Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: MaKa1 »

Hej bozenag ,kazdy kto jedzie tym autobusem ma ze sobą spory bagaż bo wiadomo,że wyjazd nie jest krótki. Nie ma więc problemu,a panowie kierowcy sa tak uprzejmi,że sami extra zajmują się Twoją walizą.Po przyjeżdzie na miejscu informują,że czeka pan busem który za opłatą 10zł od osoby [nas było wiecej to po5zł] dowiezie pod sam ośrodek.Wiadomo takie podreczne rzeczy masz przy sobie bo walizę dopiero ujrzysz na koniec podróży ;) Gdybyś miała jakieś pytanka to śmiało ,a tak to życzę udanego pobytu bo nie wierzę żeby w Kołobrzegu mógł się nie udać :lol: :lol: :lol: Jednym słowem ...pięknie Ci się trafiło co do miejscowości bo o osrodku akurat nic nie mogę powiedzieć ,ale myślę ,że będzie ok :?: :kwiat:
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

dzięki ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

bozenag pisze:Kto mi doradzi czym jechać lepiej z Krakowa do Kołobrzegu pociągiem czy PKS ? zawsze jechałam autkiem teraz za daleko i mam dylemat :( pozdrawiam ;)
Nie ukrywam ,że drogę Katowice-Kołobrzeg pokonywałem tak autobusem jak i pociagiem i nie ukrywam ,że wg mnie mniej męcząca jest droga pociagiem choć standartd jest duzo niższy( nie zawsze czyste toalety, nie zawsze dogrzane przedziały) ,ale i w autokarach może się zdarzyc sugestia ograniczenia Toalety ( zbyt mały pojemnik).
Dodatkowo w pociagu można się " Rozruszać " większy komfort jeżeli pojedziesz 1 ( cena porównywalna )
Mozliwość ciepłego posiłku
Autobus -jazda w nocy czyli teoretycznie podróż szybciej minie
Kolej z Krakowa 2 opcje Noc przez Warszawe, Gdańska jesteś bodajże na 9 czyli przed Oficjalnym rozpoczęciem Turnusu o 12,00
lub drugi pociąg całodzienny wyjazd bodajże o 6 i przyjazd o 18 ,ale tutaj musisz dokupić Sobie nocleg za szybsze rozpoczęcie turnusu lub Spóźnić się a to się nie OPŁACA bo masz mniejszy wybór Zabiegów , mniejszy wybór pokoi

Co do Taxi -Jadąc w pociagu możesz spotkać kogoś kto jedzie do tego samego Osrodka i wspólnie dojechać , co do CEN za kurs do Najdalszego Ośrodka a jest nim Arka nie powinnaś zapłacić więcej niż 20 złotych , natomiast do tych w Uzdrowisku na poziomie 10 do 15 max złotych

Dodatkowo wchodząc do Taxi miast podawć Nazwy ośrodka Podaj ulicę i dopiero wtedy Nazwę , staraj się być ZDECYDOWANA ,że znasz Kołobrzeg polecam zapoznanie się z mapką w internecie , zreszta Kołobrzeg jest tak mały ,że szybko pojmiesz.
Dodatkowo-UNIKAJ naganiaczy podejć do Postoju masz wtedy Gwarancje .

Wiele osób z Portalu było wożone po Kołobrzegu drogami okrężnymi
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Bożeno Ja bym się nie zastanawiał tylko jechał autkiem. Tłuc się autobusem 12 godz czy pociągiem 15 to z pewnością autko w 9 godz i można ze sobą zabrać wszystko czego sobie życzysz. 700 km możesz pokonać z noclegiem na trasie za 30 zł, wystarczy poszukać coś na internecie. Powodzenia .
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28

Post autor: bozenag »

Witam
Dzięki za cenne wskazówki podane przez was ;) zdecydowałam że pojadę autobusem Zakopane Kołobrzeg :) chętnie bym pojechała autkiem ale za daleko gdybym była mężczyzną to na pewno bym pojechała ;) pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ania45
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 paź 2014 10:17
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ania45 »

Też jechałam tym autobusem polecam go :)
sikorski
Na forum od: 19 sty 2015 12:25

Post autor: sikorski »

Jeśli chodzi o rzeczy, które biorę do sanatorium ,to zawsze jest to pełno książek :) Znacie jakieś fajne tytuły?
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

sikorski pisze:Jeśli chodzi o rzeczy, które biorę do sanatorium ,to zawsze jest to pełno książek :) Znacie jakieś fajne tytuły?
Sikokorski! Po co wozić książki ,to tylko dodatkowy bagaż. Są biblioteki, gdzie można wypożyczyć. :geek: Zreszto w sanatorium nie ma czasu na czytanie. ;)
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: MaKa1 »

maria_malek1 pisze:
sikorski pisze:Jeśli chodzi o rzeczy, które biorę do sanatorium ,to zawsze jest to pełno książek :) Znacie jakieś fajne tytuły?
Sikokorski! Po co wozić książki ,to tylko dodatkowy bagaż. Są biblioteki, gdzie można wypożyczyć. :geek: Zreszto w sanatorium nie ma czasu na czytanie. ;)
To prawda ,że nie ma czasu na czytanie :lol: :lol: :lol:
Lady84
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2014 12:54
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Lady84 »

Do sanatorium lepiej zabrać LUZZZZ :D :D :D
ODPOWIEDZ