Co zabrać do sanatorium
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: Co zabrać do sanatorium
Ten nieistniejący problem jak piszesz jest wtedy jak idziesz do pielęgniarki i prosisz o zmierzenie ciśnienia- dlaczego ten pomiar i z jakiego powodu ,a to że żle się czujesz i szukasz przyczyny to nikogo nie interesuje , w czasie pobytu odpowiedzialny za kuracjusza jest personel medyczny- zobaczymy czy jak będziesz miał taką sytuację na turnusie to też nie będziesz miał problemu i obyś ich nie miał ,Pozdrawiam 
-
sopranowski
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2021 14:34
dla jasności wszystkim życzę duuużo zdrowia. ja nie piszę żeby nie brać. Piszę, że nie jest to żaden obowiązek i nikt nikomu w skierowaniu nie napisze o tym. Ja też biorę ze sobą żeby nie latać po pielęgniarkach celem sprawdzenia. A swoją drogą jak pójdziesz do pielęgniarki to i tak zmierzy ci temperaturę albo ciśnienie. Powtarzam kwestia zabrania lub nie to dobrowolność i dla własnej wygody, a tu kilka stron dywagacji czy ktoś ma wpisane w skierowanie i czy w takim albo innym sanatorium są termometry, ciśnieniomierze itd. Zapewne w żadnym sanatorium nie ma w każdym pokoju po jednym, ale na pewno w każdym sanatorium są dostępne. I powtarzam zabranie to kwestia wygody dla siebie i tylko to a nie dostępności. I tyle w temacie
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Ojej, a to już podywagować nie można?
Wydaje mnie się, że Forumowicze w ten sposób dzielą się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami, a na ich podstawie inni sami podejmą decyzję co zabrać, a czego nie. Natomiast dywagacje na temat dywagacji za wiele nie wnoszą, dlatego spadam.