ZŁOTY KŁOS - Świnoujście

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gosia 123
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2023 08:00
Oddział NFZ: Dolnośląski

Re: ZŁOTY KŁOS - Świnoujście

Post autor: Gosia 123 »

Jestem, jutro minie tydzień, powiem szczerze NIE polecam tego ośrodka, bieganie na zabiegi do Rusałki, Bałtyku, Adama i Ewy i Światowida, pokoje sprzątane dwa razy na tydzień, kurzu tyle że masakra.Jestem po 50 moja współlokatorka ma 75 lat, sami rozumiecie niektóre różnice nie do pokonania. Plusy: Świnoujście piękne, jest gdzie chodzić, jedzenie takie sobie, poznałam inne kibitki sympatyczne ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gosia 123 wychodzi na to, że miałem rację pisząc o Złotym Kłosie, że jest to najgorszy ośrodek dla kuracjuszy w Świnoujściu.
Sama chciałaś zobaczyć, żeby uwierzyć w to co piszemy, ale dobra strona tego pobytu jest taka, że podoba się Tobie Świnoujście.
Życzę mimo tego udanego pobytu w Świnoujściu :) , wyłączając z tych życzeń Złotego Kłosa, bo na pobyt w tym obiekcie nikt mnie nie namówi i nikomu go nie polecę.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Chwila , chwila ;) Gosia zarzuca Kłosowi to , że trzeba biegać na zabiegi .... z innych ośrodków także , taki urok Świnoujścia ;)
Sprzątanie dwa razy w tygodniu .... prawie w każdym ośrodku tak jest , nie tylko w Świnoujściu ... bywa czasem , że trzy razy :)
Dobór wieku ... czy mozna za to winić ośrodek :?: :roll: :)

Kłosie , broń się , bo tylu masz przeciwników , że sama Cię nie obronię :lol: :lol: :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia w Bursztynie pani sprzątała trzy razy w tygodniu, a śmieci z kosza zabierała codziennie.
Na korytarzu też był pozostawiany odkurzacz i jak ktoś chciał, to mógł sobie odkurzyć wykładzinę w pokoju.
Złotego Kłosa nie da się obronić, to już bym wolał zamieszkać po sąsiedzku w Lazurze, który jest po remoncie i ma podpisaną umowę z uzdrowiskiem na pobyt kuracjuszy.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Zbyszku :) tak jak pisze Genia w Świnoujściu trzeba się na biegać. Byłam w Kłosie warunki nie są komfortowe, ale na plus jest stołówka. a mój następny pobyt był w obiekcie Trzygłów i Tryton z własnego wyboru (zwroty) ten sam poziom tylko bez stołówkii i do kapitalnego remontu. Wybieram to miejsce bo jak pisze Gosia to urokliwy kurort a Spółka Uzdrowiska tak planuje zabiegi że bigamy, Bursztyna do Rusałki z Bałtyk u do Światowida a z Adama i Ewy do.... itd najwyraźniej dbają o nasza kondycję :lol: pozdrawiam :serce: :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bonia50+ o tym, że trzeba się nabiegać w Świnoujściu to ja doskonale o tym wiem i wiem też to, że do Świnoujścia łatwiej wydzwonić zwrot o każdej porze roku właśnie z powodu rezygnacji wielu osób, gdy się dowiedzą, że trzeba dochodzić na zabiegi i posiłki.
W Świnoujściu byłem już dwukrotnie na turnusie raz w Trzygłowie, a dwa tygodnie temu wróciłem z Bursztynu, a ponadto jeżdżę do Świnoujścia prywatnie i to po kilka razy w roku, a jeszcze pracowałem cały rok 2021 w Sobótce, która też ma turnusy kuracjuszy po 100 kilka osób z uzdrowiska.
Trzeba wybierać na zwroty taki obiekt, który ma dużo zabiegów u siebie na miejscu tak, jak ostatnio wybrałem Bursztyn i w Rusałce miałem tylko trzy zabiegi gimnastykę grupową, inhalację i jonoforezę.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Zbyszku😊Świnoujście kto pokochał to wraca jak bumerang, ale są tacy jak piszesz zwracają skierowania a my zauroczeni tym miejscem "łapiemy" zwroty, ja biorę co jest wolne i jestem szczęśliwa że snów mogę spacerkiem pójść do wiatraczka. Moim, zdaniem nie tylko Kłos jest do remontu, ale Trzygłów, Tryton i Bałtyk też. Byłam z NFZ 8 razy i w Sobótce o której dużo piszesz też, ale wszystkie zabiegi miałam w Rusałce choć baza zabiegowa jest na miejscu to tylko dla gości komercyjnych.

Pozdrawiam i oczywiście czekamy na remont Złotego Kłosa i pozostałych obiektów :serce:

A tak wspominając czy ktoś z forumowiczów pamięta kawiarnie z tańcami w Bursztynie (obecna stołówka i pijalnia czekolady) :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bonia50+ co do Bursztynu, to może jak połączą łącznikiem Swarożyc z Bursztynem, w Swarożycu zrobią miejsce do tańca w byłej stołówce Swarożyca.
Prace budowlane związane z połączeniem tych dwóch obiektów miały ruszyć od czerwca tego roku, ale zostały wstrzymane i może ruszą po sezonie dla komercji, bo już prawie wyprzedali wszystkie rezerwacje. Dla kuracjuszy NFZ będzie tylko 20 miejsc od początku kwietnia. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ja mogę do Świnoujścia jechać o każdej porze roku ( może poza wakacjami ) i do każdego ośrodka :serce:
kirkork
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2021 14:56
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: kirkork »

Masz racje Gienia ja tez bylem w klosie w 19 i 22 roku bylem bardzo zadowolony ,13 marca mija rok od powrotu i zaraz skladam wniosek o sanatorium i nie widze przeszkod poraz trzeci jechac na wielka labe do zlotego klosa :D
ODPOWIEDZ