Szczepionki na korona wirusa
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Szczepionki na korona wirusa
Powód: usunięto imię
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ok, nie dość, ze nie mam wyboru jeszcze dla idei mam się usunąć z życia…
Mądre rozwiązania są wszędzie ,ale napewno tym mądrym nie jest piętnowanie kogokolwiek.
- medi
- Przyjaciel forum

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ja chodzę po Warszawie codziennie, tylko co to ma do rzeczy?
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Nie , moi drodzy , wychodzę z domu na ile to możliwe , tyle , że wchodząc do apteki , lekarza czy do sklepu zakładam maseczkę , dezynfekuję dłonie i nie pcham się nikomu na plecy .
To tyle , pozdrawiam wszystkich bez wyjątku
- medi
- Przyjaciel forum

- dani888
- Super Kuracjusz

Chcesz mnie chyba sprowokować ale z drugiej strony - szanuję Twoje zdanie bo każdy z nas odpowiada za siebie i innych i stąd ta moja ostrożność w relacji z innymi osobami .
Powiem Ci jak ja w sobotę spotkałam się z moim wnusiem i synem . Umówiliśmy się po prostu
na zewnątrz , byliśmy na placu zabaw , na siłowni pod chmurką i w sklepiku osiedlowym ( ja w masce ) . Moje dzieci wiedzą jaka jest moja sytuacja zdrowotna i wręcz każą mi zaczekać...
Poza tym nie jeżdżę komunikacją miejską tylko autem ewentualnie taxi jeśli muszę .
Za granicę nie wybieram się więc akurat mnie to nie dotyczy . Ale jadę autem nad jeziora a na miejscu też będę w drugim domu gdzie ewentualnie może jeszcze dołączyć ktoś do drugiego pokoju .
Wtedy tylko kuchnia byłaby wspólna ale mam zwyczaj posiłki a zwłaszcza obiady brać na wynos z pobliskiego baru . Rano i wieczorem skorzystam z kuchni więc raczej nikogo nie zakażę i nikt mnie nie zarazi . Reżim sanitarny będzie zachowany .
Mamy troszkę odmienne zdania ale to nie znaczy , że będziemy kłócić się , pozdrawiam
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
A jeśli chodzi o to zwiedzanie świata, to czy pomyślałaś o tych co z tego żyją. I nie mam na myśli tylko naszego kraju, ale wiele biednych państw, w których turystyka jest najważniejszym źródłem utrzymania dla ludzi tam żyjących? Właśnie z tego względu m.in podjęłam szybką decyzję o szczepieniu.
Mam znajomego, który ze swojej pasji uczynił sposób na życie. Organizuje wyprawy dla takich ludzi jak ja, którzy nie mają jeszcze odwagi samodzielnie ruszyć w świat. Nie są to wczasy all inclusive i last minute. Do takich wypraw czasem człowiek się przygotowuje kilka miesięcy. To już jest hobby nie tylko zabawa i rozrywka. Ta która miała się odbyć w tym roku nie odbędzie się i nie rozpaczam z tego powodu, choć już częściowo za nią zapłaciłam. Nie dziś, nie jutro to kiedy indziej się uda. Ale martwi mnie to jak poradzi sobie mój przewodnik, który ma dwoje dzieci na utrzymaniu, a swoją działalność prowadził wraz z żoną. A przez większą część pandemii nie miał możliwości pracować jak dotychczas. Wiem, że jakoś sobie radzi, bo to mądry i zaradny człowiek, ale czy wszyscy dadzą radę?
Także kochani, kto może niech się szczepi, bo być może to sprawi, że wróci normalność. Ja za nią już bardzo tęsknię.
- dani888
- Super Kuracjusz

Nieprzebadane do końca więc dopiero okaże się jak reagują na nie ludzkie organizmy...moze nawet po latach .
Więc proszę o konkretne argumenty za i przeciw ..