Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Re: Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój

Post autor: Genever »

Przeszłam salmonellę parę lat temu, nie będę podawać nazwy ośrodka ale nie był to Gryf i żaden inny ośrodek w Połczynie. Zatrucie nastąpiło poprzez pastę jajeczną przygotowaną na kolację. . Spędziłam pobyt w szpitalu pod kroplówką. Przeżyłam. Jak ktoś się zaraził, czyli z reguły jak spożył to co zakażone uwierzcie efekty widać bardzo szybko.. Ten ośrodek wspominam bardzo dobrze pod każdym względem. Niestety pora roku była niesprzyjająca ale ja podobnie jak Ewiko albo radzę sobie chodząc do biblioteki albo zawsze mam czytnik i dostęp do Legimi. Nigdy się nie nudzę bo i fajnych ludzi poznaję. Tańce w Gryfie, lub jak kto woli obok też mile wspominam. A o tej porze roku pomysłów byłoby trochę. Przypadki naprawdę chodzą po ludziach, zwyczajny pech.
Co do Połczyna odesłałam skierowanie w zeszłym roku bo po pierwsze nie był to właśnie Gryf, po drugie listopad brrrr....
W tym roku z uwagi na życiowe i zdrowotne perypetie też nie pojadę nigdzie ale cóż... staram się myśleć pozytywnie czekając na wyniki badań.
Pozdrawiam Medi i innych kuracjuszy pechowego turnusu.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Ewiko bardzo dziękuję za przesłanie tak fajnych informacji :serce: co do książek to też lubię czytać ( to jeden z powodów ,że pojadę pociągiem :D ) 2 lata temu w Świnoujściu wypożyczałam książki w tamtejszej biblioteki - mam kartę biblioteczną i nawet kaucji nie chcieli :roll: . Pozdrawiam :kwiat:
Betti66
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2023 07:53

Post autor: Betti66 »

berbla65 pisze: 12 cze 2023 16:07 Ups, i teraz mam zagwozdka z tą opinią Medi :shock: mam przydział do GRYFA od 1.08 . Na razie wszystkie moje pobyty w sanatoriach były OK a nawet rewelacyjne :D A co tam jadę z pozytywnym nastawieniem :P mam pytanko...czy walizkę można kurierem wysłać? Na recepcji nie odbierają telefonu :roll: Pozdrawiam :kwiat:
Dzień dobry wszystkim,
Wybieram się do Połczyna-Zdrój, do Gryfa od 22.08,
czyli zaraz po Tobie,berbla65.
Liczę na relacje z Twojego pobytu😀
i oczywiście życzę by był udany👍
A tak przy okazji,czy ktoś ze Śląska również tam się wybiera?
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: alka50+ »

medi pisze: 18 cze 2023 09:47 Nikt nie napisał w sumie nic prawdziwego o tym miejscu. Lukier zrobił swoje.Nie jestem rozżalona tylko wściekła. Szkoda tych 21 dni . Zdejmijcie różowe okulary i piszcie prawdę w opiniach .

Medi....rozumiem Twoje rozczarowanie i przykro, że tak było ale przy tym nie zarzucaj też i mi ,, lukrowania,, opisu..Przeczytałam swoje zapisy jeszcze raz i nijak tego nie widzę. Mój pobyt takim był .Zapewne wrócę niebawem, tak jak pisałam ,ze względu na bazę zabiegową. A miasto??...wiele takich....Trudny dojazd w wielu postach opisywany..Ja byłam autkiem więc bez problemu ale podwoziłam do Białogardu tych co mieli z tym trudność...tak jak i dopowiadałam co? I jak zdążyć zobaczyć w spontanicznie zorganizowanym autokarem na wyjazd do Kgu.. itd...wśród ludzi czas łatwiej wykorzystać. Ja swój czas i warunki jakie miałam z zaznaczeniem na NFZ i komercję opisywałam jak też koszty basenów i parkingow itp...i wiem , że czas też wiele zależy od Nas jakim jest.
Życzę Ci Medi dobrych wyników...zdrowia i kolejnego wyjazdu bez konieczności pokonywania zdarzeń na które nie mamy wpływu. :serce:
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Witam,do pełnego opisu brakuje mi konkretów: Imprezy były? Balety były? sex był? jak będzie odpowiedź na owe pytanie,to będę mógł zrozumieć dlaczego tak niedobrze w ty Połczynie. :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Zbysiu , kto napisał , że w Połczynie jest źle ...? Kto szuka ... ten znajdzie. Nie interesujmy się cudzym życiem ...
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Betti66 pisze: 20 cze 2023 08:16
berbla65 pisze: 12 cze 2023 16:07 Ups, i teraz mam zagwozdka z tą opinią Medi :shock: mam przydział do GRYFA od 1.08 . Na razie wszystkie moje pobyty w sanatoriach były OK a nawet rewelacyjne :D A co tam jadę z pozytywnym nastawieniem :P mam pytanko...czy walizkę można kurierem wysłać? Na recepcji nie odbierają telefonu :roll: Pozdrawiam :kwiat:
Dzień dobry wszystkim,
Wybieram się do Połczyna-Zdrój, do Gryfa od 22.08,
czyli zaraz po Tobie,berbla65.
Liczę na relacje z Twojego pobytu😀
i oczywiście życzę by był udany👍
A tak przy okazji,czy ktoś ze Śląska również tam się wybiera?
Betti66 oczywiście ,że będzie relacja ( z Kołobrzegu i Swinoujscia też pisalam) na bieżąco. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ewiko wypowiedź Maxa wzięłaś za zainteresowanie cudzym życiem ? Toż to jego domena takie żarciki :lol: :lol: :lol: i nijak się mają do wścibstwa.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Biedny połczyn oberwało mu się ostatnio a ja szukam coś taniego właśnie by tam pojechać choć na kilka dni.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę, że i mnie się spodoba Połczyn- lubię ciszę i spokój :P czyli to ,,zadupie" akurat mi pasuje :roll: pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ