Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jestem osobą niezmotoryzowaną i muszę liczyć na publiczny transport.Myślę,że brakuje informacji na temat połączeń , środków transportu do sanatorium.Często jest tak,że nie ma bezpośredniego dojazdu i jest problem z wyszukaniem kolejnych połączeń np.pociąg,autobus,bus.
Bardzo ładnie ma na swojej stronie internetowej podaną informację sanatorium w Gołdapi.Kuracjusz dostając przydział wchodzi na stronę internetową tego sanatorium a tam przejrzysta informacja na temat dojazdu dla kuracjuszy.Myślę,że powinien to być standard i wymóg jednocześnie o każdym sanatorium.
Co Wy na to ?
Mario przejrzałem informacje na temat dojazdu jakie na swojej stronie zamieściło sanatorium z Gołdapi
i powiem tak, że żadnego szału nie ma. Jest tam tylko kilka wybranych miast z Polski północno wschodniej
i centralnej. To jedna sprawa. Druga to godziny przyjazdów na miejsce kuracji. Często późnopopołudniowe.
No i kolejna, to koszt dojazdu np. bilet z Łodzi (nieco ponad 400 km) w jedną stronę to 80 zł. To nie jest mało.
Kupując bilety z wyprzedzeniem można za połowę tej kwoty przejechać dwa razy tyle kilometrów. Jedyny chyba
plus tych organizowanych dojazdów do Gołdapi jest taki, że jest to mało popularna miejscowość na bardziej
zorganizowaną komunikację masową. Wydaje mi się, że w chwili obecnej, przy tak szerokim dostępie do informacji,
znalezienie interesującego nas połączenia nie stanowi prawie żadnego problemu. Trudniejszym zadaniem jest
znalezienie połączenia, które gwarantowałoby w miarę bezpośredni dojazd z jednego miejsca w drugie.
Uważam, że w żadnym przypadku to nie powinien być ani standard czy tym bardziej wymóg dla sanatorium.
Nie zrzucajmy "kolejnego obowiązku" na obiekt, który ma nam zapewnić przede wszystkim powrót
( w pewnym sensie) do zdrowia lub przynajmniej do większej sprawności.
Moim zdaniem informacja jak dojechać z dworca PKP , PKS , ewentualnie informacja o zapewnieniu dojazdu do ośrodka - tak, może być mile widziana , natomiast rozkłady jazdy - nie , tego nie oczekuję i nie wymagam .
Ja również jestem niezmotoryzowana , wcześniej najzwyczajniej sprawdzam jakie mam połączenia . Korzystałam także z pomocy Pań z recepcji - nie było problemu, dodatkowo na tablicach ogłoszeń w ośrodkach są informacje o połączeniach z Warszawą , Krakowem , Wrocławiem , Częstochową .... w zależności w jakiej części Polski się znajdujemy .
Wyjeżdżam 12 sierpnia 2022 do Aleksandrowa Kujawskiego. Szukam kto mógłby mnie zabrać. Okolice Plonska. Oczywiscie partycypacja w kosztach. Tel. 663390120
Moja rada:
Załóż swój własny wątek z datą wyjazdu i miastem docelowym w tytule.
Numeru telefonu nie zamieszczaj bo i tak zostanie usunięty. Podasz go w wiadomości prywatnej gdy się ktoś odezwie do Ciebie.
Powodzenia
Planuję wyjazd do Kołobrzegu we wrześniu ( z południa Polski ) i zastanawiam się jaki sposób dojazdu wybrać. Taniej pociągiem, ale samochodem bardziej komfortowo, choć dużo drożej. Jest zagwozdka !
Witamy na Forum Brodacz, podróż rzeczywiście długa i droga a do tego Kołobrzeg jest drogi jeżeli chodzi o parkowanie a o ilę się orientuję to z Krakowa masz połączenie ,Miłego pobytu, Pozdrawiam
Brodacz pisze: 07 sie 2022 22:30
Planuję wyjazd do Kołobrzegu we wrześniu ( z południa Polski ) i zastanawiam się jaki sposób dojazdu wybrać. Taniej pociągiem, ale samochodem bardziej komfortowo, choć dużo drożej. Jest zagwozdka !
Witaj,
we wrzesniu z Krakowa sa 2 połaczenia PKP. W ciągu dnia (jedzie około 8 godzin) i nocne (około 13 godzin i wycieczka zygzakiem po całej Polsce )
Ja jadę pociągiem (turnus 13.09-4.10)
pozdrawiam, Bianka
Zdecydowałem się na przejazd pociągiem. Ten dzienny jest zdecydowanie lepszy. Natomiast jeszcze nie można zakupić biletów na przejazd. Okazuje się że nie wcześniej niż miesiąc przed datą wyjazdu. Ja będę od 20.09 w sanatorium SAN.