Arka Mega Kołobrzeg marzec 2022

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wanilija
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2022 01:17
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Arka Mega Kołobrzeg marzec 2022

Post autor: wanilija »

Witam. Wróciłam z Sanatorium Arka-Mega w Kołobrzegu. Tak jak wcześniej pisano jest to kameralne sanatorium z czasów PRL po remoncie. Na pewno zaletą jego jest położenie – bardzo blisko plaży i morza. Pokoje 2-osobowe dla par, oraz 3- i 4-osobowe dla singli. Ja za radą Pani w recepcji wybrałam pokój 4-osobowy i to był strzał w 10, zwłaszcza że koleżanki trafiły mi się wspaniałe. Pokój bardzo duży, oprócz 4 łóżek, 2 szafek nocnych, mieścił komodę z telewizorem (oczywiście płatnym), stolik z 3 wygodnymi krzesłami, duże biurko z lustrem i krzesłem pełniące rolę toaletki (dla 2 łóżek stojących obok biurka szafka z szufladami i szafka z półką pełniły rolę nocnych szafek). Równie duży przedpokój z dwoma olbrzymimi szafami wnękowymi z lustrzanymi drzwiami (jedne miałam ochotę wziąć do domu bo wizualnie wyszczuplało) mieszczące wszystkie rzeczy łącznie z Walizkami i małą chłodziarką. Łazienka czysta, odnowiona. No i dość długi choć nie za szeroki balkon. Pozostałe czwórki, które oglądałam miały mniejszy przedpokój z 1 szafą wnękową. Natomiast pokoje 3-osobowe były mniejsze z jedną szafą dwudrzwiową i garderobą (walizki stały przy łóżkach lub pod łóżkami). W pokojach dość czysto - były sprzątane 3 razy w tygodniu. Ręczniki (czyste, choć trochę postrzępione) wymieniane były raz w tygodniu. W pokojach brak Internetu, wi-fi jedynie w holu przy Recepcji. Oprócz telewizora, czajnik, żelazko, leżak na plażę dodatkowo płatne. Parking na terenie sanatorium płatny 350 zł. Obok jest duży parking miejski, ale niestety płatny. Alternatywnym rozwiązaniem jest bezpłatny parking przy ulicy na ok. 20 samochodów odległy o ok. 350m przy ul. Fredry, lub dalej o ok. 450m duży bezpłatny parking przy osiedlu. Baza zabiegowa na miejscu taka sobie. Głównie zabiegi prądowe i okłady borowinowe, krioterapia miejscowa, wirówki i sucha kąpiel CO2, gimnastyka zbiorowa i na przyrządach. Brakuje masaży. Na basen (20 min ćwiczenia i 10 min pływanie) oraz kąpiele solankowe w jacuzzi trzeba było jeździć podstawionym autobusem do Arki. Jedzenie smaczne i w ilościach wystarczających. Dobrze, że pogoda była w miarę ładna, jak na tę porę roku, wiec dużo spacerowałyśmy, bo w budynku oprócz stołu do ping-ponga nie było żadnych atrakcji. Wieczorem można potańczyć w pobliskim Sanie – muzyka fajna, a wystrój trochę jak świetlica w PRL-u. Lecha raczej nie polecam, bo muzyka słaba. Najfajniejsza atmosfera jest w Kielczance, ale trochę daleko… Jeśli ktoś wróci trochę po 22-giej, to nikt nie robi problemu. Ja wróciłam bardzo zadowolona :D – miłe towarzystwo, fajna okolica i zabiegi, które mi pomogły.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 46 razy

Re: Arka Mega Kołobrzeg marzec 2022

Post autor: Andrzej1958 »

Dzięki za opinię z ostatniej chwili. Będę w Medze w drugiej połowie kwietnia.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 44 razy

Post autor: ewasz »

Dzięki za opinię 😀
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Słowna z Ciebie dziewczyna Wanilija , dzięki za opinię :kwiat:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za opinie wanilja :serce: :serce: :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Dziekuję za opinię ,byłam tam i widzę ,że nic się nie zmieniło-pogratulować fajnego towarzystwa :)
wanilija
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2022 01:17
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: wanilija »

Cieszę się :D , że moja opinia jest przydatna. Życzę wszystkim kuracjuszkom i kuracjuszom dużo zdrówka :)
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 46 razy

Post autor: lawenda »

Wanilija serdecznie dziękuję za opinie. :kwiat:
Super że wróciłaś zadowolona. :)
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 06:47
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: czapi »

Byliśmy z żoną na turnusie od 15.03 do 5.04.2022. Jesteśmy tutaj już drugi raz, może sam budynek troszkę się postarzał, ale "ARKA" Super Klasę utrzymuje nadal. Otrzymaliśmy pokój typu "STUDIO" wszystko w nim odnowione, czyściutkie łącznie z łazienką i przedpokojem. Współmieszkańcy okazali się bardzo kulturalnymi i miłymi ludźmi (przez cały okres pobytu byliśmy jak jedna rodzina). Pokojowe Ukrainki bardzo uczynne, miłe, codzienne mycie łazienki wymiana ręczników, pościel w/g uznania(my raz wymieniliśmy). Jadłodajnia "Odyseja" bez zastrzeżeń, jedzenie dobre (starano się jak można aby je urozmaicić) ilość jak dla mężczyzny w zupełności wystarczająca,a jeżeli chodzi o podawane zestawy dań? (wszystkim nie dogodzi się).
Miła obsługa szczególnie panie st.kelnerka Regina oraz kelnerka Ewelina, sami się przekonajcie. Zabiegi jak dla nas trafione w 💯 ‰, obsługa na medal. A co do atrakcji !! Trzeba to przeżyć, codzienne 💃🕺pozwoliły nam wrócić do dawnych wspomnień czaru. Tak więc już szykuję się aby udać się do swojego rodzinego p. Doktora i prosić 🙏 o skierowanie do Kołobrzegu (Arki). Polecam wszystkim bardzo 🌞.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 44 razy

Post autor: ewasz »

Czapi, miło czytać takie wpisy 👌😊