ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Aniołku :D , mleczko już się gotuje, ogóraski się myją, twarożek wyciągnięty z lodówki, pomidorek zaraz będzie krojony, to nic tylko śniadanko czeka do zasiądzięcia do niego :) ....... zapraszam :D .
Jeszcze parę spraw do załatwienia dzisiaj, ale niestety jutro jeszcze lekarz czeka :roll: .
Miłego i pogodnego i owocnego zbieractwa :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Dzień dobry! :D Witam o poranku. ;)
Śniadanko poproszę mi zostawić na później. :D
Załatwiaj pomyślnie, a ja tym czasem zbieractwo odkładam, bo mi się już dóbr nazbierało i trzeba przerabiać. :o A jeszcze zmianę pokrowców na kanapie planuję, a to pół dnia szarpaniny i jazdy żelazkiem. :lol:
Jak trzeba do lekarza, to trzeba. :roll: U mnie cudowne ozdrowienie nastąpiło na samą myśl o wizycie. :lol:
Powrotu do zdrowia życzę i koniecznie odpoczywaj, jak już pozałatwiasz bieżące sprawy. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zostawię zostawię, staram się mniej jeść, to masz jak w banku :lol: .
No widzisz, sama się będziesz szarpała :roll: , a jakby tak wespół w zespół, to może nie byłoby wyprasowane........ ale na pewno wygładzone ;) :D .
Jak wrócę, to ma być już śniadanko zjedzone, bo na obiadek zapraszam :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze psze pana :P , ale to o której wrócisz, to może zaczekam z tym prasowaniem na wygładzanie. ;) :lol:
Buraki się gotują, gruszki na ocet nastawione. To jest chwila na oddechowo przed szarpaniną. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak to o której ? na obiad :P :lol: . To co gładzimy ? i jak mniemam chcesz być na górze ? ;) :D .
Śniadanko zjedzone, że się o obiad pytasz ? :roll: ........ dzisiaj zupa krem jarzynowa :D .
Myślałem, że ocet z jabłek robisz ? :roll: ....... no ale gruszka to też owoc, śliwkowy też robisz ? :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moje musi być zawsze na wierzchu :P ;) :lol:
A to nie widzisz, że wsztstko opędzlowane. :oops: :lol:
Z jabłek to zbyt oczywiste. 8-) Okazuje się, że ocet można zrobić ze wszystkiego co roślinne. Nie tylko z owoców, ale i z warzyw, a także kwiatów, ziół. Ale ja początkująca, zobaczymy co wyjdzie, trzeba cierpliwości. Miałam gruszki, to robię z gruszek. Ze śliwek też można robić, ale ich na zbyciu nie mam. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To idź do sąsiada na grandę........ przecież nie poszczuje :P :lol: .
Dobrze, to Ty będziesz rączką........ a ja duszą ;) i jakoś pojedziemy :lol: .
A jak nic nie ma, to jak mam widzieć ? :P .
W domu był zawsze spirytusowy ze sklepu, a tylko słyszałem o winnym i później, że można go jak winko pić i jest bardzo zdrowy :) .
Jakiś czas temu kupiłem buteleczkę, żeby podopiecznej maseczkę odżywczą robić na skórę głowy i włosy i zdało egzamin :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na grandę to za dzieciaka się chodziło, teraz wolę kupić, wyhodować lub dostać, jak ktoś ma klęskę urodzaju. :D
I ładnie się uprasowało, teraz już w domu komplet, wszystkie kąty wysprzątana, wszystko poprane. Można by powiedzieć że pachnie, ale nie wiem czy mogę tak powiedzieć. Bo gdzie pachnie, to pachnie, ale trochę jedzie octami. :lol:
Spirytusowego używam głównie w celach czyszczących. Do spożycia używam bio jabłkowego, ale kupnego, bo wcześniej sama nie robiłam.
Tak, octy żywe, naturalne mają właściwości prozdrowotne. Można np. zrobić na jego bazie świetny napój izotoniczny, który nawadnia organizm lepiej niż zwykła woda. To tak a propos upałów.
A jak się jeszcze zrobi ocet na bazie ziół, to już wręcz lecznicze właściwości można uzyskać. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A nie czujesz się czasami dziewczynką ?........ wyrośniętą ;) :lol: .
To nic nie zostało tylko zdjęcie zrobić i oprawić w ramkę :lol: ......... i nie siadać :evil: :P .
Teraz spirytusowego używam jako odkamieniacz :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czuję i to bardzo :D , ale jednak wyrośniętą, więc na drzewa się pchać nie będę, zwłaszcza, że mam ostatnio melodię do urazów. :lol: Poza tym jak dziecko to robi to jest granda, a jak dorosły, to już kradzież :lol: .
Jakie zdjęcie! Cieszyć się, że jest zrobione i brudzić, co by się człowiekowi nie nudziło. ;) :lol:
A ja do zmywarki zamiast nabłyszczacza. :D
ODPOWIEDZ