Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II
Re: Krynica Zdrój, 20 wojskowy szpital wojskowy 25I-15II
Anna
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Witaj Annna..bezprzesiatkowy to tylko autobus nie wiem z jakiej miejscowosci jedzieszAnnna pisze:Witaj wrześniamasz już dopracowany dojazd do Krynicy? Może mogłybyśmy połączyć siły?
. Ja myślałam żeby pojechać pociągiem do Krakowa i dalej busem. Może masz lepsze-bezprzesiadkowe połączenie.
Anna
Z pozdrowieniami,
Ania
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

Witaj..jeśli chodzi o autobus to jest bezposredni do Krynicy..cos o 23h i rano o 8h jesteś w krynicy..ja osobiście zawsze jade pociągiem,ale mozesz sie zorientować..tylko to sa dwa autobusy..jeden jedzie ze szczecinka drugi z koszalina..bilety kupujesz u kierowcy..tu w Poznaniu nie mozna w kasie kupić biletu.Najlepiej jak zadzwonisz do nich i zapytasz i zarezerwujesz sobie bilet albo w koszalinie albo w szczecinku..one jada na zmiane...powrotna podróz tez masz autobus..Sanatorium Lwi Gród w Krynicy osobiście nie znam..ale wiem że ludzie sa zadowoleni...na zabiegi trzeba chyba dochodzic ,nie ma pelnego zaplecza..nie ma tez chyba kawiarni,ale nie będe cie wprowadzala w blad..może sie cofniesz i zobaczysz czy ktoś nie byl w tym sanatorium...ja bylam w Continentalu ( tam przychodzili na zabiegi z Lwigrodu) i w szpitalu wojskowym...pozdrawiam GośkaAnnna pisze:Jestem z Poznania. Szczerze mówiąc nie myślałam o podróży PKS ale jeśli faktycznie możliwe jest dojechać bezpośrednio o to warto sprawdzić. Mam duże auto sądziłam, że jeszcze ktoś z Poznania otrzymał takie skierowanie i będę mogła wspólnie pojechać. Jednak nikt się nie odezwał zatem jadę transportem publicznym. Małgosia wiesz coś może nt Sanatorium Lwigrod w Krynicy? :+)
Z pozdrowieniami,
Ania
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Pytałaś o Lwigród w Krynicy, ja byłam tam w 2009 roku i wróciłam zadowolona.Nie wiem czy cos zmieniło sie od tego czasu.Sanatorium to mieści sie w hotelu o dość dobrym standarcie, pokoje 1,2 osobowe.Byłam zadowolona z zabiegów,z wyjątkiem masażu, z którego nic nie wynikało, poniewaz trwał 5 min i było to "głaskanie",a nie masowanie.Wyżywienie smaczne, ale porcje oszcżedne, zwłaszcza dla panów.Są dwie stołówki, jedna dla kuracjuszy, druga zaś dla gości komercyjnych.W budynku nie ma kawiarni z tańcami.Dwa razy jedynie zorganizowano dla nas kuracjuszy wieczorki-zapoznawczy i pożegnalny.Ale z tym to żaden kłopot, bo Krynica przepełniona jest lokalami, w których można sobie do woli potańczyc, każdy cos znajdzie dla siebie, wedle gustu muzycznego i oprawy.
Niestety w związku z tym,że sanatorium miesci sie w hotelu, nie odczuwa sie tam tzw.sanatoryjnej atmosfery.Brakowało integracji kuracjuszy, każdy chadzał własnymi drogami.Obsługa miła, ale z grzecznym dystansem, nastawiona na przyjmowanie komercyjnych gości.
LUdzie poznawali sie na deptaku, w pijalni wód, na potańcówkach.Powiem tak, Lwigród ogólnie niezły, ale cały klimat tworzy Krynica, która swoim urokiem zachwyci każdego kto tam przyjedzie.
Anna, jesli będziesz miała jeszcze jakies pytania, chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- malgorzatas
- Przyjaciel forum

iwcia dlatego nie pisalam o zabiegach...ale wiem ze jak byla 2 lata temu w Continentalu..to byli tam ludzie z Lwi Grodu na zabiegach...w tym roku jak bylam w KRYNICY i spotkalam kuracjuszy z Lwi Grodu to tez mowili ze dochodza na zabiegi...ale zapewne masz racjie..najlepiej zadzwonic i sie popytaćiwcia pisze:Dodam jeszcze,że zabiegi są na miejscu, nikt z naszych kuracjuszy nie chodził do innego osrodka, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.Ja miałam wszystko w Lwigrodzie.Może chodzi o basen, którego na miejscu nie było, ale obok po sąsiedzku w Continentalu, owszem.
-
iwcia
- Super Kuracjusz