Wspolny wyjazd malzonkow
-
MaryKate
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 gru 2014 13:40
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 9 razy
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Mój dobry znajomy w zeszłym tygodniu udał się do sanatorium.
Cóż kilka dni wcześniej zadzwonił do obiektu z merytorycznym pytaniem
Szansa na 1
Szansa na 2
Na oba pytania uzyskał negatywna odpowiedź
Cóż lipiec sanatorium nad morzem
Najważniejsze ,aby plaża była czysta i pogoda do opalania
Podróż jako że miał do przebycia ponad 8 godzin zaserwował sobie klasę 1
Wiadomo obecnie w pociągach jest problem i przedziały są pełne
Na 2-3 stacji wsiadło małżeństwo-para
Oczywiście scysja Bo jadą do Sanatorium i gdzieś muszą ulokować te 4 duże walizy
Po około godzinie Pani przebrała się w strój podróżny ściągając obuwie co też zresztą zasugerowała Partnerowi
No nie wszędzie jest klimatyzacja a wagon był starszej daty
Konduktor próbował interweniować ale wiadomo zmiany co 3 godziny
Cóż Znajomy na stacji końcowej zapakował się w Taxi i podjechał pod obiekt
Jakież było jego zdziwienie gdy w kolejce do Rejestracji owa para była przed
Otrzymali swój pokój z widokiem nad morze .
Znajomy też dostał kwaterę pokój tej samej wielkości co pokój dla 2 Osób ale zameldowanych 3 osoby
Cóż To opoka Spokoju ,ale no chciał się rozpakować na 5 półek w szafie ostała mu się 1 ta na samym dole
Cóż pamietam że kiedyś nie zdążył się wypakować bo nie było ilości szaf w pokoju
Łazienka no widziałem fotkę -Koledzy rozłożyli przybory toaletowe -golenie i Brak miejsca
no ok
Wszak codziennie w sanatorium się ludkowie kąpią
Łóżko jako że ma około 120 kg usiadł i Zarwał -dobrze ,że się nie połamał
Zszedł do recepcji ze swoimi Żalami
Cóż Może Pani Recepcjonistka o godzinie 20,00
Słuchajcie co zrobił Znajomy Spakował się i Na Bez szczelnego wbił do pokoju owego Małżeństwa rzekomo cała podróż Pani przechwalała się że jedzie kolejny raz i Zawsze dostaje lepszy pokój bo jedzie z Partnerem
Znajomy około 20,15 zapukał i wchdząc z 1 walizką poinformował że ma być do kwaterowany w tym Pokoju
Konsternacja i Niemała Awantura
Pielęgniarka ,Recepcjonistka Doktor przyjmujący
Kolega pokazał swoje przydzielone Miejsce
Szafa , łazienka Łóżko okazało się tez ,że okno było delikatnie zabite
I Zadał pytanie Czy to dla ludu pracujęcego
I dlaczego Małżeństwa są preferowane
Ach i jeszcze jedno jego kwadrat był na stronę wschodnią ok ale bezpośrednio nad Kuchnią
Po 2 dniach jego koledzy wprost narzekali dostawy od 6 rano i delikatne szurganie kontenerów
Po około 30 minutach Znajomy dostał pokój 1 Osobowy w cenie owej 3
Tylko Była Sugestia ,aby zachował to dla siebie
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Dalbym rade i w czworce,w wojsku na sali bylo ok.100chlopa i sie mieszkalo ,tak ,tak ok. 100 wRaduczu na unitarce stajnie Pilsudskiego przerobione na koszary.W 3 bym nie bardzo chcial ze wzgledu na ryzyko chrapaniaKleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:29Abstynent666, skoro tak dobrze się dogadujesz z ludźmi, to i w trójce dałbyś radę, to nie ma co się tak tych małżeństw czepiać.Arker pisze: 08 lip 2023 18:13 Mieszkalem 5 razy z kolegami w sanatorium i nigdy ,ale to nigdy nie bylo zgrzytow ,mamy kontakty do dzis .Ostatnio w Ustce kolega palil w lazience nie mowie ze mi to nie przeszkadzalo ,ale nic mu nie mowilem i jakos dwa tygodnie nic mi sie nie stalo ,trzeba isc na kompromisy nikt nie jest idealny .![]()
![]()
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Optuje ,optujeKleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:31Czyżby kolega troszkę odpuścił i już nie optuje za zakazem wspólnych wyjazdów małżonków, a jedynie za równym traktowaniem singli i par w kwestii przydziału pokoi? Popieram, popieram taką postawę.![]()
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
A już myślałam, żeś nabył empatii, a tu zonkOptuje ,optuje![]()
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Twardym trzeba być, a nie "miętkim".Arker pisze: 09 lip 2023 20:53Dalbym rade i w czworce,w wojsku na sali bylo ok.100chlopa i sie mieszkalo ,tak ,tak ok. 100 wRaduczu na unitarce stajnie Pilsudskiego przerobione na koszary.W 3 bym nie bardzo chcial ze wzgledu na ryzyko chrapaniaKleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:29
Abstynent666, skoro tak dobrze się dogadujesz z ludźmi, to i w trójce dałbyś radę, to nie ma co się tak tych małżeństw czepiać.![]()
![]()
![]()
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ja też DAŁEM RADĘ będąc na Koloniach spać i mieszkać na sali Gimnastycznej w Gdyni gdzie było 6 Grup chłopaków w każdej po chyba 20 ludków ( do dziś wspominam jak Mój kolega próbował podglądać wychowawczynie ,ktora była za parawanami)Arker pisze: 09 lip 2023 20:53Dalbym rade i w czworce,w wojsku na sali bylo ok.100chlopa i sie mieszkalo ,tak ,tak ok. 100 wRaduczu na unitarce stajnie Pilsudskiego przerobione na koszary.W 3 bym nie bardzo chcial ze wzgledu na ryzyko chrapaniaKleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:29
Abstynent666, skoro tak dobrze się dogadujesz z ludźmi, to i w trójce dałbyś radę, to nie ma co się tak tych małżeństw czepiać.![]()
![]()
![]()
To był Hardkor w następnym roku Grupy były umieszczane w salach lekcyjnych ( a ten sam kolega próbował tez )
Oczywiście Kombatanci może Pamietają Sale Sanatortyjne po 10 chłopa w kołobrzeskich Mewach
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Pouczona przez doświadczonych kolonistów, przy zajmowaniu łóżka, wiedziałam, że lepiej wybierać salę bez parawanu, bo to oznacza większą wolność, gdyż nauczycielka miała pod opieką kolonistów nie tylko z sali, w której spała, ale i tych z sali obok. Dzięki temu były możliwe np. nocne eskapady do drugiego skrzydła szkoły, gdzie dormitoria mieli chłopcy. Oczywiście celem kultywowania tradycji białej, czerwonej i zielonej nocy.
A przez nocne odwiedziny miejscowych chłopaków, którzy na pierwsze piętro wspinali się po piorunochronie, trzeba było pojawić się na dywaniku kierownika kolonii, zresztą bardzo spolegliwego, więc zakończyło się tylko gadką moralizatorską.
Oj, nigdy nie byłam grzeczną dziewczynką, zawsze miałam kur..., ups, diabliki w oczach.
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Darek co TY za pierdoły piszesz !!!
Wy macie tyle tematów pozakładanych !
Empatia
Tolerancja
I pytam WAS ?
Małżeństwa WAM się nie poukładały?
Co WAS interesuje życie innych, !!
Staż sanatoryjny mam duży i mieszkałam w pokojach 4 i 3 os. ostatnio w 1 os. lub z mężem w 2 os.
Pokoi 2 os w sanatoriach coraz więcej i 1 os
Nie raz byłam świadkiem jak kuracjusz prosił o jak najtaniszy pokój ! czyli wieloosobowy.
Poznałam osoby ,które same nie chciały być w pokoju.
Jesteśmy różni , mamy inne oczekiwania i potrzeby.
Jestem razem z mężem 40 lat, i co mam WAS zadowolić i z mężem razem do san. nie pojechać?! a, może dwa pokoje 1 os. ?
Pozdrawiam serdecznie
SZCZĘŚLIWA w związku małżeńskim
Bunia