Nałęczów - Szpital Kolejowy.
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Re: Nałęczów - Szpital Kolejowy.
Ponieważ mój apel pozostał bez odzewu, to postanowiłam napisać kilka słów o tym ośrodku po powrocie mojej teściowej.
Był to turnus tzw. świąteczny, czyli wigilię moja teściowa spędziła w ośrodku. Napiszę, że jeśli chodzi o jedzenie należy do osób wybrednych, czyli jak coś nie smakuje, to mówi o tym głośno. Tutaj jedzenie bardzo sobie chwaliła, mówiła że smacznie i w wystarczających ilościach. Jest cukrzykiem, dostawała 5 posiłków. Kolacja wigilijna składała się z 12 dań do tego bodajże 3 rodzaje ciasta, wszystko bardzo smaczne i pięknie podane. Posiłki jadła na drugą turę na której razem z nią był ksiądz (kuracjusz)..... było łamanie się opłatkiem, śpiewanie kolęd, czyli tak bardzo rodzinnie.... nikt ich nie wyganiał zaraz po skończonej kolacji. O północy w kapliczce sanatoryjnej pasterka.
Pokoje czyste, ładnie urządzone, dość nowe meble, a w nich wystarczająca ilość miejsca, aby pomieścić wszystkie rzeczy (szafa, komoda). O łazienkę niestety nie spytałam.
Był to turnus tzw. świąteczny, czyli wigilię moja teściowa spędziła w ośrodku. Napiszę, że jeśli chodzi o jedzenie należy do osób wybrednych, czyli jak coś nie smakuje, to mówi o tym głośno. Tutaj jedzenie bardzo sobie chwaliła, mówiła że smacznie i w wystarczających ilościach. Jest cukrzykiem, dostawała 5 posiłków. Kolacja wigilijna składała się z 12 dań do tego bodajże 3 rodzaje ciasta, wszystko bardzo smaczne i pięknie podane. Posiłki jadła na drugą turę na której razem z nią był ksiądz (kuracjusz)..... było łamanie się opłatkiem, śpiewanie kolęd, czyli tak bardzo rodzinnie.... nikt ich nie wyganiał zaraz po skończonej kolacji. O północy w kapliczce sanatoryjnej pasterka.
Pokoje czyste, ładnie urządzone, dość nowe meble, a w nich wystarczająca ilość miejsca, aby pomieścić wszystkie rzeczy (szafa, komoda). O łazienkę niestety nie spytałam.
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Dopiszę jeszcze, że baza zabiegowa czyściutka, rehabilitanci mili, z zabiegów przepisanych również była zadowolona. Pani doktor kompetentna i miła.
Pobyt uważa za bardzo udany.
Pobyt uważa za bardzo udany.
- jania
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 paź 2017 15:47
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 9
Dziękuję lawenda za Twój komentarz,który tylko potwierdza mój wybór tego szpitala na kurację po covid