Złoty Kłos w Świnoujściu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jack60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 11:13
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Złoty Kłos w Świnoujściu

Post autor: jack60 »

Witam wszystkich Kuracjuszy :D
Mam wyznaczony termin w sanatorium "Złoty Kłos" w Świnoujściu w terminie od 28.04.2022r. do 19.05.2022 r.
Wyjeżdżam z Warszawy i nie mogę się zdecydować, czym dojechać nad morze - własnym autem czy pociągiem.
Kto z Państwa był w Złotym Kłosie i czy występują problemy z miejscami do parkowania.
Dzwoniłem do sanatorium i dowiedziałem się, że ośrodek dysponuje tylko dwudziestoma płatnymi miejscami parkingowymi a pokoi dwuosobowych jest ponad dziewięćdziesiąt.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Złoty Kłos w Świnoujściu

Post autor: Felice »

Akurat Świnoujście to jest miejsce, gdzie auto aż tak bardzo nie jest potrzebne. Sama przeprawa promowa dla turystów jest kłopotliwa. Ja jechałam tym nocnym pociągiem mając kuszetkę, a po okolicy poruszałam się rowerem. Jest dużo wypożyczalni za przyzwoitą cenę (najlepsza była oferta i cenowa i sprzętowa przy poczcie w części zdrojowej), potem potwierdzano tą opinię.
Z miejscami parkingowymi jak w każdej miejscowości wypoczynkowej jest trudno. Miejska strefa płatnego parkowania jest bardzo droga. Sprawdzałam na parkingach prywatnych, doba w granicach od 15 do 25 zł dziennie przy parkowaniu powyżej 7 dni.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22: