Ja Ci Renatko dokładnego przepisu nie podam, bo ja robię na oko
Tak na 1kg wypestkowanej węgierki dodaję 2 czubate łyżki gorzkiego kakao. Dodaję go ,jak już powidło gęstnieje.
Wtedy zdaję się na swój smak i decyduję czy jeszcze dodać czy nie.... czy może dosłodzić
Ja wolę bez cukru,ale nasze dzieciaki,to jednak na słodko preferują. Żeby było na zdrowo,to cukier można
zamienić na ksylitol czy inny zdrowszy zamiennik cukru. Dodają też gorzką czekoladę,ale tego nie praktykowałam.
Jak wejdziesz w wyszukiwarkę i wpiszesz: śliwkowa nutella,czy powidła z kakao,to wyskoczy Ci mnóstwo przepisów
i możesz wybrać, który Ci najbardziej odpowiada, albo na ich podstawie stworzyć swój
Pozdrawiam
Lawendziu.... jak już się weźmiesz za powidła, to ten otwór w pokrywie trzeba zabezpieczyć.
Ja sobie stawiam koszyczek,ten co jest na wyposażeniu..... bo jak zacznie bulgotać,
to możesz sobie z lekka upaćkać mebelki.... podłogę tyż
Miałam co robić w kuchni po pierwszym razie
