Zus prewencja -zwroty

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Kachurka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2017 20:37
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Zus prewencja -zwroty

Post autor: Kachurka »

Kochani moi.Tu jest skarbnica wiedzy.Proszę Was o pomoc.Czy jest możliwe aby po otrzymaniu zgody na wyjazd w ramach prewencji z ZUS ,poprosić o zwroty lub gdzieś w jakimś pokoju w urzędzie poprosić o konkretny kierunek??Są miejsca które stawiają mnie na nogi.Jestem związana z pomorskim .Więc jak ktoś by miał jakieś doświadczenie z tym tematem w Gdańsku,byłabym wielce wdzięczna.Pozdrawiam .🦋💖 :serce:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Re: Zus prewencja -zwroty

Post autor: Kleinehexe »

W temacie Gdańska się nie orientuję, ale zdarzyło mi się odesłać skierowanie z pisemną prośbą o zmianę terminu i miejsca, wskazując konkretny ośrodek, motywując właśnie skutecznością poprzedniej rehabilitacji tamże. ZUS łódź przychylił się do mojej prośby, więc myślę, że można próbować i w Gdańsku. :D
Mateusz199
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2024 13:14
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mateusz199 »

hej,
Można spróbować porozmawiać z pracownikiem ZUS-u. Jak masz już zgodę, to najlepiej osobiście iść do najbliższego oddziału ZUS, tam w Gdańsku, i zapytać bezpośrednio.
Czasem w urzędach są bardziej pomocne osoby, które mogą doradzić i pomóc załatwić konkretny kierunek. Powiedz im, że są miejsca, które naprawdę Ci pomagają i że to jest dla Ciebie ważne. może uda się coś wynegocjować.
Jeszcze możesz spróbować zadzwonić na infolinię ZUS i tam zapytać, czy jest możliwość wyboru konkretnego miejsca. Może będą mieli jakieś wskazówki, jak to załatwić.

Pozdrawiam, Mateusz [link]
Ostatnio zmieniony 06 cze 2024 12:38 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Kachurka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2017 20:37
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Kachurka »

:kwiat: Dziękuję za odpowiedzi
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: irenae »

Ja w 2019 roku dostałam Gołdap i byłam krótko po szpitalu, wtedy zadzwoniłam do ZUS (Wlkp,) i opowiedziałam pani swoją sytuację ,że w tech chwili nie czuje się na siłach na jazdę z 3 przesiadkami itp.
Pani powiedziała że mam to wszystko opisać i dołączyć opinie lekarza i przesłać do Z US. Po tygodniu dostałam Krynicę Morską (dojazd do Gdyni i dalej już autobusem).
Termin wyjazdu był 20 sierp.
Pozdrawiam I E
ODPOWIEDZ