Szczawnica ..nauczyciel .pobyt-opinia
- Pogodny 62
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 maja 2022 13:17
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Szczawnica ..nauczyciel .pobyt-opinia
Jeszcze przed wyjazdem byłem bardzo zadowolony z tego skierowania . Termin i Pieniny-strzał w dziesiątkę więc sam obiekt
to temat drugorzędny.
Spakowałem się ,do plecaka wrzuciłem trapery i przytroczyłem kijki trekkingowe.
Do Szczawnicy wybrałem się dzień wcześniej z nadzieją że załapię się na jedynkę . Koszt noclegu ze śniadaniem 160 pln.
Po podróży trwającej ponad 14 godzin dotarłem do celu.
Miałem farta bo uśmiechnięta bardzo miła Pani z recepcji oznajmiła że ma ostatnią jedynkę w studio.
Początek dobry pomyślałem i wtoczyłem się z moimi klamotami do pokoju.
Przywitałem się z lokatorem drugiego pokoju który już wcześniej przyjechał.....też z wybrzeża i zdradził mi iż już kilka
lat wcześniej tu był . Dokładnie w tym studio .Będzie dobrze usłyszałem....
Jeszcze tego samego wieczoru byłem u pielęgniarki .
Obiekt na pierwszy rzut oka specjalnie nie różnił się od tych w których bywałem wcześniej .
cdn....
- Załączniki
-
- IMG_20240926_101438.jpg (18.61 KiB) Przejrzano 386 razy
-
- IMG_20240925_184452.jpg (19.33 KiB) Przejrzano 386 razy
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
W Nauczycielu byłam krótko na tak zwanych gościnnych występach. Weszłam do hallu i myślę całkiem fajnie.... potem było tylko gorzej. Poszliśmy posiedzieć sobie na tarasie i cóż koleżanka wykręciła sobie nogę bo połamane kafelki przykryli taką jakby sztuczną trawą i cóż...nie pochodziłyśmy. Pokój jak na zdjęciach, pomyślałam sobie wtedy Szczawnica jest super ale czy chciałabym trafić do Nauczyciela? Latem to mi wszystko jedno by było ale w listopadzie.
Tak czy inaczej cieszę się, że są nowe, pomocne innym opinie.
- Pogodny 62
- Pomocny Kuracjusz

Pokój OK ,w łazience duży zapas papieru toaletowego , wystarczyło do końca turnusu
W czasie pobytu wymieniłem cztery ręczniki i raz pościel .Wystarczyło poprosić Panią pokojową. Pokój i łazienka sprzątana
wystarczająco często.W pokoju ciepło i słonecznie.Na korytarzu dwa czajniki i duża lodówka za free.
Drugiego dnia , czyli pierwszego dnia turnusu z rana po śniadaniu wizyta w gabinecie lekarskim .Wywiad i przydzielone zabiegi ,
wychodzę zadowolony.
Podczas śniadania zaskoczyło mnie jak wielu kuracjuszy przyjechało dzień wcześniej....jakieś 40 procent??
Wiadomo wyżywienie ważny element pobytu sanatoryjnego więc pozwolę sobie parę słów napiszę....
Porcje dość skromne ,jednak muszę zaznaczyć wystarczające i smaczne. Jak dla mnie może być ,zwłaszcza że już po kilku
dniach na naszym stoliku pojawiały się porcje od zaprzyjażnionych osób
Natomiast tzw . suchy prowiant dla tych którzy wyjeżdżali na wycieczki całodniowe to porażka.....Lepsza opcja to zgłosić
na kuchni nieobecność podczas obiadu i ten obiad podadzą przy kolacji. Wielu z nas korzystało z tej formy.
wszystkie zabiegi na miejscu ,brak tylko basenu. Bez problemu można dokonać zmiany w grafiku. Tu serdecznie pozdrawiam
Panią Dżoanę ,bardzo miłą i sympatyczną szefową zabiegów mokrych
Cały personel Nauczyciela włącznie z recepcją bardzo pomocny , miły i służący pomocą.
CDN
-
Gość
To tam z tarasu na 4 piętrze podglądałem panie ćwiczące w Dzwonkówce nie zdając sobie sprawy, że jest wśród nich późniejsza koleżanka forumowa...
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 40 razy
- Podziękowano: 24 razy
to potwierdza moją opinie z 2 lat tylko jestem ciekaw czy były sałatki pod różną
postacią ,no i te elewacja ze zdiecia tak nie widać , acha czy zorganizowaliscie se jakąś
imprezke integracyjną ,boi sprzet mają ba mieli taką tube ,jeszcze raz dzieki za opinie bo
doczekałem sie ze ktoś napisze bo moja jest z2 lat i chyba sie nic nie zmieniło
to na tyle
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
Wprawdzie byłam obok w Dzwonkówce , a w Nauczycielu bywałam tylko gościnnie , ale od 2015 chyba nic się nie zmieniło
- Pogodny 62
- Pomocny Kuracjusz

Opłata za tv w kwocie 50 pln dobrowolna ,nikt nie zmusza do płacenia. W obiekcie brak kawiarni. Podczas turnusu na II piętrze w świetlicy
były organizowane spotkania integracyjne przy muzyce ze słynnego BUMBOXA
Było też ognisko , całkiem fajnie zorganizowane. Szkoda że tak póżno o tym pomyśleliśmy
Można było korzystać z wielu wycieczek czy imprez organizowanych przez biuro turystyczne.
Na tańce chodziliśmy do Budowlanych i do Jazz Baru ,szczególnie polecam ten drugi
problemów nie było z tego powodu .
Wiktor64-sałatki były
Nauczyciel to najwyżej położone sanatorium w Szczawnicy dlatego zdecydowanie odradzam pobyt dla osób które mają problem z chodzeniem ,
bo będą więżniami tego obiektu.....
Podsumowanie....
To było moje czwarte sanatorium z NFZ , więc jakieś porównanie mam
Szczawnica ,okolica i wczesna jesień to wymarzona miejscówka dla ludzi którzy lubią szwędać się na górskich szlakach
naprawdę mnóstwo
A jak się trafi na fajne towarzystwo z turnusu i takiego współlokatora jakiego ja miałem to więcej oczekiwać nie można ,przecież to tylko
pobyt z NFZ
Pozdrawiam Krzysztofa i wszystkich kogo poznałem na turnusie , mówię Wam dziękuję i do zobaczenie
Nasz turnus miał szczęście trafić na największą atrakcję Szczawnicy czyli Redyk Jesienny
Moja ocena jest krótka.........bez chwili wahania bym tam pojechał po raz drugi , z jednym warunkiem ...o tej samej porze roku...
-
gamlog
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2014 10:46
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 9