Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jakie znacie skuteczne metody walki z zatokami?
Jakie zabiegi są najlepsze?
Może ktoś miał jakieś zabiegi które szczególnie by polecił/ła?
Czekam na waszą pomoc drodzy kuracjusze
Kasia
Dzięki Selene za odpowiedź,ale chodziło mi bardziej o szczegóły. Jakie inhalacje,jakie naświetlania itp. Jestem z wioski i u nas ani w moim powiecie nie ma żadnych zabiegów na zatoki,jedyne co mi zaoferowali to sama lampa soluks czy jakoś tak.
Miałam zabiegi prywatnie u lekarza u którego się leczę. Miałam pole magnetyczne,laser i tzw płukanie zatok roztworem z antybiotykiem,byłam na zabiegach przez 5 dni-na więcej nie było mnie stac. Pomogło mi na ok 1,5 m-ca.
W styczniu jadę do sanatorium i może udałoby się zasugerowac coś lekarzowi dlatego pytam o konkretne zabiegi. Chciałabym odpocząc na dłużej od ciągłego kataru,bólu głowy i innych objawów zatok.Dodam że mam astmę więc te dolegliwości są podwójnie uciążliwe. Liczę na waszą pomoc
Do Kasi-79
Najlepsza metoda leczenia zatok to operacja endoskopowa.Polecam od 2010r. mam spokój.
cyt."Funkcjonalna Endoskopowa Operacja Zatok (z ang. FESS – Functional Endoscopic Sinus Surgery) stała się w ostatnich latach bardzo popularną w leczeniu przewlekłych stanów zapalnych zatok przynosowych. Mimo to w większości ośrodków w kraju operuje się nadal metodą klasyczną z dostępu zewnętrznego. Założenia metody endoskopowej polegają na dokładnym usunięciu zmian w obrębie ujść zatok przynosowych (kompleks ujściowo-przewodowy) będących przyczyną zaburzeń wentylacji i drenażu zatok przynosowych. Dzięki zastosowaniu endoskopów optycznych możliwe jest precyzyjne usunięcie wszystkich zmian blokujących ujścia zatok przynosowych (m.in. polipów nosa), wytworzenie szerokiego połączenia pomiędzy jamą nosa i zatokami przynosowymi.
W cenie do 200 zł do stosowania przez małe dzieci to polecam Baby Sanity. Korzystamy już pół roku i jeszcze nic nie nawala, cały czas inhalacja trwa tak samo krótko. Wydajny aparat, nie marnuje lekarstwa. Ja z żoną to głównie korzystamy przy przeziębieniach, a nasze dziecko niestety przy bardziej skomplikowanym schorzeniu bo astmie.
Karo za takie pieniądze można kupić dwa równie b. dobrej firmy choć by "Omnibus"". niczym nie odbiegających od tych reklamowanych przez Ciebie w sześciu różnych postach na forum .te posty brzmią identycznie i wyglądają na reklamę
Karo za takie pieniądze można kupić dwa równie b. dobrej firmy choć by "Omnibus"". niczym nie odbiegających od tych reklamowanych przez Ciebie w sześciu różnych postach na forum .te posty brzmią identycznie i wyglądają na reklamę