Podział pokoi w sanatoriach

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Podział pokoi w sanatoriach

Post autor: Bibi2 »

Jak wszyscy wiemy jest różnie , mnie też kiedyś uraczono pokojem 4 osobowym .
Byłam początkowo oburzona, wściekła itp...
ale cóż okazało się -jednak można , bez konfliktów, ze zrozumieniem, z regulacją okna, z jedną toaletą , bez walki o tv - było rewelacyjnie .
Były dwie czwórki i to panie je dostały :roll:
Wielokrotnie mówi się (nawet tu na forum) - "poczarujesz lub poczaruję panie w recepcji i mam dobry pokój" tak też jest ,
także nie mówcie mi o żadnej dyskryminacji , bez sensu takie gdybanie , a dlaczego to czy tamto .
Żyjemy trochę lat na tym świecie i czas przyjąć do wiadomości że wyjeżdżając do sanatorium możemy nie dostać tego czego oczekujemy .
Mimo wszystko dobrych pobytów
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Podział pokoi w sanatoriach

Post autor: GIENIA »

Darku , teraz zauważyłam ten temat , przeniosłam zatem mój wpis z innego tematu ...

Jak to dobrze , że ja nie mam takiego problemu :D mnie i w jedynce i w dwójce i w trójce i w studio jest dobrze , a także w tym z balkonem i w tym bez balkonu , w tym słonecznym i w tym bez słońca , we wszystkim można znaleźć plusy ( jeśli się chce ) ;) to tylko 3 tygodnie ...
A co do przydziałów pokoi .... to zdarza się , że , najpierw Królik i jego znajomi , potem małżeństwa i ci " bardziej operatywni " , a na końcu pozostali :?
Niejedno można zobaczyć przy przydziale pokoi na recepcji , a co najlepsze , żadna ze stron specjalnie się z tym nie kryje :o

Jak napisałam - zdarza się - ... nie jest to więc żadną regułą !

W jednym z sanatoriów był , bo już go nie ma , pokój studio 3 + 3 ... kwaterowano w nim zawsze mężczyzn , ale nie dlatego , że są mniej konfliktowi niż kobiety , ale dlatego , że krócej okupują łazienkę ... tak mi dosłownie powiedziała pani na recepcji :)

A żeby było sprawiedliwie :idea: , pokoje powinny być przydzielane w dniu rozpoczęcia turnusu , wg. kolejności przy recepcji , bez żadnych , absolutnie żadnych wyjątków . Na zasadzie , kto pierwszy ten ma większy wybór . Oczywiscie nie dotyczy to osób z zaświadczeniami od lekarza .