Pogoda w naszym regionie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: Pogoda w naszym regionie

Post autor: Gość »

A czemuż to ostatnio burze tak Polskę Centralną pokochały. 🤔?
Dobrze ze zdążyliśmy rano zrobić zakupy na rynku, żeby zapasy po odjeździe gości uzupełnić.
Patrzę przez okno i czekam aż będę mógł wyjść i oszacować straty w mini-warzywniaku.
Pozdrawiam tych, do których słoneczko z nieboskłonu się uśmiecha 😊🌞
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kaziu, a ja przemoczona na wylot, na bosaka, bo woda po kostki, przemierzałam z zakupami ulice. Burza dopadła mnie w trakcie, a ze zanosiło się na dłużej to i przeczekanie nie miało sensu. Kwiaty balkonowe od kilku dni zdjęte z barierki, bo już po nich byłoby.
Gość

Post autor: Gość »

Współczuję 🤔😒.
Katarek murowany, ratuj się czym tam możesz przed czymś gorszym...
Ja pamiętam nasze kwiatki na balkonie na 7 piętrze 🤔🙂
Przeważnie sądziło się je w okolicach majówki, a pech chciał że za dwa czy trzy dni przychodziła szaruga z silnym wiatrem. I te młode pędy surfinii fruwały pod niebiosa.
Zawsze kilka było ułamanych. Inna rzecz, że nie potrafiłem jakoś wyczuć momentu by je uratować, jak Ty to robisz🤔
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ostatnie dwa lata sądzę kwiaty balkonowe po 15 maja. Mam teraz sprawdzonego hodowcę i dostaję sadzonki dorodne, silne i nieprzenawożone. W tym roku skusiłam się na mandevillę i jestem pod wrażeniem jak pięknie rośnie i kwitnie. Pnie się po drabinkach, jednak jak zapowiadają kataklizmy pogodowe to zdejmuję ją na podłogę . Reszta kwiatów ma się dobrze, bo jest na półkach ,więc bardziej chroniona.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski