Gołdap sanatorium Wital 12.10- 02.11 2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Re: Gołdap sanatorium Wital 12.10- 02.11 2024

Post autor: pchlistosc »

Jeżeli chodzi o Wital byłem w tym roku, rzeczywiście zatrzymało sie to w PRL. Jeżeli chodzi o pokoje jednoosobowe to są na poddaszu z słabym wyciepleniem. Latem jest tam gorąco a zimą pewnie zimno. Zero internetu, generalnie syf, łózka stoją na deskach drewnianych, łazienki remontowane ze 30 lat temu
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

Chłopie.... nie rób tu nikomu wody w mózgu i nie pisz głupot o " generalnym syfie " w tym ośrodku , bo tak wcale nie jest....
Nie można komuś obrzydzać i zniechęcać do wyjazdu na leczenie.... Raptem byłeś jeden raz i oczekiwałeś , że jestes w SPA....
Jak masz co do powiedzenia o danym sanatorium...to jest specjalna rubryka "Opinie o sanatorium " itu możesz wyrazić swoje odczucia
i wylać jad swojego niezadowolenia........
Bo wiem , że są gorsze ośrodki i miejsca ....i też ludzie muszą przeżyć te niewygody......
pchlistosc
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2024 19:47

Post autor: pchlistosc »

Misiu malinowy, ja wiem że każdy ma w życiu inne standardy i potrzeby, ja od sanatorium nie oczekuje spa a byłem w tym roku, więc potwierdzam raz jeszcze:
- łóżka postawione na cegłach lub drewnianych krawędziakach
-łazienki nieremontowane od wielu lat, cięknące spłuczki, stara armatura
- brak internetu w sanatorium, nawet ten przy czytelni nie działa o telefonie mona zapomnieć
- wytarte wykładziny nie prane wiele lat
- pourywane wieszaki na ubrania w szafie
- telewizor za który zapłacicie odbiera od wielkiego dzwonu 3 kanały
- jak przywieziesz swój czajnik to i tak skasują cię nielegalnie za wypożyczenie czajnika (ukryta opłata za prąd)
- zimny basen (oszczędzają na podgrzewaniu)
- wypożyczają rowery za bardzo wygórowaną opłatę, rowery maja kilkadziesiąt lat
- bardzo drogie parkowanie na terenie ośrodka
- pokoje jedynki (są na poddaszu) najgorsza opcja, zimą zimno, latem gorąco
- jedzenie liche, w Piątki podobno ryba a tak naprawdę pomielone coś nie wiadomo co
- ciągle psująca się winda przy stołówce
do zalet:
położenie, cisza i spokój
dość fajne zabiegi i miły personel na zabiegach
Czy bym tam jeszcze pojechał, za żadne skarby
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: endy56 »

pchlistosc
Byłem tam w styczniu 2022, było całkiem fajnie. Nie widziałem tam żadnych łóżek na deskach czy kołkach, pokoje trącą trochę peerelem ale do przeżycia. Byłem kwaterowany w budynku A całkiem przyzwoite warunki, mimo że w łazience wanna, miałem trójkę do dyspozycji dwóch, z balkonem. To co wyczytałem masz zarezerwowaną jedynkę, to małe kliteczki na poddaszu (przynajmniej w budynku A). Co do jedzenia, mnie pasowało a jak kto głodny to panie kucharki zawsze wystawiały na stoliku przy kuchni kilkanaście talerzy z dodatkowymi porcjami. W moim czasie budynki B C i D były niezamieszkałe. I ważne wyłącz roaming bo dzwonić będziesz za pośrednictwem rosyjskich operatorów w końcu to ok.500 metrów od granicy, wyjdziesz z budynku i za kilkadziesiąt metrów łapiesz PL operatorów. Jak byś coś chciał dopytać to służę....miłego pobytu
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

sorry miało być do janusz 68
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

<<endy >> ...... dzięki ,że jesteś i odezwałeś się....... potwierdzasz moją wersie.....
Bo tamten << pchilister >>... nie dość , że jest niegrzeczny i bezczelny ,to opisuje głupoty.....
Jak coś było " na cegłach i deskach " to powinien zgłosić to w dyrekcji (zrobić zdjęcia i jakiś materiał na potwierdzenie tego o czym pisze )
i zmienić pokój.... Ale on chciał używać wszelakich zabiegów , zajmować pokój jednoosobowy... i wczasowo się bawić .....
janusz68
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2015 10:45
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: janusz68 »

endy56
Dziękuję za powiew optymizmu. Do wyjazdu został niespełna tydzień. Pozytywne nastawienie Mnie nie opuszcza. Ciasny pokój i meble z PRL na pewno tego nie popsują. Liczę przede wszystkim na dobre zabiegi a wszyscy zgodnie podkreślają ich wysoki poziom.
Brak zasięgu sieci i internetu też może być zaletą tego miejsca... przyda się takie oderwanie od codzienności.
Czas można również miło spędzić bez tych pożeraczy czasu. Jeszcze mam wątpliwości co do parkingu. Nie dość że drogi to z tego co czytam zllokalozowany w lesie pod drzewami.
Pozdrawiam
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

Cześć,jestem obecnie w Witał.
Duża różnorodność zabiegów łącznie z inhalacjami, trwają dłużej, niż gdzie indziej.
Parking-stoisz na piasku,korzeniach ,pod sosnami, opłata idzie chyba na ,,portierów"-budka, łańcuch, nigdzie więcej chyba tak nie ma. Potem szlaban, nosisz go ominąć po korzeniach(!),po ciemku(awaria oświetlenia), mini pochylnia...
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

nosisz=musisz
Jeśli z NFZ(dopłata) i urlop, to nie polecam. Opowiadają o dobrych warunkach w innych sanatoriach NFZ,ja zawsze miałem czasy minione: Cieplice Edward, Horyniec Bajka, Iwonicz Świerkowy.
Tutaj jestem na prewencji rentowej.
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Janusz68
Miło by było gdybyś po powrocie nakreślił parę słów jak odebrałeś ten ośrodek, ja wspominam pozytywnie. Te kliteczki (jedynki na poddaszu) mają wyposażenie całkiem współczesne bo to jest nadbudowa nad kiedyś płaskim dachem (kiedy ten remont był to nie wiem). Co do braku zasięgu to mi to też pasowało, to ja decydowałem kiedy i do kogo dzwonić.😉
ODPOWIEDZ