dani888 pisze: 13 cze 2021 19:39
Aguniu , jeśli to nie tajemnica to jaka szczepionka ?
Dani to żadna tajemnica - szczepiłam się Moderną. Moja córka we wtorek też Moderna i też już druga dawka.
Po pierwszej dawce - tak jak wspomniałam wcześniej - po 4 godzinach zaczęła mnie boleć ręka. Na drugi też czułam ból i ciężkość a na kolejny już tylko lekki przy podnoszeniu ręki tak więc myślę, że nie tak strasznie. Zobaczymy co będzie jutro ale mam nadzieję, że nie będzie źle
Powtórzę tylko moje zdanie co do szczepienia: jeszcze w grudniu byłam przeciwko bo bałam się czegoś nowego - to chyba normalne. W styczniu gdy ruszyła możliwość zapisania na IKP chęci szczepienia to właśnie moja 22 letnia córka mnie przekonała - ona zawsze bała się szczepionek, zastrzyków ale tu powiedziała, że woli dwa razy kłucie niż komplikacje po przebytym covidzie. Nie czytamy i nie słuchamy ''fachowców'' i panikarzy tylko specjalistów - same lekarzami, wirusologami nie jesteśmy. Zdajemy sobie sprawę, że to nas na 100% nie uchroni ale w razie choroby przejście jej będzie łagodniejsze. W swoim życiu dostaliśmy już przecież kilka szczepionek. Wiele ''świństwa'' dostajemy gratis w jedzeniu, w powietrzu. Wiele osób przyjmuje różne leki, suplementy które mogą mieć/mają efekty uboczne. Używki to też trucizna a jednak wiele osób korzysta z nich i jakoś nie mówi, że ktoś mu coś tam dodał

To tylko moje zdanie - nikogo nie namawiam ani nie wyzywam tego, kto się nie szczepi. Nie rozumiem tylko tych, którzy się nie szczepią ''bo nie, bo jak ktoś każe to zrobię na przekór'' - a takich jest dużo...
Pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę