ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 74 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

To może być film zamiast muzyki, dałam tylko przykład jak rozwiązać problem. :)
Też normalnie nie spię w słuchawkach, ale jeśli wystąpi jakiś problem ze snem, to czasem stosuję tę metodę. Na mnie działa. :D Sprawdziłam w czasach, gdy borykałam się z poważną bezsennością, a nie chciałam na dłuższą metę stosować leków. :roll:
A tak jeszcze zapytam: Mieszkasz na parterze? Cierpisz na mezofonię? Masz okna strego typu?; bo trochę mnie dziwi, że skrobanie szyb aż tak duży hałas powoduje. :?
Okazakało się, że u mnie wciąż pada, tylko to taka drobnica, że przez okno nie było widać. Robi się bielej. :D Ale jaki z tym związek na moje zachowanie? :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Post autor: ANDY12345 »

W dzień jest wiele dźwięków i szumu i z reguły nie śpimy. Natomiast w nocy jest cisza i wszystkie dźwięki potęgują się. Po drugie dźwięk odbija się od ścian i to też ma znaczenie o poziomie hałasu.
Jak się wprowadziliśmy do bloku, to w nocy się często budziłem :roll: . A to przejeżdżający pociąg, a był wtedy duży ruch kolejowy, a to samoloty które mają ścieżkę podchodzenia do lądowania. Na szczęście samoloty są coraz cichsze. Podczas pandemii ruch całkowicie zamarł i później od nowa się przyzwyczajałem. Są to odgłosy do których się człowiek przyzwyczaił i nawet jak się lekko przebudzi, to zaraz zaśnie albo nie przerywając snu je się tylko rejestruje.
Mieszkam wyżej, okna mam szczelne dlatego też są uchylone na mikrowentylację, a wtedy hałas się przedostaje :roll: .
Jak będziesz grzeczna, to Dziadek Mróz sypnie Ci białym szaleństwem :lol: . A jak tam Twoja towarzyszka zapatruje się na śnieg ? Bo moje, to wręcz szalały przy pierwszych śniegach :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozumiem, każdy ma inną wrażliwość słuchową. :D
Ty mnie Dziadkiem Mrozem nie strasz, nie ta epoka. ;) :lol:
Szaleć, nie szaleje, ignoruje, żeby nie powiedzieć ma gdzieś. :lol: Zachowuje się jak psy ras rodem z północy, leży na śniegu i za wiele sobie z niego nie robi. To ja mam problem z takim widokiem. :oops:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To cieszy się tylko jak idziecie na spacer ?...... czy jak złapie myszy :lol: .
Ja Cię nie straszę, a po drugie to jesteś już przecież dorosła :P ....... chcesz biały puch czy błotko ? :lol: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To śpij smacznie albo słodko ;) :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W różnych różnistych sytuacjach. :D
Się nie boję, a wybieram puch, ale grzeczności nie obiecuję. :P
Dokończyłam drugi sezon "Upadku królestwa" i nadal jestem pod wrażeniem. Takie kino lubię. Jest akcja, intryga, humor płynący z dialogów, romantyzm, ale nie słodko-pierdzący i oczywiście haryzmatyczny bohater. A wszystko dzieje się dawno temu i nawet jeśli fabuła jest fikcją, to odzwierciedlenie minionych czasów jest na wysokim poziomie. :D
Dobrej nocy! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , a już myślałem, że książka wypadła Ci z rąk i nawet tego nie poczułaś :roll: .
Jak tak zachwalasz, to oglądnę jak będzie w mojej telewizji. "Ród smoka" też będzie czekał w kolejce na dostępność, a podobno jest o wiele lepszy niż "Gra o tron". Ale tak czy tak wszystko w swoim czasie :lol: . Na razie w pierwszej kolejności, to co mam nagrane.
To bądź sobą i niech Ci puch pod nogami skrzypi :D .
U mnie napadało ok. trzech centymetrów, ale dalej grysiczek (drobniejsza odmiana grysiku :P ) prószy........ to może dojdzie do czterech :lol: .
Miłego i mroźnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak też mogło być. :lol:
Dzień dobry! :kwiat:
Ten grysik to padał u mnie wczoraj. Teraz lecą porządne płatki, tylko jest bardzo mokry, bo temperatura na plusie. Dobry na lepienie bałwana. :D
Oglądnij, może Ci się spodobać. Zrobiłam mały riserch i okazuje się, że oczywiście serial jest na podstawie książek Bernarda Cornwella. Chętnie bym przeczytała, ale oczywiście w bibliotekach najbliższych nie ma, bo tam królują najbardziej poczytne obyczajówki, a kupienie to spory wydatek, bo trzymają cenę. Nawet w internetowych księgarniach ceny zaczynają się od 40-50 zł za tym i w górę. Pomyślę o tym...
"Ród smoka" to widzę jest prequel "Gry o tron". Książka jest jedną z moich ulubionych. Serial początkowo bardzo dobry, ale końcówka, jak to często bywa, już słabiej. Widać następuje zmęczenie materiału? :? To są jednak bardzo wymagające ekranizacje, pod każdym względem. Tego nie nakręcisz byle gdzie, byle czym, z byle kim i byle jak. Tam Miałczyński mógłby się nie sprawdzić. ;) :lol:
Jeśli będzie w mojej telewizji "Ród smoka" to obejrzę na pewno. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale Miauczyński miał w zanadrzu atrybuta ;) :lol: ....... "Nic śmiesznego" :P .
Jak jest fajna akcja, to nie ważne gdzie, kto, co i za ile :lol: .
Wiele lat temu był "Designated Survivor" trzymający w napięciu thriller polityczny :) . Trzeci sezon oglądnąłem dopiero po paru latach, bo wyświetlili tylko dwa pierwsze :roll: ....... ale warto było :) .
Uśmiechnij się do Dziadka Mroza ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taa, czarnego Olka. :lol: :lol:
Nie mówię, że ciekawy film musi być nakręcony dużym nakładem i finansowym, i organuzacyjnym, i ludzkim. Jednak filmy z gatunku fantazy, czy z tłem historycznym, gdzie trzeba zbudować cały świat, scenerie, kostiumy, itd., gdzie kręci się sceny batalistyczne, w różnorodnych plenerach, to nie jest takie hop-siup. Weź takiego Władcę Pierścieni, który w dużej mierze był kręcony w Nowej Zelandii. To jest ogromne wyzwanie budżetowe i logistyczne, a jeszcze przecież, jak nie przede wszystkim, artystyczne. :D
ODPOWIEDZ