Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Dagna »

Oj tak, 2x w życiu z ZUSu mnie skierowali i szefostwo dłuugo mi to pamiętało. A niestety do emerytury już ciułam na podstawę lepszą to każda podwyżka czy jakaś nagroda się liczy. Pozdrawiam :kwiat:
Joanna28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2016 21:47
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Joanna28 »

ewiko pisze: 19 maja 2023 19:10 Dagna , Muszyna jest ładnie położona , a o tej porze roku będzie zachwycała kolorami jesieni. Wyczytałam że można dostać jedynkę , na zasadzie KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. Jak to zwykle bywa , jedni bardzo sobie chwałą inni niekoniecznie.

"Byłam, to jak los wygrany na loterii, ciesz się" ...

" Muszyna jest piękna, wiele atrakcji, kameralna".....

"Byłam w tym sanatorium i bardzo miło wspominam. Zabiegi wszystkie na miejscu, pokoje w większości dwójki, na miejscu kawiarnia gdzie codziennie odbywały się potańcówki. Samo sanatorium położone na wzgórzu, widoki z balkonów przepiękne i sama Muszyna to urokliwe miasteczko. Tras spacerowych bardzo dużo. Jechać i kurować się"

To kilka najnowszych opinii z innego forum ....

Potwierdzam, byłam 2 lata temu w Muszynie w Wiarusie w terminie 4-25.10 było przepięknie, urokliwie, trafiłam na polską złotą jesień. Wspaniałe miejsce na wypoczynek i kurację
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Dagna »

Byłam też w Wiarusie dawno temu :D i na kilku wycieczkach do Muszyny ale nigdy późną jesienią. To będzie koniec października i początek listopada dodatkowo chyba lepiej i zimowe buty wziąć. Aby zdrowie dopisało i urlop dali będzie dobrze. Dziękuję :kwiat:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Hejka :kwiat:
Uważam, że od poniedziałku muszę zacząć pakować siebie 27 lipiec Excelsior Iwonicz Zdrój :) :roll: i męża, bo 24 - przyjazd do Iwonicza - . ;) :) :serce: .
Lista i wg listy pakowanie do walizki, żeby wziąć wszystko, co trzeba. :shock:
Nie bardzo mi się to podoba , bo nie lubię wyjeżdżać ale kto, jak nie ja, wszystko ogarnę . :!: Zostało naprawdę niedużo czasu. Muszę podejść do tego ligistycznie. :roll:
Pozdrawiam wyjeżdżających i Tych na walizkach też oraz Tych, którzy wracają i kontemplują wspomnienienia. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 1 raz

Post autor: Samosia »

Witajcie..dziś listonosz dostarczył pauerową wersję skierowania a więc zaczynamy wspólnie z córką przygotowania 🧳do wyjazdu🙂jeszcze tylko kupno biletów i za chwilkę powitamy Krynicę Zdrój🙂Pozdrawiam wszystkich co szykują się również do wyjzdu 🚂🚃🚃
Tienka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2022 23:00

Post autor: Tienka »

Martinka pisze: 15 lip 2023 21:06 Hejka :kwiat:
Uważam, że od poniedziałku muszę zacząć pakować siebie 27 lipiec Excelsior Iwonicz Zdrój :) :roll: i męża, bo 24 - przyjazd do Iwonicza - . ;) :) :serce: .
Lista i wg listy pakowanie do walizki, żeby wziąć wszystko, co trzeba. :shock:
Nie bardzo mi się to podoba , bo nie lubię wyjeżdżać ale kto, jak nie ja, wszystko ogarnę . :!: Zostało naprawdę niedużo czasu. Muszę podejść do tego ligistycznie. :roll:
Pozdrawiam wyjeżdżających i Tych na walizkach też oraz Tych, którzy wracają i kontemplują wspomnienienia. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Mnie również przeraża pakowanie , jadę pierwszy raz do sanatorium i mam wrażenie że walizek zbraknie🤣
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz

Post autor: Samosia »

Tienka to zamiast walizek...paczka i przesyłka kurierem :D a Ty tylko z bagażem podręcznym :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Samosia pisze: 17 lip 2023 16:30 Witajcie..dziś listonosz dostarczył pauerową wersję skierowania a więc zaczynamy wspólnie z córką przygotowania 🧳do wyjazdu🙂jeszcze tylko kupno biletów i za chwilkę powitamy Krynicę Zdrój🙂Pozdrawiam wszystkich co szykują się również do wyjzdu 🚂🚃🚃

Dzięki za pozdrowienia Samosiu, :kwiat: Pozdrawiam również Ciebie i córkę. Dalej nie jestem spakowana lecz zajmie mi to moment, jak się za to wezmę i zawezmę :shock: Na razie oglądać będę mieszkania dla córek, później wczorajsze imieniny'- zaproszenie. Trzeba się udać i złożyć życzenia. Fajna propozycja z nadaniem bagażu ;)
Miłego wieczoru życzę :)
Janusz1965
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2016 11:25
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: Janusz1965 »

Jeszcze miesiąc i Uzdrowisko Ciechocinek Lazienki 1 . Ktoś był jest a może tez jedzie tam za miesiąc Mam nadzieje ze pogoda dopisze.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Byłem w maju ubiegłego roku po raz drugi i uważam, że to dobre sanatorium z tym że nie ma na miejscu kawiarenki ale jest po drugiej stronie ulicy. Lokalizacja, jedzenie i zabiegi bez zarzutu. Dobrze trafiona miejscówka
ODPOWIEDZ