Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Wilga to hotel przerobiony na sanatorium więc warunki ok. Pokoje różne są jakieś jedynki są dwójki i wieloosobowe takie hotelowe rodzinne. W takim mieszkałam było nas 4 dwa pomieszczenia jedno sypialnia dwa łózka i drugie niby salon też dwa łóżka i to było przedzielone ścianą z drzwiami przesuwnymi. I łazienka. U nas była nawet klima i suszarką w łazience. Pokoje od przodu piramidy z balkonami i pięknymi widokami te na tyłach ciemnie z widokiem na las a właściwie drzewa i dach - słabe bez balkonów. . Zabiegi wszystkie w zakładzie przyrodoleczniczy ok 3 min. drogi. Zakład ogromny 5 pięter obsługuje całe uzdrowisko chyba wszystkie możliwe rodzaje zabiegów basen borowiny pracuje na 2 zmiany. Nie da się za bardzo przekładać zabiegów bo dostaje się bransoletę z chipem i logujesz się tym nie zaloguje się wcześniej niż godzinę przed zabiegiem. Ja miałam zabiegi jeden dzień wszystkie rano a drugi dzień wszystkie popołudniu a cały ranek wolny. Ale to nie jest reguła niektórzy mieli i rano i popołudniu w jednym dniu. Pokoje chyba przydzielają wcześniej bo jak przyjechałam to zakwaterowanie do konkretnego pokoju. Byłam w czerwcu to turnusy były wymieniane rotacyjnie kilka osób wyjeżdża kilka przyjeżdża i tak prawie każdego dnia. Na dole knajpka i dancingi. Wycieczki organizowane przez biuro podróży autokar podjeżdża pod ośrodek. Ośrodek położony pięknie do Wiały 20 minut spacerkiem do miasta pół godz. Dużo tras spacerowych wokół.
agniecha_76 dzięki za opis. Moja znajoma dostała skierowanie na przełomie stycznia i lutego i ma spore obawy. Z Twojego opisu wynika, iż zabiegi nie są wykonywane w Wildze, a trzeba chodzić do pobliskiego instytutu, no i tu powstaje obawa czy aby w środku zimy nie będzie to udręką.?
Wiem o co chodzi byłam kiedyś zimą w Busku i chodziłam na zabiegi wiadomo że jest to utrudnienie. Ale tragedii nie ma z Wilgi to będzie ok 3 minuty. Jednak wyjść trzeba. Zakład jest ogromny na terenie są stoiska handlowe spożywcze, ciuch, kosmetyki jest taki sklepik - bar, sklep ortopedyczny. Są jakieś przychodnie gabinety lekarskie zawsze można gdzieś przeczekać żeby tak bezpośrednio po zabiegu nie wychodzić. Na kąpielach i borowinach to są pokoje do odpoczynku z leżankami ja byłam w upały to nikt tam nie korzystał ale myślę że zima to jest jakoś zorganizowane. Uważa że jechać tam warto bo zabiegi naprawdę na dobrym poziomie.
Nie byłam w wildze ale do miasta daleko ale 3 minuty od wilgi jeździ autobus do centrum najgorszy minus że na zabiegi trzeba dochodzić ale nie jest daleko