Lekarstwa a suplementy diety

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Lekarstwa a suplementy diety

Post autor: Zbigniew- I »

Wielu też mi pomogło i mam swój dach nad głową. Skromny, ale własny. Puki mogę, będę się dzielił wiedzą do której dotarłem przez 25 lat zgłębiania medycyny, która nie zna chorób nieuleczalnych, bo takowych nie ma. Są tylko nieuleczalni ludzie, to ci co oddali bezkrytycznie swój najcenniejszy skarb, jakim jest zdrowie, w obce ręce. Ich życie , ich zdrowie i ich wybór. Tym co nie chcą pomóc sami sobie, nikt nie jest w stanie pomóc. To jest sedno nieuleczalności chorób i pole dla ogromnych zysków wielkiego biznesu.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26

Post autor: Bibi2 »

Witaj Zbigniewie , miło Cię widzieć , rzeczywiście dawno Cię nie było na forum :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Zbigniew- I »

Dziękuję Bibi2 za miłe powitanie :kwiat: . Faktem jest, że dawno tu nie zaglądałem i teraz też zajrzałem tylko dlatego, aby dowiedzieć się, ile się czeka w lubelskim NFZ na wyjazd. Nadal próbuję pomagać innym w pokonywaniu "nieuleczalnych" chorób i jestem świadkiem wielu "cudów medycznych", ale już dawno powiedziałem sobie, że nie będę robił tego kosztem własnych nerwów i zdrowia. Odszedłem z kilkunastu forów i grup na FB. Ogromna większość z nas wierzy lekarzom i farmaceutom bardziej niż Bogu i takiego wywrotowca jak ja najchętniej ktoś, wcześniej lub później odsądza od czci i wiary. Nauczono nas już nie myśleć logicznie, a wierzyć. Przecież choroba to zachwianie równowagi w organizmie spowodowane jakimś czynnikiem, wewnętrznym lub zewnętrznym. Aby ją wyleczyć, należy usunąć jej przyczynę. Codziennie widzimy setki reklam cudownych leków na wszystko, o których wyraźnie się mówi, że usuwają objawy choroby. To nie ma nic wspólnego z usuwaniem przyczyn chorób, a tym samym z leczeniem. Więc dlaczego te środki nazywa się lekami? Nie czytamy też ulotek, a już z pewnością składów. Niech mi ktoś podpowie, dlaczego w większości tych "leków" znajdują się substancje rakotwórcze jak np: tytanu dwutlenek czy talk, lub upośledzające wchłanianie jak magnezu stearynian? To produkcja leków czy pacjentów? Część suplementów też jest produkowanych przez korporacje farmaceutyczne i w tym wypadku nie mają one obowiązku podawać ich pełnych składów, to może być bardziej niebezpieczne od leków, bo nie wiadomo co tam dodadzą. Większość ziół jest z upraw przemysłowych i liofilizowana nie suszona naturalnie, to jaką mają one wartość? I bądź ty tu człowieku zdrowy? Da się być zdrowym i wyleczyć niemal każdą chorobę, ale do tego, trzeba samemu szukać wiedzy i się leczyć. Diagnoza należy do lekarzy, ale leczenie, tylko i wyłącznie do nas (wyjątek, chirurgia każdego rodzaju i medycyna ratunkowa). Nasz organizm jest zdolny do regeneracji puki oddychamy. I w tym nasza nadzieja.
ODPOWIEDZ