Perła-Ustka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Re: Perła-Ustka

Post autor: Joni123 »

Dziękuję Dzia_dek ♥️♥️♥️super!!! Będę walczyć o ten pokój 🥰
Aneta Ho
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2017 22:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Aneta Ho »

Napiszcie proszę jak z internetem? Jest WiFi, albo przynajmniej dobre połączenie z internetem przez Playa?
Wiadomo, że nfz to nie hotel:(, ale zdarzyło mi się być w pokoju z grzybem🤥 i wolałabym tego uniknąć 😆. Bilet już kupiony i nawet sporą zniżką za 1 klasę płaciłam ok 84zl albo 94 zł.
Kiedyś jak byłam w Tęczy też wracałam 1 klasą, namówiła mnie koleżanka i powiem , że zdecydowanie jest różnica przedział 6 a 8 osób.
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Krzysztof 30 »

Joni123 napisałem na priv :D
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej. Czy może jest ktos teraz w Perle?
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

: Perła-Ustka

Dzień dobry🙂pobyt w Perle dobiega końca niczym rakieta wystrzelona w kosmos. Napiszę parę moich spostrzeżeń i odczuć co do pobytu NFZ.
1. Zakwaterowanie szybko i sprawnie, panie z recepcji milutkie. Pokoje przyznawane wg już zdanych i posprzątanych, więc niektórzy musieli ciut poczekać, ponieważ turnus zaczynał sie w dniu kiedy poprzedni się kończył. 2. Chyba jak wszędzie, karteczka i do stołówki marsz, potem pielęgniarka i lekarz, żadnych problemów z zachciankami zabiegów. Panie i nieliczni panowie fizykoterapeuci bardzo serdeczni i żadnego problemu ze zrobieniem zabiegów o innej godzinie. Wyjątek to masaż suchy. U pielęgniarek dostaje się prześcieradełko jednorazowe i można wypożyczyć duży ciemny recznik np na borowinę. Koszt 5 zł turnus. Wszystkie zabiegi wypisane są na srtonie DWS Perla. 3. Obiekt dość duży bezpośrednio przy morzu, doslownie 50m. Niestety są schody prowadzace na plażę to może być utrudnienie dla majacych problemy ruchowe. Natomiast jakies 300m dalej drogą jest łagodne zejście. Duże 2 jadalnie, jedna dla NFZ druga dla komercyjnych gości. Kawiarnia w której grają muzykę na żywo i z płyt. Fotele ratanowe i stoliki do odpoczynku kolo kawiarni. W obiekcie na 2 pietrze jest taras słoneczny z dużymi leżakami, można śmiało się wygrzać. Jest tez tak jakby świetlica przy tym tarasie, są stoliki i fotele, radio, deska do prasowania i żelazko. Na każdym pietrze po 2 czajniki bezprzewodowe. 4. Wyżywienie.....mega.!!!.. śniadanie i kolacja szwedzki stoł i zawsze do śniadania i kolacji coś na ciepło, (śniadanie) frankfurterki, parówki lub jajecznica i zupy mleczne każdego dnia inna, (kolacja) makarony, gulasze, ryże, bigos .......obiad serwowany na talerzach- zupy w wazach bardzo dobre i drugie danie na talerzu pod nos :). Do śniadania dodatkowo ciasto a do obiadu owoc Nie do przejedzenia!!!!! No i kawunia do wyboru z ekspresu tylko rano. 5. Perla położona jest w samym lesie ale też na samym końcu Ustki, właściwie w Przewłoce. Do najbliższego sklepu jakieś 1,6 km do latarni morskiej 2 km. Przy samym obiekcie przystanek autobusowy. Koszt biletu niestety od lutego tego roku trzeba płacić bez zniżek 4,50 ze zniżką 4,10. Rozkład jazdy wywieszony obok recepcji. Podsumowując, Perla według mojej oceny gadna polecenia, pobyt jak najbardziej udany 😍😍😍 jeszcze parę dni zostało, więc spieszę się nad nasze piękne morze i czystą plażę (sprzataną), jeśli ktoś ma jakies pytania piszcie 😃😃😃
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Miło czytać takie opisy :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Dziękuję za opis :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Joni , dzięki wielkie za opis , wygląda na to , że jesteś z pobytu zadowolona i o to chodzi .
Pozdrawiam serdecznie :kwiat: .
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: olka44 »

Fajny opis..dziękuję.. :kwiat:
Czyli można wybrać Perłę..
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy

Post autor: berbla65 »

Joni123 , dziękuję za fajny opis 👌na pewno się komuś przyda,.....a może będę to ja :lol: pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ