Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
AAAA jestem wielkim wielbicielem kuchni łemkowskiej,tam też dużo przepisów z wykorzystaniem tartych ziemniaków.No i oczywiście coś litewskiego,mniam,mniam,kartacze jak robimy to faktycznie worek ziemniaków by się przydał , tylu chętnych żarłoków
Przepis na rolade; Ciasto:6jaj,4lyzek majonezu, 40dkg sera zoltego, 40dkg pieczarek,piers z kurczaka Jaja roztrzepac dodac majonez,wymieszac.Ser zetrzec na tartce na grubych oczkach.odjac garsc sera a reszte dodac do jajek. Wymieszac,wylac na blache i upiec na zloty kolor. Po upieczeniu; -placek -piers oczywiscie rozbita i przyprawiona -pieczarki takze przysmazone -reszte sera posypac po wierzchu ,zwinac w rulon wzdluz ,owinac w folie i zapiec w nagrzanym piekarniku,30-40 min. SMACZNEGO
smuga pisze:AAAA jestem wielkim wielbicielem kuchni łemkowskiej,tam też dużo przepisów z wykorzystaniem tartych ziemniaków.No i oczywiście coś litewskiego,mniam,mniam,kartacze jak robimy to faktycznie worek ziemniaków by się przydał , tylu chętnych żarłoków
Smuga kartacze uwielbiam , objadaliśmy się nimi na Mazurach , ale nigdy sama nie robiłam ,może masz przepis ?
Proponuje,wyprobowac ten przepis zamiast ziemniakow.Nazwa-dowolna. 1kg ziemniakow,ugotowac przepuscic przez praske-oczywiscie osolone,dodac 5 zoltek 2szkl.maki,szczypte proszku i na koniec ubite bialka.Wymieszac-dokladnie.W wiekszym naczyniu wlac olej,gdy bedzie goracy zanurzac lyzke i nakladac ta mase,wychodza takie lodeczki-bardzo smaczne,podawac do miesa +surowka
Anuś , my już od dawna robimy to tak z biegu,ale na jutro napiszę bo skład to pikuś gorzej z opisem a nie chciała bym abyś szukała je w garnku z moich pierwszych parę lat temu wyszła gęsta zupka
agatasss my na podobne w składzie kluski mówimy kopytka ,mniej jajek( 2 ) i z wałka ciasta pod skosem kroimy kluski i do osolonej wody ,też fajne do mięs,musowo dużo sosiku
smuga pisze:Anuś , my już od dawna robimy to tak z biegu,ale na jutro napiszę bo skład to pikuś gorzej z opisem a nie chciała bym abyś szukała je w garnku z moich pierwszych parę lat temu wyszła gęsta zupka
Czekam , czekam , teraz to ja się przyznam , że raz robiłam , a raczej próbowałam , mi wyszedł raczej gęsty gulasz Dobry ,sprawdzony przepis to podstawa