Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jeżdżę rokrocznie od wielu lat zimą do Krynicy Zdrój, jeżdżę też do Lądka również zimą… mam astmę i nie mam z tym problemu. W Krynicy można czasem wyłapać dni w których jest gorzej. Zależy to od warunków pogodowych.
Na codzień mieszkam w Warszawie i to jest komentarz do zimowego smogu w górach .
Nie lepiej wybrac się do Świnoujścia do sanatorium ? Moja mama była właśnie w tej miejscowości i w miesiącu styczniu. Co do gór, to z kolei było w szpitalu takim sanatoryjnym w Karpaczu- nie wiem czy jeszcze jest, choć myślę, że tak.
Mogę jeszcze dodać, że w Świnoujściu była świetna gimnastyka oddechowa typowa dla kuracjuszy z chorobami płuc i astmą.
Byłem te ż na astmę w Ustroniu-Równicy, ale tam była gimnastyka połączona dla kardiologii i oddechowa i niestety nie dorównywała tej w Świnoujściu w Rusałce.
To bedzie mój pierwszy wyjazd sanatoryjny jako kuracjusz (kiedyś byłam z córka jako opiekun). Wybrałam góry bo wolę niż morze ale jak zobacze efekty takiego pobytu to myslę, że uwzględnię Wasze sugestie i następne bedzie morze.