Co myślicie o zabraniu połowy składek z OFE?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Co myślicie o zabraniu połowy składek z OFE?

Post autor: serendipity »

Dobry wieczór
Jestem ciekawa, co myślicie o tym, że 2 dni temu nasz rząd zabrał wszystkim 51,5% składek uzbieranych w OFE?
Abstrahując od idei OFE (ktoś to stworzył, ktoś na tym zarobił), ale w 1999 roku rząd namawiał na to, miało to podnieść moją emeryturę, podpisałam taką umowę, bo składki, miały też być dziedziczone. Osobiście czuję się okradziona, umowa została zerwana, tylko ja nie mam żadnego wpływu na to.
Wydaje mi się, że to nie dość, że niezgodne z prawem, to jeszcze robienie z człowieka łosia.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: Co myślicie o zabraniu połowy składek z OFE?

Post autor: administrator »

Spodziewałem się, że temat wypłynie wcześniej czy później. Może nie być taki nośny na tym forum, bo pewnie wiele osób stąd już nie pracuje, lub zostało w starym systemie, lub ich składki w OFE i tak były znikome. Tym nie mniej wielu z nas jest pewnie tym zainteresowana. Ja osobiście jak najbardziej.
Przemilczę jednak co myślę na ten temat by zachować swoją godność.
A prawo? Hmm... posłowie tworzą prawo, więc na pewno niezgodne z prawem nie będzie ;) Mamy takie prawo jakich mamy samodzielnie wybranych posłów.
Pozdrawiam i idę po melisę ;)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Dziwi mnie cisza ...zabierają nam nasze oszczędności i jeszcze wmawiają że to dla naszego dobra ...jakbyśmy nie rozumieli że odroczony wyrok w czasie przestaje być wyrokiem ...a może po ukończeniu 67lat wprowadzona będzie przymusowa eutanazja i rozwiąże się problem sam ;) brrr :shock:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Hej:)
Dzisiaj "na pewno niezgodne z prawem nie będzie", ale gdy zawierana była umowa? A nie podpisywałam żadnych aneksów.
I dlatego, z ciężkim sercem, ale jednak będę namawiać moje dzieci do wyjazdu w bardziej przyjazne, pod kątem traktowania człowieka i respektowania umów, miejsce:)
Melisa jest smaczna :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

a kto się będzie nami opiekował :?: :?: :( zapomniałam emerytura z OFE ;) pojedziemy do ciepłych krajów kości grzać ;)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Dobry Wieczór, Szkoda słów i nerwów, :evil: pozostaje nam życzyć sobie dużo zdrowia i sił (jest jeszcze trochę latek do emerytury) pseudo emerytury :evil:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

eluunia pisze:a kto się będzie nami opiekował :?: :?: :( zapomniałam emerytura z OFE ;) pojedziemy do ciepłych krajów kości grzać ;)
ciepłe kraje to najlepiej teraz ,potem nie wiadomo :lol: :lol: :lol: :lol:
[ obrazek zewnętrzny ]
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Witam.Tam na/ górze /nie mają takich problemów jak mała emerytura więc im wszystko jedno.
ODPOWIEDZ