Wspolny wyjazd malzonkow
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Wspólny wyjazd małżonków lub partnerów
Jest jeszcze opcja pośrednia nawiązująca do sytuacji już kilkakroć opisywanych przez Felicję.
Czy kombinacja z komercją.
Po otrzymaniu standardowego skierowania z funduszu - w moim przypadku raz z ZUS-u a drugi raz z NFZ dokupywałem komercję dla lepszej połówki i lokowano nas razem w pokojach dla komercyjnych.
Polak potrafi.
Generalizując - kolonie dla kuracjuszy czyli pokoje 3 i cztero-osobowe powinny być zlikwidowane a w najgorszym przypadku przeznaczone gdyby np. dziadek z babcią chcieli zabrać z sobą dwoje wnucząt.
A bo tak...
I nie ma co marudzić na obecne rządy bo poprzednie nie uczyniły w kwestii uzdrowiskowej nic itd poza okradzeniem OFE.
Dla przypomnienia - mamy na forum N-S nie politykować.
A skoro Imć Darek wcina się z tematem to nie sposób nie odpowiedzieć.
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Darku moralność recepcji idzie w odstawkę..... oni po prostu chcą mieć spokój.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
ŻADEN Rząd NIC nie zrobił dla LUDU i NIE ZROBI
NIKOMU NIGDY nie zależało i nie zależy na REHABILITACJI Społeczeństwa
Mojej Teściowej gdy zachorowała na CT-2 -Doktory Woleli co 1/2 roku ucinać kolejne części stopy NIŻ LECZYĆ
Skończyła na łacznie 14 AMPUTACJACH
TAK 14 x Ją Podcinali
Osobiście tez Mam Problem z Cukrzycą -Jeden Mondry -tak mondry już Chciał Ciąć
Ale okazało się ,że Kolega poprzez Kolegę -Uratowali i dzięki Bogu -Nie Kolegom Mam Nogi całe i jeszcze śmigam
Pamiętamy Kasy Chory , Bałagan , Pamietamy Kolejnych Ministrów -wiecznie Bałagan
A wystarczy obrać jeden kierunek i być konsekwentnym
Pewien Pan na Śląsku wprowadził Karty Chipowe
Fakt oskarżyli go że na tył karty wrzucił Reklamę PZU
Ale ta Karta była prekursorem tego co Dziś by Pomagało
Bo każdy Pacjent jak w innych krajach Nosiłby w tym czytniku swoją HISTORIĘ Choroby.
Dzięki tamtemu ROZWIĄZANIU Wielu By straciło nie było by aż Tyle -tylu co się obłowiło na Chorych
My tutaj przescigamy się w rozważaniach ,że ten Ma Lepiej czy tamten
Fakt nie ma i NIE BYŁO NIGDY Sprawiedliwości nawet w rozdziale Pokoi Sanatoryjnych
Są Osoby Bardzo Chore które NIGDY nie zawalczą o Swoje a są tacy Którym się Należy
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
przysłowiowa buda dla psa . Lawenda ma też sporo racji , bardzo ciężko jest coś wypośrodkować .
Ale powiem Wam , że widzę mnóstwo osób z balkonikami , na wózkach inwalidzkich z opiekunami czy z drugą połową i im te dwójki są naprawdę potrzebne . Pozdrawiam forumowiczów , politykę pomińmy .
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Wspolny wyjazd malzonkow
Od kilku dobrych lat intensyfikuję swoją i połowicy rehabilitację pozwalającą utrzymać w dobrej kondycji stan zdrowia.
Wszystkie działania polegają na korzystaniu z zabiegów w zakładach rehabilitacji o charakterze stacjonarnym ( Puck, Łykoszyn ), w sanatoriach NFZ zarówno tych ze skierowaniem jak i komercyjnym.
Obserwacje wykazują, że znaczna część obiektów ulega mocnej modernizacji wnętrz a tym samym po unowocześnieniu przechodzi do puli komercyjnych. W kilku sanatoriach zauważyć można, że jest więcej komercyjnych aniżeli funduszowych.
Komercyjne to są dwójki, bardzo piękne, hotelowe.
Funduszowi zazdroszczą komercyjnym ich jakości wyżywienia i zakwaterowania.
Jeśli komuś naprawdę zależy na zabiegach i dobrym zakwaterowaniu ( zgodnym z oczekiwaniami ) to wystarczy wystarać się o skierowanie na RO od specjalisty i jechać do takiego ośrodka. Koszt - udział własny za zakwaterowanie i wyżywienie - około 1700 plnów za 3 tygodnie. Czas oczekiwania na realizację to nawet tylko miesiąc. NFZ refunduje zabiegi. I nawet można się zastanowić, dlaczego sanatorium NFZ kosztuje ponad 2 razy tyle co zakład rehabilitacji ?
Jak zrównywać to tym samym wprowadzić odpłatność za ZUSowskie sanatorium, bo niby to dlaczego takie uprzywilejowanie ?
Wg nie tylko mnie wkrótce przyjedzie walec i wszystko wyrówna.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ale nie każdy się kwalifikuje na RO
Może nie każde schorzenie
A koszt 1700 zeta ?
Nie ukrywam ,że tyle płacę za pobyt z NFZ
Dopłata do pokoju np 1 Osobowego średnio 800 zeta
Dopłata do wyżywienia 21 x 40 zeta też 800
plus klimatyczne i Internet bo TV mam w Komputerze tzw Smart
Po za tym nie wygląd świadczy o Chorym Człowieku tylko to co ma w środku
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Nie zamierzam juz tu sie udzielac w tym temacje ,widze ze glodnemu chleb na mysliKleinehexe pisze: 10 lip 2023 19:36 Zgodzę się także z Wami i również już dawno pisałam, że przydział pokoi powinien być sprawiedliwy, czyli nie ma rezerwacji dwójek dla małżeństw. Jeśli małżeństwo przyjeżdża i taki pokój jest dostępny to proszę bardzo, jeżeli nie, muszą iść do wieloosobowych. Trudno, kto pierwszy ten lepszy. Nie powinno się dyskryminować singli w tej kwestii i tu nie ma nic do rozumienia.
Ale cała burza, z mojego punktu widzenia, związana jest z wypowiedziami Abstynenta666 tego typu:
czas najwyzszy ukrocic te wspolne wyjazdy.juz widze ten szczęśliwy przykladny zwiazek chyba ze maz prowadzony na smyczy i nic niema do powiedzenia
Może o pokoje Abstynentowi666 również chodzi, ale chyba nie tylko. Sorry, ale tak wnoszę z wpisów. Może kolega doprecyzuje swoje stanowisko.![]()
PS Znów będzie, że Cię inwigiluję, a ja tylko tradycyjnie się z Tobą nie zgadzam.![]()