ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Od zawsze. ;) :D
Dekokty ważna rzecz. :P
Obecnie na tapecie jeżynowe. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

To może coś upichcimy pod kołderką i przestanie Cię boleć ;) :D ...... chyba, że nie główka Cię boli :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Głowa kojarzy się z myśleniem, ale czy to rzeczywiście mózg jest tym co myśli? :? Czy jest to tylko odbiornik-przekaźnik-nośnik, a myśl powstaje poza tym urządzeniem? I dlatego nie głowa mnie boli od myślenia. :) Tylko czym jest ten ból? :?
Może rzeczywiście trzeba złożyć tę głowę na podusi, a ciało pod kołderkę :D i w marzeniach sennych odnaleźć wyzwolenie, stając się nikim, niczym nigdzie...
Dobrej nocy :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miłych i spokojnych marzeń sennych :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już nie chciałem Ci burzyć przygotowań do sennych marzeń........ ale w jakiejś mierze sterują nami robale :lol: . Pewnie nie takie jakie widzimy w czy na ziemi, ale takie bardzo mało widoczne jak bakterie. Drugi mózg podobno mamy w brzusiu, a co najciekawsze, to naukowcy odkrywają kolejne nowe szczepy tych drobnoustrojów...... a jeszcze zostało paręnaście metrów jelita :P .
Część Aniołku :D , dobrze że jemy śniadanko tak późno, choć mnie to za bardzo nie przeszkadza :lol: ........ przecież jesteśmy tym co jemy ;) .
A jak już przy jedzeniu jesteśmy, to będę zapiekaneczki robił z dodatkowym podwędzanym serem zwanym potocznie oscypkiem :lol: . Pomidorek malinowy też może być zamiast keczupu..... pikantnego, bo i tak ostrą papryczką posypuję :) . Niech się te złe robale przypiekają w pikantnym sosiku ;) :lol: ...... czosnek zostawię na inne okazje :P .
Przyjemnie chłodno i pogoda deszczowa się zapowiada :) , miłego dnia :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uważaj, bo Twoje bakterie się obrażą, że nazywasz je robalami. ;) :lol:
Dzień dobry! :D
Słyszałam, że bakterii jest tak dużo, że gdybyśmy porównali wagę tychże z wagą całej flory i fauny na Ziemi, w tym wagę całej ludzkości, to szala przeważy na stronę bakterii. :o :shock: Są nam, w przeważającej większości, bardzo potrzebne, a wręcz niezbędne. Wpojono nam, że bakterie to coś złego, co nam zagraża. Na szczęście wiedza na ten temat jest coraz bogatsza i już wiemy, że jak wszystko, nie jes dobre czy złe, a poprostu jest, a od nas zależy co z tym zrobimy. A robimy, np. ekologiczne środki ochrony roślin, czy środki czyszczące na bazie bakterii. :D Od dłuższego czasu mówi się o naszej mikrobiocie i o tym jaki ma ona ogromny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu, w tym mózgu, także w kontekście depresji. Dlatego tak ważne jest co wprowadzamy do naszego układu pokarmowego. Dużo się mówi o probiotykach, zwłaszcza przy stosowaniu kuracji antybiotykami. Ale najlepszy probiotyk może niewiele zdziałać bez prebiotyku. Obecnie testuję inulinę, ale na razie nie zaobserwowałam nic ciekawego. :? :lol:
Tylko nie wiem, jaką drogą zeszliśmy na temat bakterii? :?
Że one nami sterują, mają wpływ na nasz nastrój? :? Tak, ale ponad tym wszystkim jest coś więcej, coś niematerialnego, coś, co nie bardzo się da zbadać naukowo, choć są czynione próby, coś czym My jesteśmy i o to mi chodziło w przedsennym poście. Ale dajmy temu spokój, bo mam naładowaną tym "głowę", ale słowami tego nie da się wyrazić. :mrgreen:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To wyrażaj ustami ;) :lol: ...... a może telepatycznie ? :D .
Nie obrażą się, nie obrażą się, pyszne śniadanko im przygotowałem :P ....... a Ty coś dzióbniesz ? dziesiąta dochodzi :roll: .
W ilości jest kupa ;) . Jest ich tyle na ziemi, że wielokrotnie przewyższają ilością planet i słońc we wszechświecie....... i ziaren piasku na ziemi :lol: .
Jak są i dobre i złe, to znaczy, że jest równowaga. A czy te złe są tak bardzo złe, to jeszcze nie wiemy i pewnie kiedyś się dowiemy jakie spełniają zadanie i do czego mogą być przydatne....... ewolucja, ewolucja :P :lol: . Przecież my też nie spadliśmy z nieba :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Teraz otworzyłam okno, to jak wszystkiego jeszcze nie pożarłeś, to rzucaj. ;) :lol:
Ponoć bakterie zjadają to, co zbędne. :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A u mnie się też otworzyło okno....... ale z deszczem :) .
Chodź, przysiądź do stołu....... to Cię pokarmię :) , mam już wprawę :lol: .
Bakterie te dobre, to zamieniają nasz pokarm na to co dobre, a te złe na to co nam jest zbędne ;) ...... i taka to jest współpraca :lol:.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie też się chmurzy, są 24°C, marznę. :o Trza żelazko na spacer wyprowadzić. :lol:
Dawaj, nadstawiam dzioba. :o ;)
Czyli one ani złe ani dobre, tylko skuteczne. :D
ODPOWIEDZ