Mam jeszcze dużo czasu ale ciągle myślę składać nie składać, 18 miesięcy też przeciez być musi i jakbym nie liczyła z każdej strony d...y listopad
Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
Mam jeszcze dużo czasu ale ciągle myślę składać nie składać, 18 miesięcy też przeciez być musi i jakbym nie liczyła z każdej strony d...y listopad
-
Gość
Tak czy inaczej - o zwrot można się ubiegać po 18 miesiącach od powrotu. Jeżeli przydzielą coś wcześniej (ja miałem przydział po 7 miesiącach od momentu otrzymania dokumentu przez Oddział) to raczej jest już pozamiatane, przynajmniej u nas na Mazowszu. Tylko jakaś próba zmiany terminu ze względu na ważne okoliczności wchodzi w grę, z tym że chyba przyspieszyć w ten sposób się nie da.
Zakładam, że wymagany roczek karencji już minął?
Jeżeli źle zrozumiałem pytanie i wypisuję oczywistości to przepraszam.
-
Genever
- Super Kuracjusz

Pytanie czy nie będzie już przydziału i czy dam radę że zwrotów...
No nic pomyślę za parę miesięcy. Bardzo bym chciała chociaż raz jedyny pojechać w normalnym okresie pogodowym.
Pozdrawiam Cię o przepraszam, zamieszałam chyba.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
-
Genever
- Super Kuracjusz

Turnus prywatny wczoraj zaklepany na maj zatem nurt mam parcia
-
Marek58
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Jak przekonałaś NFZ do wspólnego wyjazdu oraz wymarzonego sanatorium. Za miesiąc będziemy składać skierowania do NFZ ale lekarzy pierwszego kontaktu posiadamy w odrębnych miejscowościach. Wcześniej pobieraliśmy skierowania, pisaliśmy prośbę o wspólny wyjazd i było po temacie. Obecnie przesyłane skierowania są drogą elektroniczną i powstaje mały problem.
Serdecznie pozdrawiam oczekujących na wyjazd. Pozostałym życzę wymarzonych przydziałów.
- renatka11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2013 08:51
- Staż sanatoryjny: 6
Witam. Miałam wiele wątpliwości, czy otrzymamy wspólny wyjazd i do wymarzonego uzdrowiska, ale udało się. Skierowania mieliśmy od tego samego lekarz rodzinnego i wysłane były w tym samym dniu, lekarz balneolog z NFZ zakceptował je też w takim samym dniu, ale numer oczekiwania mieliśmy z różnicą 9 osób pomiędzy nami. W związku z e-skierowaniem najpierw przez IKP moje i mojego męża napisałam prośbę o wspólne sanatorium i do miejscowości nadmorskich: Świnoujście, Kołobrzeg. No i później zastanawiałam się, czy zrobiłam dobrze, bo wtedy nie mieliśmy jeszcze nadanych nr przez NFZ, tylko wpisałam nr skierowań, które wpisała lekarz rodzinna. Po kilku miesiącach, kiedy już przypuszczałam, że możemy niedługo otrzymać przydział, napisałam taką samą prośbę, z numerami NFZ i wysłałam listem poleconym do Warszawy. Chciałam mieć pewność, że prośba dotrze, ale też obawy, że trochę przedobrzyłam i potraktują to negatywnie. Okazało się, że coś zadziałało. Myślę także, że nasz wiek też trochę zobowiązuje do wysłania nas razem, chociaż nie ma na to przepisów. Chyba każda forma wysłania pisma z prośbą jest dobra, może być przez IKP lub wysłane pocztą. Pozdrawiam i życzę wspólnego wyjazdu do wymarzonego uzdrowiska.Marek58 pisze: 16 sie 2024 12:35 renatka11.
Jak przekonałaś NFZ do wspólnego wyjazdu oraz wymarzonego sanatorium. Za miesiąc będziemy składać skierowania do NFZ ale lekarzy pierwszego kontaktu posiadamy w odrębnych miejscowościach. Wcześniej pobieraliśmy skierowania, pisaliśmy prośbę o wspólny wyjazd i było po temacie. Obecnie przesyłane skierowania są drogą elektroniczną i powstaje mały problem.
Serdecznie pozdrawiam oczekujących na wyjazd. Pozostałym życzę wymarzonych przydziałów.
-
Marek58
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
- Staż sanatoryjny: 4
Dziękuję bardzo za szczegółowe informacje. W przyszłym roku będziemy starać się o wyjazd do Świnoujścia lub Kołobrzegu. Serdecznie pozdrawiam życząc miłego spokojnego dnia.
-
Jacek14071968
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2023 20:29