Gołdap 18.05.24 ktoś jedzie

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Gołdap 18.05.24 ktoś jedzie

Post autor: pchlistosc »

Ktoś jedzie w tym terminie, dostałem sanatorium na drugim krańcu Polski :P 620 km dojazdu
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Gołdap 18.05.24 ktoś jedzie

Post autor: Chamader »

Nie ubolewaj.......
Dobry termin... , bo letni....
Przymusowa wycieczka.... trochę dłuższa.....
Pobyt w kimacie leśnym.....oczyszczającym drogi oddechowe.... blisko jeziora.....
Warunki bytowe b dobre.... jedzenie średnio-dobre......
Zabiegi dobre na miejscu......

Zabierz ze sobą dobre nastawianie.... i humor. Resztę zostaw w domu......
Dobrego wypoczynku.....
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Post autor: pchlistosc »

Dzięki za odpowiedz, jak tam pokoje na co zwrócić uwagę, dzwoniłem jedynek nie można rezerwować ?
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pokoje to dwu i trzy osobowe.... Jest parę jedynek . są na poddaszu z małym oknem....ale nie wiem dla kogo....?
Jeśli trafisz na dobry humor p. w recepcji to może coś wskórasz.... Nie wiem nic w tym temacie....
Inne pokoje są w miarę.....z balkonami....Dzielą je w/g grup chorobowych w skierowaniu....
Odszukaj wcześniejsze opinie.... koledzy opisywali szczegółowo....
Ośrodek położony jest w lesie za miastem.... Do miasta do sklepów ok. 3 km. piechotą albo jest możliwość przejazdu busem ok. godz.15
i powrót za godzinę tym samym ....
Najgorsze...... jest brak , lub bardzo zły zasięg internetu.... na terenie ośrodka. Poza jest trochę lepiej.....
Na miejscu jest basen do ćwiczeń...... przygotuj akcesoria basenowe łącznie z czepkiem.....
[BasiaZ]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2023 22:39

Post autor: [BasiaZ] »

Ja jadę do Gołdapi tylko mam wcześniej bo od 5 czerwca z ZUS-U ale o miejscu to nic nie wiem wydaje mi się że to zadu...e :kwiat:
[BasiaZ]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Chamader pisze: 15 maja 2024 22:39 Pokoje to dwu i trzy osobowe.... Jest parę jedynek . są na poddaszu z małym oknem....ale nie wiem dla kogo....?
Jeśli trafisz na dobry humor p. w recepcji to może coś wskórasz.... Nie wiem nic w tym temacie....
Inne pokoje są w miarę.....z balkonami....Dzielą je w/g grup chorobowych w skierowaniu....
Odszukaj wcześniejsze opinie.... koledzy opisywali szczegółowo....
Ośrodek położony jest w lesie za miastem.... Do miasta do sklepów ok. 3 km. piechotą albo jest możliwość przejazdu busem ok. godz.15
i powrót za godzinę tym samym ....
Najgorsze...... jest brak , lub bardzo zły zasięg internetu.... na terenie ośrodka. Poza jest trochę lepiej.....
Na miejscu jest basen do ćwiczeń...... przygotuj akcesoria basenowe łącznie z czepkiem.....
Czy możesz napisać co z parkingiem czy jest tam gdzie zaparkować samochodem i czy jest to płatne? Będę wdzięczna za odpowiedź.pozdrawiam
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

<<BasiaZ>>
Tak .... są miejsca parkingowe na terenie ośrodka..... (bo parking to za dużo powiedziane ...!)....za które też się opłaca...ale nie pamiętam stawki.
teren jest ogrodzony ,tylko nie oznaczone nr. miejsca. Przy tzw. szlabanie/ na wyjeżdzie jest jest budka, pan stróżujący który wskaże miejsce postoju
i zajmujesz je na cały pobyt...... Ja nie miałem samochodu to nie wiem ile...? Opłaty zrobisz w kasie w budynku głównym i inne opłaty na podstawie Karty zabiegowej, którą otrzymasz po załatwieniu wszystkich formalności....... Najpierw w Recepcji meldowanie potem oddz. pielęgniarek , póżniej
Lekarz...... O wszystkim poinformują Ciebie...... Muszę przyznać ,że masz b. dobry termin swojego pobytu..... Ja byłem przełom listopada i grudnia.
W tedy było szaro , buro i ponuro....... Piękny teren do spacerów, wypoczynku i wyciszenia ..... Czynne są już Tężnie i na pewno będzie piękny pobyt.
Nawet dzisiaj na fb piszą same superlatywy o tym regionie....
Ja jeszcze coś.... to pytaj......
[BasiaZ]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki bardzo za przydatną odpowiedź pozdrawiam :kwiat:
[BasiaZ]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

<Chamader> napisz proszę czy daleko jest do tego jeziora od ośrodka Vital czy jest tam kawałek plaży? I czy jest w pobliżu kościół ? :kwiat:
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam Ciebie...... Twój wyjazd jest bardzo blisko.....trzeba przypomnieć to 5 czerwiec , bo w tytule jest data myląca czytających poprzedniego kolegi , który też zadawał pytania i cisza...... Pewnie dlatego , że jest b. złe połączenie......
Wracając do meritum...... Kościół jest po za Ośrodkiem, nie daleko....jak pójdziesz w kierunku miasta....jak kończy się las i zaczynają i zaczynają
miejscowe zabudowania.... to jest ok.20 min spacerkiem....Po prawej stronie niski budynek z krzyżem w ogrodzeniu......
Ale w tygodniu jest jedna msza św. o godz.19.00 na miejscu w ośrodku (piątek albo sobota ) w sali konferencyjnej na piętrze... ( nad Kawiarnią ).
Przyjeżdża ksiąc z tego kościoła i celebruje msze...... Nie powiedziałem ,ale w głównym bud. Witala jest kawiarnia z napojami ,drobnymi produkt.
i piwem ..... Dwa albo trzy razy w tygodniu są wieczorki do 21.30 --- płaci się za wejście/ za muzykę..... i za zamówienie barowe......

~~Do jeziora od Ośrodka też jest blisko.... spacerkiem ok. 20 - 30 min. To miejsce nazywa się do Zdroju '' tam przy samym jeziorze jest Park Zdrojowy
wytyczonymi alejkami , z dużymi tężniami , gdzie można spacerować, na ławeczkach odpocząć i wdychać tężniowy jod..... Jest tam nowoczesny
budynek,też dla wypoczynku, z małą tężnią i grotą solną....... i łazienkami.. ( za to się płaci...) Jest tam spora sala z fotelami z małą kawiarenką......
Można kupić tam drobne pamiątki.... Nad płytą jeziora wypuszczone jest krótkie molo / pokład spacerowe dla popatrzenia w wodę.... i ryby...
Plaży tam nie ma.... ...
ODPOWIEDZ