Perła-Ustka
-
Aneta Ho
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2017 22:37
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Perła-Ustka
Wiadomo, że nfz to nie hotel:(, ale zdarzyło mi się być w pokoju z grzybem
Kiedyś jak byłam w Tęczy też wracałam 1 klasą, namówiła mnie koleżanka i powiem , że zdecydowanie jest różnica przedział 6 a 8 osób.
- Krzysztof 30
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2017 07:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
: Perła-Ustka
1. Zakwaterowanie szybko i sprawnie, panie z recepcji milutkie. Pokoje przyznawane wg już zdanych i posprzątanych, więc niektórzy musieli ciut poczekać, ponieważ turnus zaczynał sie w dniu kiedy poprzedni się kończył. 2. Chyba jak wszędzie, karteczka i do stołówki marsz, potem pielęgniarka i lekarz, żadnych problemów z zachciankami zabiegów. Panie i nieliczni panowie fizykoterapeuci bardzo serdeczni i żadnego problemu ze zrobieniem zabiegów o innej godzinie. Wyjątek to masaż suchy. U pielęgniarek dostaje się prześcieradełko jednorazowe i można wypożyczyć duży ciemny recznik np na borowinę. Koszt 5 zł turnus. Wszystkie zabiegi wypisane są na srtonie DWS Perla. 3. Obiekt dość duży bezpośrednio przy morzu, doslownie 50m. Niestety są schody prowadzace na plażę to może być utrudnienie dla majacych problemy ruchowe. Natomiast jakies 300m dalej drogą jest łagodne zejście. Duże 2 jadalnie, jedna dla NFZ druga dla komercyjnych gości. Kawiarnia w której grają muzykę na żywo i z płyt. Fotele ratanowe i stoliki do odpoczynku kolo kawiarni. W obiekcie na 2 pietrze jest taras słoneczny z dużymi leżakami, można śmiało się wygrzać. Jest tez tak jakby świetlica przy tym tarasie, są stoliki i fotele, radio, deska do prasowania i żelazko. Na każdym pietrze po 2 czajniki bezprzewodowe. 4. Wyżywienie.....mega.!!!.. śniadanie i kolacja szwedzki stoł i zawsze do śniadania i kolacji coś na ciepło, (śniadanie) frankfurterki, parówki lub jajecznica i zupy mleczne każdego dnia inna, (kolacja) makarony, gulasze, ryże, bigos .......obiad serwowany na talerzach- zupy w wazach bardzo dobre i drugie danie na talerzu pod nos
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Perła-Ustka
Pozdrawiam serdecznie