Dzwonkówka Szczawnica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26

Re: Dzwonkówka Szczawnica

Post autor: Ciri »

diety jakieś są, siedziałam przy stoliku z panią która miała dietę cukrzycową. Nie wiem czy dopłacała. Podejście, no cóż , z której strony byś nie szła to zawsze po górę. Nie wiem ile razy będziesz schodziła na dół ale w drogę powrotna można brać taxi. Koszt -20zł od kursu. Jak kilka osób jedzie to koszty się rozłoży i nie jest źle. Czasami żądają minimum 5 zl od osoby, czyli jak wsiądzie sześć osób to już jest 30 a nie 20 zl. Ale myślę ze można przeżyć.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: syrenka »

Ciri....dziękuję za informację ....z chodzeniem to różnie u mnie bywa ...Ale taxi to dobry pomysł ....jak wymiękne po drodze pod górkę.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Nutka »

Dziękuję Ciri za opis :)
Byłam w Dzwonkówce 12 lat temu i praktycznie wszystko jest takie samo ;)
Pomimo,że zabiegi były takie sobie, to był to chyba mój najfajniejszy turnus :)
A pod tą górkę, to ja bardzo lubiłam.... Nawet na prywatnych wyjazdach, to tylko kwatery na górze :D
Dwa lata temu,tylko było nocowanko na dole, bo fizycznie trochę niedomagałam ;)
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26

Post autor: Ciri »

w sumie moje też. Dwa razy byłam w Szczawnicy i jak sobie pomyślę to chyba najlepsze wspomnienia mam właśnie z tamtych sanatoriów. I dotyczy to zarówno Szczawnicy jak i ludzi których tam spotkałam.
ODPOWIEDZ