Sanatorium Bajka Horyniec Zdrój zdecydowanie nie polecam
- wiktor64
- Super Kuracjusz
- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Sanatorium Bajka Horyniec Zdrój zdecydowanie nie polecam
Tak czytam te pani opinie i tak jestem troche w lekkim szoku
wiadomo ile ludzi jezdzi tyle opini ,jedni chwalą inni narzekają
pani ma chyba wieksze ocvzekiwania niz inni ,zaznaczam ze jezdzimy
z NFZ a wiadomo jak to jest ,narzeka pani na wymiane poscieli ,
jezdze tyle po sanatoriach i nikt nie wymieniał poscieli taka prawda
,jest wyjscie brać z sobą albo prosić za dopłatą i wymienią ,a reczniki to jest różnie
w sanatoriach to na tyle moich sugesti co do pani opini ,a ze pani jest nie zadowolona z pobytu
to trudno ,dobre towarzystwo i jest ok narka
-
- Pomocny Kuracjusz
- Na forum od: 31 sty 2018 21:02
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
-
- Super Kuracjusz
- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
Genever jeszcze nie dodalem jaka pora roku i jak kto sie poci ,i ja zona prawie sie nie pocimy czy to lato czy zima i prysznic przed spaniem ,wymiana raz w miesiacu jest wystarczajaca,ale jak ktos lubi czesciej jego wolaGenever pisze: 09 sty 2025 18:58 Tak szczerze to jak nie ma awarii to pościel zmieniam w domu raz na trzy tygodnie, latem co dwa. I miała być opinia Kazia a mi tu Kaśka wyszła. napisana z typowym dla niego literackim polotem. A opinie jak i ludzie różne. Ważne że są!
A kto wie może i mnie w loterii ten ośrodek przypadnie? Horyńca nie znam... jeszcze.
-
- Super Kuracjusz
- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
-
- Super Kuracjusz
KruszynkoK, przyznam, Szelongowska to tam nie pracuje. Ale osobiście nie mam nic przeciwko starociom dobrze utrzymanym. Takie meble mają duszę i są oryginalne i są spójne z zabytkowym budynkiem. To krzesełko z fotki pokoju chętnie bym przygarnęła. Dochodzi jeszcze aspekt ekologii. I zdecydowanie wolę stary, drewniany, skrzypiący parkiet od, moim zdaniem, obrzydliwych, pstrokatych wykładzin z tworzyw sztucznych oraz stare niepowtarzalne meble od tych hotelowych, standardowych i najczęściej w tym okropnym wiśniowo-rudym kolorze. A wiecie dlaczego stosuje się takie pstre wykładziny i wybiera ten kolor mebli? Bo są praktyczne, brudu tak nie widać.A co w takich starociach mebli, podłóg, kap , krzesła z obiciem rodu z GS może być miłego w zapachu etc?
- ka_jak_kazimierz
- Super Kuracjusz
- Na forum od: 13 mar 2016 14:48
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Wystarczy rzucić okiem na cennik pobytów, który uwzględnia taką możliwość.
-
- Super Kuracjusz
- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Słoneczko Zgadzam się z każdym Twoim słowem .Owszem starocia dobrze utrzymane tak w naszych prywatnych domach .W sanatoriach nie sądzę ,że są dobrze utrzymane ,a podłogi cyklinowane etc.Kleinehexe pisze: 10 sty 2025 21:56KruszynkoK, przyznam, Szelongowska to tam nie pracuje. Ale osobiście nie mam nic przeciwko starociom dobrze utrzymanym. Takie meble mają duszę i są oryginalne i są spójne z zabytkowym budynkiem. To krzesełko z fotki pokoju chętnie bym przygarnęła. Dochodzi jeszcze aspekt ekologii. I zdecydowanie wolę stary, drewniany, skrzypiący parkiet od, moim zdaniem, obrzydliwych, pstrokatych wykładzin z tworzyw sztucznych oraz stare niepowtarzalne meble od tych hotelowych, standardowych i najczęściej w tym okropnym wiśniowo-rudym kolorze. A wiecie dlaczego stosuje się takie pstre wykładziny i wybiera ten kolor mebli? Bo są praktyczne, brudu tak nie widać.A co w takich starociach mebli, podłóg, kap , krzesła z obiciem rodu z GS może być miłego w zapachu etc?
Umyte drapakiem :lol:I tle widać zresztą stan podłog ,takie to sobie
Do sanatoriów jeżdżą ludzie chorzy na wiele współistniejących też chorób .
Te obiekty powinny spełniać najwyższy standard,jeśli pacjent ma przyjechać zdrowy ,a tym samym zwolnić
miejsca w kolejkach potem u lekarzy chociaż przez pewien okres.
Po za tym inny aspekt ,jakieś wspólne WC na korytarzu ,pokój bez łazienki? no wolne żarty .
A potem taki pacjent na skoczka umyty w takiej łazience ,drepcze do wanny z mokrymi zabiegami .
Może i taki trafił się u mnie kiedy pani robiąca masaż podwodny prosiła bym poczekała jeszcze
chwilę bo trafił się pacjent brudny po prostu i szorowanie wanny
bądz co bądz dużej zajęło znacznie dłuższy czas .
Wcześniej go też wyprosiła by się ponownie umył .
Może on też miał te 5 minut w tej wspólnej łazience czy WC ?Nie wiem lub brudas taki z natury?
Już do windy ludzie nie chcieli wsiadać po 1 takiej "podróży"
Nie pamiętam przypadku by po proszeniu o zmianę pościeli po ok xx dniach ze względów oczywistych ( np poty
w nocy ) ,by mi nie zmieniono .
Ps sanatorium to nie muzeum
-
- Super Kuracjusz
Ale ważne, że ludzie wiedzą czego się spodziewać w tym obiekcie. Jedni tam sobie poradzą, inni rzeczywiście niekoniecznie. Wciąż się kłania fakt, że to nie kuracjusz decyduje o tym, gdzie chciałby odbyć rehabilitację, ale to nie ten temat...