Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Weszłam przez przypadek i totalnie nie rozumiem sporu o nazewnictwo. Cieszę się, że spędziliście super czas i podratowaliscie zdrowie. Lubię ten zakątek Polski niezmiernie i kto wie może i mnie jaśnie panujący ZUS kiedyś tam skieruje.
Pozdrowienia dla pozytywnych kuracjuszy.
I tak...nie można mieć pretensji do chodnika. A szperaczy-archiwistów nadal nie ogarniam
mariolaa pisze: 02 lut 2022 16:54
Dla mnie też nie ważne czy miejscowość ta już ma nazwę uzdrowiska. Ważne dobra rehabilitacja, dobre zabiegi, miła atmosfera i jak w tym przypadku jeszcze ośrodek pięknie położony nad jeziorem.... Ważne jest, że są osoby, które dzielą się swoimi opiniami o danym ośrodku.
Jak poczytałam posty Duszyczki i kilka jeszcze osób to stwierdzam, że super - podzielili się z nami i za co im dziękuję . Te tereny dla mnie to jeszcze "biała plama" - tylko przejazdem zaliczyłam jadąc na Litwę .
Duszyczko .
Ja podchodzę do tematu sanatorium/uzdrowisko tak:
Uzdrowisko to miejscowość (nie każda ma taki status) jak np. Iwonicz, Rymanów, Ciechocinek czy Muszyna Zdrój.
Sanatorium to obiekt/budynek z bazą hotelową oraz pomieszczeniami do prowadzenia zabiegów.
Ja podchodzę do tematu sanatorium/uzdrowisko tak:
Uzdrowisko to miejscowość (nie każda ma taki status) jak np. Iwonicz, Rymanów, Ciechocinek czy Muszyna Zdrój.
Sanatorium to obiekt/budynek z bazą hotelową oraz pomieszczeniami do prowadzenia zabiegów.
No i mamy 04 03 22 Olecko zawiesiło. działalność. ZUS rozwiązał umowę z ośrodkiem. Właściciel nie płaci wynagrodzeń pracownikom. Wracamy do domu. Porażka!
Szkoda, że z takim " cudownym senatorium" ZUS rozwiązał umowę, a tak ostatnio było zachwalane Olecko,
Należy tylko współczuć tym, co muszą wcześniej zakończyć turnus i wyjechać do domu.