Wspolny wyjazd malzonkow

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Mark1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2020 12:05
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Wspolny wyjazd malzonkow

Post autor: Mark1 »

Aby zakończyć moje starania o wspólny wyjazd, skorzystałem z rad podanych na forum
Bronza123 pisze: 02 cze 2024 19:54 Mark , zakładając że macie z żoną konto IKP i na skierowaniu ten sam profil leczenia ,to najprościej wpisać prośbę w ten właśnie sposób. Jest tam przy skierowaniach rubryka kontakt z NFZ otwiera się okienko i piszesz. U mnie wyglądało to tak...Zwracam się z prośbą o przyznanie wspólnego wyjazdu na leczenie sanatoryjne
z żoną XXX nr skierowania XXX Identyfikator skierowania XXX.
Pozwoliłoby to uniknąć trudności związanych z kosztami i sposobem dojazdu na miejsce
jak również zapewnić sobie wzajemną opiekę. To samo napisałam ja i mąż na swoim IKP. Jedziemy za 2 tygodnie, Powodzenia :)
na IKP napisałem wiadomość o takiej treści:

[ Zwracam się z prośbą o połączenie skierowań na leczenie sanatoryjne dla mnie, oraz mojej żony z możliwością jednoczesnego pobytu w tym samym sanatorium. Moglibyśmy razem skorzystać z terapii i rehabilitacji. Pozwoliłoby to uniknąć trudności związanych z kosztami i sposobem dojazdu na miejsce. Jesteśmy przekonani, że wspólny wyjazd do sanatorium przyniesie nam nie tylko korzyści zdrowotne, ale także wzmocni nasze relacje, oraz pozwoli na wspólne spędzenie czasu i wsparcie siebie nawzajem w procesie leczenia.]

Na moim i żony profilu obok skierowania do sanatorium. Jakieś dwa dni temu zadzwoniła pani z NFZ z działu Sanatoryjnego z informacją że na naszą prośbę skierowania zostały połączone i teraz oczekują na realizację.

Wiadomość pozostawiam, może komuś się akurat przyda taka notatka :)

Pozdr
Awatar użytkownika
Bronza123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2023 21:04
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Bronza123 »

Mark1, nie dziwię się że na tak pięknie napisana prośbę zadzwonił ktoś z NFZ już po 2 dniach. 😀 . Nasz wspólny pobyt z mężem w Szczawnica Budowlani wczoraj minął półmetek. Relację z pobytu zdam po powrocie a narazie życzę wam super przydziału.
Mark1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bronza123
nie dziwię się że na tak pięknie napisana prośbę zadzwonił ktoś z NFZ już po 2 dniach. 😀
Napisalem- " jakieś dwa dni temu"

Pisałem do NFZ 3 lub 4 czerwca
Pani zadzwoniła do mnie jakoś ok 19 czerwca 😊
Więc minęło jakieś dwa tygodnie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: renatka11 »

Witam. Prośba o wspólny wyjazd z mężem i sanatorium w Świnoujściu została pozytywnie rozpatrzona. Przydzielone sanatorium: ,,Światowid" w Świnoujściu od 22 października 2024. :D :D Wspaniali pracownicy NFZ Mazowieckie :serce: :serce:
Mark1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Mark1 pisze: 29 cze 2024 18:59
Pisałem do NFZ 3 lub 4 czerwca
Pani zadzwoniła do mnie jakoś ok 19 czerwca 😊
Więc minęło jakieś dwa tygodnie.

Pozdrawiam
Po miesiącu dzwonienia - dziś przydział Polańczyk - od 14 Sierpnia :)
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

Mark1 pisze: 21 cze 2024 11:48 Aby zakończyć moje starania o wspólny wyjazd, skorzystałem z rad podanych na forum
Bronza123 pisze: 02 cze 2024 19:54 Mark , zakładając że macie z żoną konto IKP i na skierowaniu ten sam profil leczenia ,to najprościej wpisać prośbę w ten właśnie sposób. Jest tam przy skierowaniach rubryka kontakt z NFZ otwiera się okienko i piszesz. U mnie wyglądało to tak...Zwracam się z prośbą o przyznanie wspólnego wyjazdu na leczenie sanatoryjne
z żoną XXX nr skierowania XXX Identyfikator skierowania XXX.
Pozwoliłoby to uniknąć trudności związanych z kosztami i sposobem dojazdu na miejsce
jak również zapewnić sobie wzajemną opiekę. To samo napisałam ja i mąż na swoim IKP. Jedziemy za 2 tygodnie, Powodzenia :)
na IKP napisałem wiadomość o takiej treści:

[ Zwracam się z prośbą o połączenie skierowań na leczenie sanatoryjne dla mnie, oraz mojej żony z możliwością jednoczesnego pobytu w tym samym sanatorium. Moglibyśmy razem skorzystać z terapii i rehabilitacji. Pozwoliłoby to uniknąć trudności związanych z kosztami i sposobem dojazdu na miejsce. Jesteśmy przekonani, że wspólny wyjazd do sanatorium przyniesie nam nie tylko korzyści zdrowotne, ale także wzmocni nasze relacje, oraz pozwoli na wspólne spędzenie czasu i wsparcie siebie nawzajem w procesie leczenia.]

Na moim i żony profilu obok skierowania do sanatorium. Jakieś dwa dni temu zadzwoniła pani z NFZ z działu Sanatoryjnego z informacją że na naszą prośbę skierowania zostały połączone i teraz oczekują na realizację.

Wiadomość pozostawiam, może komuś się akurat przyda taka notatka :)

Pozdr
Ja mam z zona wzmocnione relacje i zona od 1 .08 jest w Krynicy baaardzo zadwolona .Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Maria66
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2014 08:23
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Maria66 »

Witam Wszystkich Serdecznie mam pytanie jeśli ja i mój mąż dostaliśmy skierowanie 8 pażdziernika to kiedy napisać tą prośbę do NFZ o wspólny wyjazd :?: :?: :?: Z góry dziękuje za odpowiedż :kwiat:
Tamaryszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2021 14:02

Post autor: Tamaryszek »

Dzisiaj lub jak najszybciej wysłać lub zanieść do NFZ.
Awatar użytkownika
Maria66
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2014 08:23
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Maria66 »

Dziękuje za odpowiedż :kwiat:
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krzysiek88 »

Maria66 pisze: 10 paź 2024 08:04 Witam Wszystkich Serdecznie mam pytanie jeśli ja i mój mąż dostaliśmy skierowanie 8 października to kiedy napisać tą prośbę do NFZ o wspólny wyjazd :?: :?: :?: Z góry dziękuje za odpowiedź :kwiat:
my z żoną zawsze idziemy tego samego dnia do swoich lekarzy rodzinnych po skierowanie i tego samego dnia ja idę do NFZ z podaniem o wspólny wyjazd i tak już razem byliśmy 8 razy i nigdy nie było jakiegokolwiek problemu a że mamy inne nazwiska to muszę zawsze po dostaniu skierowania kontaktować się z recepcją sanatorium o zaklepanie pokoju 2 os. dla nas i także zawsze jest to przychylnie rozpatrywane
ODPOWIEDZ