Wspolny wyjazd malzonkow

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
iga
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 11:35

Re: Wspolny wyjazd malzonkow

Post autor: iga »

renatka11 pisze: 28 lip 2024 13:41 Witam. Prośba o wspólny wyjazd z mężem i sanatorium w Świnoujściu została pozytywnie rozpatrzona. Przydzielone sanatorium: ,,Światowid" w Świnoujściu od 22 października 2024. :D :D Wspaniali pracownicy NFZ Mazowieckie :serce: :serce:
Czy obydwoje mieliście taki sam profil leczenia i czy wcześniej można gdzieś sprawdzić czy NFZ wyraził zgodę na połączenie wniosków o wspólny wyjazd? Złożyliśmy z mężem wniosek o połączenie naszych skierowań i czekamy w niepewności. Jeśli wiedziałabym spokojnie czekałabym na przydział.
Awatar użytkownika
profus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2017 19:40
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: profus »

Gdzie na ikp można napisać swoją prośbę dot. Sanatorium? Wchodzę w skierowanie ale takiej opcji nie ma (jeszcze konkretnego miejsca i terminu nie mam ale spodziewam się tej informacji jeszcze w styczniu)
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

W aplikacji Moje IKP na telefonie tego nie ma.
Trzeba wejść na: pacjent.gov.pl zalogować się i odnaleźć skierowanie do sanatorium od lekarza.
Na samym dole jest jest przycisk "Kontakt z NFZ", kliknąć w niego i pokazuje się pole w którym możemy wpisać naszą prośbę.
Można też załączyć plik pdf lub zdjęcie.
Awatar użytkownika
Suszka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2024 14:37
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Suszka »

iga pisze: 30 gru 2024 12:37
renatka11 pisze: 28 lip 2024 13:41 Witam. Prośba o wspólny wyjazd z mężem i sanatorium w Świnoujściu została pozytywnie rozpatrzona. Przydzielone sanatorium: ,,Światowid" w Świnoujściu od 22 października 2024. :D :D Wspaniali pracownicy NFZ Mazowieckie :serce: :serce:
Czy obydwoje mieliście taki sam profil leczenia i czy wcześniej można gdzieś sprawdzić czy NFZ wyraził zgodę na połączenie wniosków o wspólny wyjazd? Złożyliśmy z mężem wniosek o połączenie naszych skierowań i czekamy w niepewności. Jeśli wiedziałabym spokojnie czekałabym na przydział.
Witam. Może moja odpowiedź chodź trochę będzie pomocna.
Napisaliśmy prośbę z mężem o połączenie wniosków. Dziś został nadany nam nr w kolejce. Nr kolejki jest taki sam i dla mnie i dla męża. Rozumiem więc, że prośba została pozytywnie rozpatrzona.
Profil leczenia mieliśmy inny i przez to też siedziałam jak na szpilkach. Zobaczymy jak to się dalej potoczy...
iga
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 11:35

Post autor: iga »

Dziękuję za informację. My od początku mamy rozne numery i rozne profile leczenia. Mój wniosek wpłynął dzień po wniosku męża, mamy różne przychodnie. Złożyłam prośbę o połączenie skierowań. Wysłałam również e-maila. Bez odpowiedz.Spróbuję dzwonić o zwroty może się uda.
Awatar użytkownika
Suszka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2024 14:37
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Suszka »

Suszka pisze: 02 sty 2025 11:13
iga pisze: 30 gru 2024 12:37

Witam. Może moja odpowiedź chodź trochę będzie pomocna.
Napisaliśmy prośbę z mężem o połączenie wniosków. Dziś został nadany nam nr w kolejce. Nr kolejki jest taki sam i dla mnie i dla męża. Rozumiem więc, że prośba została pozytywnie rozpatrzona.
Profil leczenia mieliśmy inny i przez to też siedziałam jak na szpilkach. Zobaczymy jak to się dalej potoczy...
Dziś przyszło pismo pocztą, że skierowania zostały połączone i w miarę możliwości postarają się wyznaczyć jednakowe miejsce i termin.
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Re: Dom Zdrojowy w żegiestowie

Post autor: edwardo »

To nie małżeństwa się izolują , to żony izolują mężów 😂 🤣
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

edwardo też tak myślę. :)
kruszynkaK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 330 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: kruszynkaK »

edwardo pisze: 17 paź 2025 15:46 To nie małżeństwa się izolują , to żony izolują mężów 😂 🤣
To mężowie na to pozwalają i tak samo jest z żonami ;)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

I w takim razie jakiś słaby gatunek ci mężowie. ;) :lol:
ODPOWIEDZ