ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Anna51
Na forum od: 17 kwie 2023 13:58
Oddział NFZ: Śląski

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Anna51 »

Kochani pierwszy raz wybieram się do sanatorium, na wczoraj jestem prawie 5900 w kolejce podpowiedzcie kiedy mogę spodziewać się przydziału i terminu wyjazdu :kwiat:
alibaba146
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2017 11:11

Post autor: alibaba146 »

Przydział możliwy pod koniec roku
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry :) Jakoś ostatnio śląskie pendolino zwolniło , dziś kończę dzień z numerem 1065 i czekam czym mnie obdaruje NFZ ;) Pozdrawiam Wszystkich oczekujących :kwiat:
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Joni123 »

Cześć Wszystkim oczekującym :serce:
Dziś dzień zaczynam z numerem 871 :shock:
Ciekawe co wylosuje maszyna losująca i czy termin będzie mi odpowiadał ;)
Pozdrawiam Wszystkich :serce:
Bastek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2022 15:52
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Bastek »

Witajcie. Znajomy pierwszy raz , dostał przydział , do Sanatorium Gryf do Połczyn-Zdrój. Ale musiał , pisać pismo , o zmianę terminu , z powodu spraw Rodzinnych. I dziś dostał przydział , do Sanatorium Limba w Goczałkowie-Zdrój . Nie za bardzo jest z tego przydziału zadowolony . I nie wie, czy jechać, czy może , zrezygnować . I w nowym roku złożyć ponowny wniosek do Sanatorium . Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś stanęło na 827 numerze , testują moją cierpliwość ;) poprzednim razem przydział miałam z numerem ponad 3000 , być może to kwestia profilu leczenia ?
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry :) No i stało się , maszyna losująca wskazała na Busko Zdrój sanatorium Oblegorek od 12 września do 3 października , zdążyłam już się zorientować że to tylko sypialnia a wszystkie zabiegi w innych budynkach , nie wiem czy się cieszyć czy nie bo na FB kilka dni temu przeczytałam niepochlebne opinie , może w poniedziałek spróbuję zadzwonić do NFZ z pytaniem czy można coś zmienić aby zabiegi na miejscu były , a może ktoś był w tym sanatorium i podzieli się opinią bo na razie znalazłam na forum kilka postów i to z przed kilku lat . Pozdrawiam Wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zagubiony , cały czas myślę nad tym jaką podjąć decyzję, żebym chociaż wiedziała jakie tam warunki zakwaterowania są , w necie kilka zdjęć tylko z pokoju i też nie wiadomo czy nie dali zdjęcia z tego najlepszego ;) bo już raz taki numer przerabiałam , potem na miejscu się okazało jak naprawdę to wygląda i nie było to miłe zaskoczenie, może jednak znajdzie się ktoś kto był ostatnio i coś powie na ten temat.
Dorota123
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2017 18:29
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Dorota123 »

Barbara Zagubiony ma rację. Nie patrz na opinie w internecie-jedź i korzystaj. W lutym wiozłam szwagra do Dąbek (ja bym się bardzo cieszyła z tego miejsca), jeszcze po drodze chciał wracać do domu, jechał "za karę" i na siłę. Był to jego siódmy pobyt w sanatorium i jak się okazało najnajnajlepszy. Wrócił bardzo zadowolony a ja dostałam litrowego Jacka Danielsa za podwózkę. :D :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pozwolę sobie na przypomnienie celem porównania.

Dane ogólne
Data wystawienia przez lekarza: 2023-02-01
Data wpływu do oddziału NFZ: 2023-02-17

Ocena lekarza specjalisty zatrudnionego w NFZ
Zakres leczenia: UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH

Kolejka - informacja o liczbie osób i czasie oczekiwania na świadczenia leczenia uzdrowiskowego
Numer w kolejce: 312xx
Przybliżony czas oczekiwania na leczenie uzdrowiskowe (w miesiącach) od daty wpływu skierowania do oddziału 15

Dziś rano postanowiłem bo będę się widział z zainteresowaną sprawdzić jej statut;

Data wystawienia przez lekarza: 2023-02-01
Data wpływu do oddziału NFZ: 2023-02-17
Oddział NFZ ŚLĄSKI
Dyrektywa transgraniczna: NIE
Ocena lekarza specjalisty zatrudnionego w NFZ
Zakres leczenia: UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH
Kolejka - informacja o liczbie osób i czasie oczekiwania na świadczenia leczenia uzdrowiskowego
Numer w kolejce: 268xx
Przybliżony czas oczekiwania na leczenie uzdrowiskowe (w miesiącach) od daty wpływu skierowania do oddziału 15

Czyli w ciągu 45 dni kalendarzowych kolejka dla śląskiej kardiologii spadla o około 5 000

Podejrzewam ,że skoro teraz przyznawane są wakacje to wyjazd może oscylować wedle kolejki na przełom roku.

No ale dziewczyny obrały już strategię i przygotowują się na telemarketing po 15 wrzesnia
Aby udać się do wód początek pażdziernika
Fakt miały przerwę w kuracjach czyli kwalifikuja się do zwrotów.
Ciocia już wszystko zweryfikował w oddziale NFZ
ODPOWIEDZ