HOTEL Olecko

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Re: HOTEL Olecko

Post autor: Gość »

Weszłam przez przypadek i totalnie nie rozumiem sporu o nazewnictwo. Cieszę się, że spędziliście super czas i podratowaliscie zdrowie. Lubię ten zakątek Polski niezmiernie i kto wie może i mnie jaśnie panujący ZUS kiedyś tam skieruje.😉
Pozdrowienia dla pozytywnych kuracjuszy.🌷
I tak...nie można mieć pretensji do chodnika. A szperaczy-archiwistów nadal nie ogarniam 🙄
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Miasto i HOTEL Olecko

Post autor: Hipokryt »

Olecko, jak widać w tym temacie - cieszy się sporym zainteresowaniem naszych Forumowiczów :D

Nowy sezon przed nami, więc zapytam ponownie :
Hipokryt pisze: 26 lis 2021 18:10 A kto wybiera się do Olecka turystycznie po tych wszystkich wpisach w temacie :?: :D
olecko.jpg
Awatar użytkownika
+dobek1412
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2019 22:27
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: +dobek1412 »

mariolaa pisze: 02 lut 2022 16:54 Dla mnie też nie ważne czy miejscowość ta już ma nazwę uzdrowiska. Ważne dobra rehabilitacja, dobre zabiegi, miła atmosfera i jak w tym przypadku jeszcze ośrodek pięknie położony nad jeziorem.... Ważne jest, że są osoby, które dzielą się swoimi opiniami o danym ośrodku.
Jak poczytałam posty Duszyczki i kilka jeszcze osób to stwierdzam, że super - podzielili się z nami i za co im dziękuję :kwiat: :serce: . Te tereny dla mnie to jeszcze "biała plama" - tylko przejazdem zaliczyłam jadąc na Litwę .

Duszyczko :serce: .
Ja podchodzę do tematu sanatorium/uzdrowisko tak:
Uzdrowisko to miejscowość (nie każda ma taki status) jak np. Iwonicz, Rymanów, Ciechocinek czy Muszyna Zdrój.
Sanatorium to obiekt/budynek z bazą hotelową oraz pomieszczeniami do prowadzenia zabiegów.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

po co te spory o pietruszkę ;) piszcie lepiej kto się wybiera tam 28 maja
Awatar użytkownika
+dobek1412
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2019 22:27
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: +dobek1412 »

Ja podchodzę do tematu sanatorium/uzdrowisko tak:
Uzdrowisko to miejscowość (nie każda ma taki status) jak np. Iwonicz, Rymanów, Ciechocinek czy Muszyna Zdrój.
Sanatorium to obiekt/budynek z bazą hotelową oraz pomieszczeniami do prowadzenia zabiegów.
MARCO
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 gru 2013 08:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MARCO »

No i mamy 04 03 22 Olecko zawiesiło. działalność. ZUS rozwiązał umowę z ośrodkiem. Właściciel nie płaci wynagrodzeń pracownikom. Wracamy do domu. Porażka!
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Bibi2 »

A to się porobiło ,
czy dobrze zrozumiałam , w trakcie turnusu rozwiązano umowę ?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

.....czyżby objawił się prawdziwy obraz tak .......cudownego obiektu ;) -oby tylko nie ze stratą dla obecnie tam przebywających kuracjuszy :!:
MARCO
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 gru 2013 08:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MARCO »

Bibi2 pisze: 04 mar 2022 22:08 A to się porobiło ,
czy dobrze zrozumiałam , w trakcie turnusu rozwiązano umowę ?
Tak. Już od tygodnia wiedzieliśmy że dzieje się źle. Dzisiaj zapadła decyzja. Jadziemy do domu. Turnus miał trwać do16 marca.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Szkoda, że z takim " cudownym senatorium" ZUS rozwiązał umowę, a tak ostatnio było zachwalane Olecko, :roll:
Należy tylko współczuć tym, co muszą wcześniej zakończyć turnus i wyjechać do domu.
ODPOWIEDZ