zwrocony wniosek

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
binka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2013 15:01
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

zwrocony wniosek

Post autor: binka »

Drodzy forumowicze,,czy ktos z Was jest w temacie jak ma sie odnosnie skladania wnioskow z Krusu do sanatorium...Ostatnio zlozylam wniosek o siodme skierowanie do sanatorium...po paru dniach moj wniosek zostal zwrocony na zasadzie motywujac ze...rolnicy moga korzystac tylko szesc razy..ja swoj lmit wyczerpalam..Pozdrawiam goraco.Binka.
forumowicz

Re: zwrocony wniosek

Post autor: forumowicz »

binka pisze:Drodzy forumowicze,,czy ktos z Was jest w temacie jak ma sie odnosnie skladania wnioskow z Krusu do sanatorium...Ostatnio zlozylam wniosek o siodme skierowanie do sanatorium...po paru dniach moj wniosek zostal zwrocony na zasadzie motywujac ze...rolnicy moga korzystac tylko szesc razy..ja swoj lmit wyczerpalam..Pozdrawiam goraco.Binka.
Witaj Binka! Ja słyszałam, że tylko można składać 5 razy. Z jakiego KRUS-u jesteś?
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witam,
binka powinnaś dostać uzasadnienie , a można się też odwołać.
5 razy to część prawdy, 6 raz opiniuje góra , czyli Warszawa. Jakie rokowania z pobytu na leczeniu, rodzaj choroby... , wiek.

Czy ostatni pobyt w sanatorium przyczynił się do poprawy Twojego zdrowia :?: - jeżeli lekarz opisał że leczenie sanatoryjne nie przyniesie poprawy zdrowia , to możesz nie dostać.
Ostatnio na turnusie była kobitka weteranka 9 raz.
Pozdrawiam Bunia.
binka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam Bunia,,lekarz kazde konczace leczenie rechabilitacyjne opisal ze ,,,po leczeniu uzyskano lepsza funkcje n.ruchu oraz zlagodzenie bolu.. a w efektach leczenia,,poprawa . a ja odmowna dostalam odpowiedz na zlozony wniosek i zwrocono mi go.Decyzja brzmiala jednoznacznie,,,ze dalej moge korzystac z leczenia sanatoryjnego w NFZ ...wlasnie zamierzam zlozyc odwolanie i wyslac ponownie wniosek,,,lecz od razu do centrali..Pozdrawiam goraco :)
binka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bunia a wniosek skladalam do Tomaszowa Mazowieckiego.
ODPOWIEDZ