Dom Zdrojowy - Sanatorium w Cieplicach (Jelenia Góra)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Piotr2012
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2012 18:28

Dom Zdrojowy - Sanatorium w Cieplicach (Jelenia Góra)

Post autor: Piotr2012 »

Cześć dostałem skierowanie z ZUS na narządy głosu do Sanatorium dom Zdrojowy w Jeleniej Górze (Cieplice). Czy był ktoś z Was tam? Jakie warunki, co warto wiedzieć przed wyjazdem?
Awatar użytkownika
Lea1
Na forum od: 21 maja 2021 17:16

Re: Dom Zdrojowy - Sanatorium w Cieplicach (Jelenia Góra)

Post autor: Lea1 »

Podbijam pytanie. Czy ktoś z Państwa wie jakie warunki? :serce: Co trzeba wiedzieć przed wyjazdem?
Mecenas60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2024 10:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mecenas60 »

Wydaje mi się, że mało osób z forumowiczów, bywało w tym ośrodku. Też szukam informacji na temat warunków w Domu zdrojowym I w Jeleniej Górze (Cieplicach). Czy Cieplice ucierpiały w czasie powodzi?
Awatar użytkownika
pitt53
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: pitt53 »

Byłem w Cieplicach w październiku ubiegłego roku w Marysieńce położonej w pobliżu Domu Zdrojowego, gdzie chodziłem na zabiegi. Cieplice bardzo mało ucierpiały w czasie powodzi. Podtopione zostały zabudowania w pobliżu rzeki Kamienna. Sam Dom Zdrojowy też lekko ucierpiał, gdyż jak przyjechałem basen Marysieńka był wyłączony z eksploatacji bo coś tam woda zalała. Szybko jednak się z tym uporano i już normalnie funkcjonował po 2-3 dniach przerwy. Termy Cieplickie w ogóle nie ucierpiały. Na temat Cieplic i samego Domu Zdrojowego jest trochę informacji na forum. Wpisz w wyszukiwarkę Cieplice i się sporo dowiesz. Ogólnie sanatorium, jak sanatorium, nic nadzwyczajnego. Warunki moim zdaniem ok ale zawsze znajdą się malkontenci. Wszystko rekompensuje atrakcyjna okolica.
Mecenas60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2024 10:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mecenas60 »

Dziękuję za ciut informacji. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ