całodzienny wyjazd bodajże o 6 i przyjazd o 18 ,ale tutaj musisz dokupić Sobie nocleg za szybsze rozpoczęcie turnusu lub Spóźnić się a to się nie OPŁACA bo masz mniejszy wybór Zabiegów , mniejszy wybór pokoi
Co do Taxi -Jadąc w pociagu możesz spotkać kogoś kto jedzie do tego samego Osrodka i wspólnie dojechać , co do CEN za kurs do Najdalszego Ośrodka a jest nim Arka nie powinnaś zapłacić więcej niż 20 złotych , natomiast do tych w Uzdrowisku na poziomie 10 do 15 max złotych
Dodatkowo wchodząc do Taxi miast podawć Nazwy ośrodka Podaj ulicę i dopiero wtedy Nazwę , staraj się być ZDECYDOWANA ,że znasz Kołobrzeg polecam zapoznanie się z mapką w internecie , zreszta Kołobrzeg jest tak mały ,że szybko pojmiesz.
Dodatkowo-UNIKAJ naganiaczy podejć do Postoju masz wtedy Gwarancje .
Wiele osób z Portalu było wożone po Kołobrzegu drogami okrężnymi
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
-
bozenag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 lip 2014 15:28
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 4
Dzięki za cenne wskazówki podane przez was
Sikokorski! Po co wozić książki ,to tylko dodatkowy bagaż. Są biblioteki, gdzie można wypożyczyć.sikorski pisze:Jeśli chodzi o rzeczy, które biorę do sanatorium ,to zawsze jest to pełno książekZnacie jakieś fajne tytuły?
To prawda ,że nie ma czasu na czytaniemaria_malek1 pisze:Sikokorski! Po co wozić książki ,to tylko dodatkowy bagaż. Są biblioteki, gdzie można wypożyczyć.sikorski pisze:Jeśli chodzi o rzeczy, które biorę do sanatorium ,to zawsze jest to pełno książekZnacie jakieś fajne tytuły?
Zreszto w sanatorium nie ma czasu na czytanie.