Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Genever »

Ja już nic nie rozumiem, jeden po 8 , drugi po 10. Ma ktoś z Was kogoś kto już dostał skierowanie na 2024? Sąsiadka mówi, że się wszystko zatrzymało po moim przydziale mniej więcej.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

ewiko pisze: 31 lip 2023 09:08
Anita12 pisze: 22 lip 2023 15:28 Przy numerze około 1880 w piątek otrzymałam przydział do sanatorium Gryf w Połczynie Zdroju od 3 października. Czas od złożenia wniosku do wyjazdu - pełne 8 miesięcy.
Gratuluję , super termin ... przyroda zmienia kolory , aby nie padało to będzie super. Które sanatorium dostałaś ?
Ależ mi wstyd :oops: :oops: :oops: , napisane jak wół .... GRYF :lol: :lol: :lol: . To wszystko przez stresik , związany z powrotem do domciu ... a raczej z pakowaniem walizek :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Genever przydziały na następny rok zaczynają się najwcześniej w listopadzie. Tak jest od wielu, wielu lat.
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Marek58 »

Witaj Ewiko.
Jesteś zachwycona Połczynem. Ja natomiast zastanawiam się czy tam wyjechać w przyszłym roku na turnus rehabilitacyjny. Nieśmiało proszę o informację na temat zalet i minusów Ireny i Gryfu. Wracając z Dąbek /Interferie/ może pojadę przez Połczyn by zobaczyć to miejsce. Ale jeszcze ciągnie mnie na Mazury /Kętrzyn, Giżycko/ w drodze powrotnej.
Serdecznie pozdrawiam.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Marku. Tak jestem zachwycona Połczynem i tamtejszymi sanatoriami ...zwłaszcza GRYFEM. Jest to z całą pewnością sanatorium z ścisłej czołówki w Polsce. Oczywiście chodzi mi o zabiegi. Byłam w Busku ... jest OK , w Dąbkach ... nigdy więcej , Konstancinie ... same elektryki , Kołobrzeg ... może być , Duszniki OK .... może któreś pominęłam , i z całą mocą obstaję za Połczynem. Moim skromnym zdaniem , zabiegi mają SUPER. Tak jak już napisałam , Irena to kameralne sanatorium , jednak zabiegi nieco odbiegają od tych w GRYFIE. Nie ma tu całkowitych zawijań borowinowych. Do kąpieli kwasowęglowej też mam zastrzeżenia , co oczywiście zgłosiłam pani kierownik rehabilitacji. Pokoje super (miałam z balkonem) , czyściutkie , po remoncie . Jedzenie może trochę skromne , ale dla mnie wystarczające. Zresztą mój mąż też nie narzekał :lol: . Sam Połczyn , z wiekową , trudną historią . Piękne kamienice niestety wymagające remontu. Przepiękny Park Zdrojowy ... No i oczywiście ... piękne lasy , trasy rowerowe. W Połczynie byłam 5 razy , dwa razy prywatnie , więc to jest najlepsze polecenie tego Uzdrowiska , mając na uwadze ile km muszę pokonać. I na koniec , jeśli miałabym wybór pomiędzy GRYFEM i IRENĄ, wybrałabym jednak GRYF. Serdecznie pozdrawiam.
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ewiko dziękuję za szczegółowe informacje dot. Połczyna. Serdecznie pozdrawiam życząc miłego pogodnego dnia.
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ewiko dziękuję za szczegółowe informacje dot. Połczyna. Serdecznie pozdrawiam życząc miłego pogodnego dnia.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję i wzajemnie. Mam nadzieję że dodatkowe info będzie pożyteczne :P
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Witajcie. Dostałam przydział do Szpitala Uzdrowiskowego Wielka Pieniawa w Polanicy Zdroju, od 05.10.2023. Czas oczekiwania od złożenia wniosku do daty wyjazdu, to 4 m-ce. Pozdrawiam cieplutko .
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No koniec świata ... 4 miesiące :o :o :o ??? Co się dzieje ? Wielka Pieniawa , najlepsze sanatorium w Polanicy i nie tylko . W tym sanatorium nie byłam , a w Polanicy to i owszem. Jest pięknie. Pora roku również super , będzie mega kolorowo ... przebarwiające się drzewa. Aniu , skutecznej kuracji , najlepszych zabiegów , i dobrego towarzystwa Ci życzę :serce: :kwiat: :serce:
ODPOWIEDZ