Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mam skierowanie z NFZ do sanatorium Tęcza w miejscowości Ustka w terminie od 13.09.2023 r. czy ktoś może napisać jakie są tam warunki i czy jest potrzeba kontaktu telefonicznego potwierdzająca przyjazd ?
Warunki zależy, który pokój ale ogólnie dobre. Zabiegi też ok. Położenie najlepsze z możliwych. Mała kafejka na miejscu. Będziesz zadowolona. Miłego wypoczynku i skutecznej rehabilitacji
Dziękuję za odpowiedź, Zosiu domyślam się,że byłaś w Tęczy czy dużo jest pokoi 2-osobowych i czy jest szansa dostać taki, czy są tylko dla małżeństw? Nie chciała bym trafić do 4- osobowego, zastanawiam się czy nie zadzwonić wcześniej i nie zarezerwować jedynki,( chociaż samej też trochę smutno). Jak możesz to podpowiedz mi jak to wygląda.
Elu o 1 os. trzeba mocno walczyć : zaświadczenia lekarskie , telefony i bycie rano . Pierwsza , druga osoba ma szanse, większe na 2os. 1 os. na moim turnusie było 4 . Mnie się jakoś udało. O 6 rano byłam druga. Byłam dzień wcześniej. Kilka kroków od Tęczy jest taki hotelik Aleksander , w którym się zatrzymałam. Dla mnie było warto. Osoby z pokoi 1 os. usadzono razem przy stoliku i tak "towarzysko" już zostaliśmy . 2 os.- zależy ile będzie małżeństw. Bycie rano zwiększa szanse. Możesz oczywiście zadzwonić do P. Kierownik , która pokojami rządzi a nuż coś ugrasz czego Ci życzę
Chciałbym z forumowiczami podzielić się swoją opinią o Tęczy po ponad tygodniowym pobycie.Od 22 czerwca 2023 r. wspólnie z żoną przebywamy w tym sanatorium. Położenie jest idealne bo do promenady nadmorskiej tylko 110 m., blisko plaża i port. Pokoje schludne,sprzątane co 2 dni, nie ma do czego przyczepić się.Część pokoi jest z balkonami. Zabiegi bardzo dobre. Jest basen solankowy ale mały, razem ze mną ćwiczy 5 osób. Jedzenie dobre a nawet bardzo dobre. Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego co jest nie często spotykane z NFZ. Obiad i kolacja serwowane do stotika, posiłki w 2 turach. Na miejscu jest parking samochodowy który nie jest za duży. Podczas mojego przyjęcia było wolnych 7 miejsc. Cena 12 zł/doba. Pokoje 2 osobowe są przydzielane małżeństwom.Na krótkim spotkaniu w holu przed przydziałem pokoi Pani kierownik poinformowała nas ,że jeżeli np. koleżanka z koleżanką chcą wspólnie zamieszkać to nie ma z tym problemu.Przyjęcia odbywają się bardzo sprawnie. Nie ma możliwości przyjazdu dzień wcześniej i w ten sposób rezerwacji pokoju . Na miejscu jest kawiarnia w której odbywały się jeszcze do niedzieli potańcówki ale ze względu na małe zainteresowanie, właścicielka postanowiła z tego zrezygnować.Jeżeli ktoś ma taką możliwość to najlepiej być o 6.00 rano lub trochę wcześniej i wtedy jest większa szansa na pokój np.z balkonem, miejsce na parkingu. My przyjechaliśmy dzień wcześniej i w Ustce wynajęliśmy pokój u sympatycznej właścicielki pensjonatu Orzechowa Przystań za 159 zł.oddalonego od Tęczy o ok.1200 m. Tuż obok bo ok.30 m. od Tęczy jest hotel Aleksander ale za to droższy i chyba bez miejscaparkingowego. Na dodatkowe pytana chętnie odpowiem na Priv.
Dzięki Pawle za opinię. Widzę, że niedużo się w Tęczy przez 2 lata zmieniło , chyba tylko wyżywienie . Nie było rano szwedzkiego stołu . Dobrze, że wróciliście zadowoleni. Pozdrawiam
Dziękuję za informacje na temat Tęczy, teraz już wszystko jest wiadome, pojadę dzień wcześniej i może będę miała szczęście jak zgłoszę się rano dostać pokój jednoosobowy. Pozdrawiam
Minęło dwa tygodnie od mojego powrotu z Tęczy. Podsumowując pobyt mogę śmiało napisać, że był to jeden z lepszych turnusów na jakich byłem a to za sprawą samego obiektu, jego położenia, warunków, zabiegów, wyżywienia i obsługi. Na pewno nie był to mój ostatni pobyt w tym miejscu.