Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Turnus w dniach 28.11.2013-2.12.2013.
Opinia na podstawie pobytu a nie zaczerpniętych informacji. Sam ośrodek mocno zaniedbany. Główny budynek przypomina na każdym kroku czasy późnej komuny, stołówka, zdjęcia na tablicach (1994 rok), w większej części sprzęt rehabilitacyjny.
Zresztą nawet ten "nowocześniejszy" pozostawia wiele do życzenia. Basen zapuszczony i jedyne co w nim jest czysta to woda...ale po nocy. Potem jest już tylko gorzej. Wirówki nie domyte, sprzęt sanitarny nadaje się jedynie do wymiany, a nie do użytku. Ogólnie rzecz biorąc stan urządzeń obrazuje stan naszej służby zdrowia w której nie da się uniknąć samych lekarzy. A Ci w moim odczuciu chyba pomylili placówki. Schorzenia narządu ruchu diagnozuje lekarz ginekolog !.
Pacjentka leżąca dwa dni w łóżku z powodu złego stanu zdrowia została upomniana nie stawianiem się na zabiegi, ale prośba o podanie leku i konsultacją lekarza została zignorowana. Rehabilitanci bez wiedzy i z lekceważącym podejściem (pomijam dwie osoby), ale zachowujący się tak jakby byli tu za karę. I ogólnie panujący swoisty "reżim" stawia cały personel w bardzo negatywnym świetle. Jeśli do tego dołożyć incydent gdzie zaproszeni przez dyrekcję goście (paraolimpijczycy) nasikali w czajnik do gotowania wody ogólnie dostępny i nikt nikogo nie pociągnął do odpowiedzialności to chyba więcej dodawać nie trzeba.
O, przepraszam. Taką wisienką na torcie były wykłady p. psycholog. Nie wiem czy kiedykolwiek ktoś z personelu, a już bardziej z ZUS-u zapoznał się z bzdurami jakie tam się wygłasza i pokazuje.
Można by jeszcze bardzo dużo napisać o posiłkach, regulaminie który jest tylko na papierze, sprzątaniu pokoi, ogólnie pojętej życzliwości itd.
Osobiście nie polecam i proponuję mocno się zastanowić nad przyjazdem w to miejsce.
W dacie pobytu wkradł się mały błąd. Sprostowanie. Turnus od 28.11.2013 do 21.12.2013. Czyli jeszcze trwa, a negatywne oceny są wciąż na plus...niestety.
Odpowiem na każde nurtujące pytania.
jadę do gościmia na skierowanie z ZUS w marcu i już się boję ,proszę mi powiedzieć czy jest tam jakiś sklepik -bufet , telewizor w pokoju , czy mozna zabrac czajnik elektryczny . jak jest z dostępem do internetu ? czy dawają ręczniki , no i najważniejsze bo mam problemy z poruszaniem sie jak daleko jest do ośrodka z przystanku PKS albo pkp. i czy jest możliwosc wyprania bielizny ,odziezy
wszystko jest na miejscu kawiarenka telewizor w pokoju czajnik na korytarzu szklanki i talerze w pokoju reczniki tylko do zabiegów Jest tam naprawde super byłam dwa razy i znów chcę pojechać Jak coś więcej to napisz pytanka a ja odpowiem Pozdrawiam
ośrodek jest odalony od pks około 3 km a do najbliższej miejscowości też 3 km ale na miejscu jest sklep i kawiarenka . pranie można w własnym zakresie i wiem że jest pralnia lecz nie korzystałam
dzięki za informacje , mam jeszcze jedno pytanko ;czy dostaniemy klucze do pokoju , bo wiesz troche kaski ,laptop itp ,i czy można w kawiarni płacić kartą ?
klucze do pokoju każdy ma swój dostajemy przy przyjeżdzie a sprzataczki mają swoje klucze jak byłam to nigdy nic nie zgineło tez mieli laptopy itp rzeczy . W kawiarni mozna płacić kartą i można też wypłacać kasę do 200 zł dziennie