NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: Maryann »

Iwonko, napisz proszę gdzie i jaki termin mama dostała.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zamieniłem dzisiaj wyjazd do Dusznik Zdrój w dniu 29 stycznia na zwrot do Verano Kołobrzeg od 27 stycznia 2025 r.
Jest dużo zwrotów do Kołobrzegu i Świnoujścia. :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Zbyszek165, WOW!

ohohohoho i chyba bdb!!! .. brawo. Skoro zdecydowałeś się, jednak ciągnie nad morze i przede wszystkim najważniejsze to zmiana klimatu. Gratuluję decyzji. Jeśli coś mogę podpowiedzieć to ostatnio remontowali drugie piętro w sektorze D, tam było remontowane tylko pierwsze piętro i jest winda ale dają pokoje dla małżeństw tam, ale może uda się Tobie załatwić i poprosić uprzejmie, to nawet i to drugie piętro może być jest jaśniej, ale jest winda przede wszystkim i polecam.... Resztę znasz, choć dawno byłeś. Ewentualnie w sektorze C. .Są super miejsca nad recepcją na antresoli, czyli na I piętrze .. Gdzie są sofy duże i fotele i można posiedzieć przy stolikach i duży ekran telewizyjny i nawet w towarzystwie coś wypić i nawet samemu sobie coś załatwić do degustacji lub zamówić w barze na dole, lub kupić na Chopina, najbliżej i nie trzeba w kawiarni zamawiać bilety i itd -choć wiesz, tam w kawiarni od czasu do czasu bywa fajnie- ogłaszają ciekawe dni, dzień włoski, dzień PRL z galaretką z nóżek czy z sałatką ( robi miejscowa kuchnia) i to w kawiarni, wszystko na miejscu, a ze spotkań towarzyskich na antresoli ewentualnie czasem polecam zejść jak "ruszy" muzyka w kawiarni i potańczyć jak będziesz chciał, bo po przerwie zaczynają grać a siedzieć można milutko na górze też....bo jest naprawdę bardzo przyjemnie... Idąc od parkingu we Verano przechodząc przez San i skręcając w lewo pod jednym z apartamentów nowych zaraz jest też nowa Żabka , gdybyś coś potrzebował na szybko... Wiadomo za wiaduktem masz biedronkę...to wiesz. Grają niedaleko też w Sanie i w Mesko, też te miejsca znasz i inne i wiele Innych ....

Fajnie że jedziesz nad morze.....
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Muzyczka prawie wszystko wiem, ale każda informacja bieżąca jest cenna. Miałem wybrać Świnoujście, bo był Henryk, Admirał 1, Tryton i Trzygłów, ale nikt nie chciał mi potwierdzić, jaki pokój dostanę i zrezygnowałem, niech maja nie dojazd, jak nie chcą dać jedynki lub dwójki.
Do Verano jadę dzień wcześniej i załapię się na dwójkę, bo jedynek dla NFZ nie mają.
Pokój na jedną dobę bez wyżywienia 150 zł.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Zbyszku, a więc nie Duszniki. Szkoda. Liczyłem na Twoją relację z pobytu. :shock:
Kołobrzeg to nie to. Nie jestem fanem tego kurortu. :? Dziwi mnie tylko, że
odpuściłeś Świnoujście na rzecz Kołobrzegu. :shock:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku nie dogadałem się z recepcjami obiektów w Świnoujściu i dlatego po namyśle odpuściłem Świnoujście z powodu pokojów trzy osobowych, bo każda recepcja twierdziła, że dwójki tylko dla małżeństw.
Z tego powodu zbojkotowałem obiekty sanatoryjne w Świnoujściu. :!:
Gość

Post autor: Gość »

Można tak Zbyszku u Was oddać w ostatniej chwili swoje skierowanie i zamienić na zwrot? 🤔
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaziu jak widzisz na moim przykładzie u nas można.
Do Dusznik miałem jechać w dniu 29 stycznia, a do Verano mam zwrot na 27 stycznia.
Mam zniszczyć swoje skierowanie, a w poniedziałek jadę odebrać z NFZ zwrot.
W przeglądarce mam już zmianę na Kołobrzeg.
Mogę jeszcze dodać, że pani która mi szukała zwrotów była trochę zła, że od razu nie wziąłem Verano, tylko chciałem czasu do namysłu i teraz myślę, że miała rację, bo mogło zostać przez kogoś zabrane, jak się rozłączyłem.
Skierowanie do Dusznik poszło do pierwszej osoby z kolejki.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Jednym słowem kwestia zakwaterowania wzięła górę nad innymi aspektami pobytu.
Napiszę jeszcze słówko na temat pewnych zachowań w "Verano", a konkretnie w kawiarni tego obiektu. :shock:
Nie jest to moja odosobniona opinia bo rozmawialiśmy na ten temat kilka razy siedząc przy stoliku w kawiarni.
Były osoby, które czekały w holu obiektu i gdy tylko parkiet zapełnił się na tyle, że nie było widać wejścia z holu
wchodziły do kącika kawiarni potańczyć i "uciekały" z powrotem do holu gdy tylko muzyka milkła. Jednomyślnie
określiliśmy takie zachowanie za żenujące. Przesadna oszczędność? Czy dobitniej; chciwość? chytrość? :roll:
Lepiej nie postępować w ten sposób bo jest to zachowanie, które bardzo rzuca się w oczy dla osób postronnych,
aczkolwiek dość bystrych obserwatorów. ;)
/sierpień 2024/
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku nie tylko kwestia zakwaterowania wzięła górę nad moim wyborem, ale też baza zabiegowa, którą znam już z poprzedniego pobytu sanatoryjnego w Verano, basen solankowy do ćwiczeń i wszystko na miejscu w obiekcie łącznie z kawiarnią i baletami. Mało tego, to będę miał na turnusie znajome małżeństwo.
Również możliwość spędzania wolnego czasu i spacerów promenadą w kierunku mola i portu.
W Dusznikach o tej porze roku raczej było by chyba trochę smutno, ale do Kotliny Kłodzkiej do Polanicy Zdroju i tak pojadę komercyjnie jak będzie cieplej.
Co do Twoich obserwacji w kawiarni Verano na pewno będę na to zwracał uwagę i pewnie w relacjach o tym napisze. Nie wiedziałem nawet, że tak można zaoszczędzić na biletach wstępu. :roll:
ODPOWIEDZ